söndag 8 februari 2015

Ranstorp: Fler ISIS-terrorister från en enda svensk stad än från hela USA.

More ISIS fighters from one Swedish town than entire USA

Också på länk

Artikel på engelska men jag körde den genom Google.

Fler ISIS-terrorister från EN svensk stad än från hela USA

4 feb 2015Den svenska staden Göteborg är en grogrund för ISIS rekrytering, enligt terrorexperter på svenska underrättelsetjänsten SÄPO och den svenska militären.


Terrorismexpert Magnus Ranstorp

"Det svenska Centrum för jihadister är Göteborg", säger terrorismexpert Magnus Ranstorp. I en intervju i Svenska Dagbladet i höstas, uppskattade Ranstorp att det finns omkring 50 av de 150 "svenska" ISIS-krigarna som kommer från Göteborgsregionen. "Uteslutningsområden" som Hammarkullen, Biskopsgården och Angered, som presenteras i en känd polisanmälan av områden där gängen tar över publicerades förra året, inte överraskande toppade terrorismens rekryteringsgrunder listan.

Och tydligen är rekryteringen uppmärksammad. Aftonbladet publicerade nyligen en uppföljande intervju med en återkommande ISIS-fanatiker som deltagit i det syriska blodbadet och har sedan publicerat rekryteringsvideor som särskilt syftar till svenska blivande jihadister. I intervjun, som kylde till benet om den rena galenskapen som sipprar ut genom ledningen, uppskattade  den unge mannen öppet antalet kolleger Göteborgs-krigare att nu nå 150.

Göteborg är en relativt liten stad med drygt en halv miljon invånare. Det är som Tucson, AZ eller Nashville, TN.

Som jämförelse uppskattar Pentagon att cirka 100 amerikaner har deltagit som ISIS-terrorister under de senaste tre åren, med "en handfull" för närvarande i strid under den svarta terrorflaggan.

Tyvärr dödas inte de flesta ISIS-terroristerna i aktion. De får en snabbkurs i konsten att döda, hantera sprängämnen, våldta ostraffat, och generellt genomsyra sig med fanatiskt hat och fullständigt förakt för demokrati, frihet och allt annat det västerländska samhället vilar på. Färdigheter och attityder som de för tillbaka hem.

När de återvänder, straffas de inte av svenska myndigheter, inte heller berövats de sitt medborgarskap eller utvisas. Istället omhuldas  de med terapi och få snabbspår till jobb före infödda svenskar och laglydiga invandrare. Det har nyligen avslöjat att staden Örebro har haft detta som sin politik sedan 2013 och har hittills gett ett dussin återvändande jobb.

Sällan har uttrycket "Dragon Seed" känts lika exakt som vad Sverige är lyckligt engagerat i. Personligen, planerar jag  att vara långt borta härifrån när skörden närmar sig.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)