Paradiset Gaza

Vad hände när 9000 judar lämnade Gaza år 2005?

Looters strip Gaza greenhouses

13 sept. 2005: Araber förstörde dussintals med växthus och sprang iväg med allt de kunde släpa på. Förra månaden köpte amerikanska judar mer än 3000 växthus för $14 miljoner, Wolfenwsohn gav ur egen ficka $500.000.

Gaza greenhouse looting continues unabated

CNN om samma sak

Boston Globe samma.

Även Bill Gates gav $10 miljoner

Israel hade lovat hjälpa Gaza att åter bygga upp flygplatsen och skapa en riktig import/exporthamn. Under tiden hade det ordnats så att israeliska exportföretag såg till att produkterna från Gaza distribuerades, exporterades till USA, EU och andra länder. Vad gjorde de briljanta terroristerna i Gaza? Attackerade gränspassagerna till Israel oupphörligt så de fick stänga av säkerhetsskäl!

På samma länk står det att araberna hann vandalisera hälften av växthusen snabbt efter det att israelerna hade lämnat.

Vad gjorde araberna som tack för att israelerna hade lämnat på hösten 2005, samtidigt som Gazaaraberna fick floder av hjälp från hela världen?Jo, tacken kom [mycket material och vad som tvingade fram Gazakriget på denna länk]

2005 skedde 1255 attacker med raketer/granater

2006 skedde 1771 attacker

2007 2774 attacker.

Sen blev det allt värre fram till Gazakriget.

>Ytterst få av dessa attacker var omnämnda i svensk press, och då var det tal om "ofarliga hemmagjorda raketer".

Efter Gazakriget har terroristerna i Gaza avlossat ca 200 raketer och granater.

Mera? Gaza har en fantastisk turistvänlig strand som de hade kunnat tjäna många miljoner på, om de velat.

En palestinsk utvärdering finns på denna länk, som talar om alla möjligheter om terrorismen slutar.

Stora gasfyndigheter har hittats utanför kusten värd kanske $4 miljarder. Den väntar bara på att terrorismen slutar. Länk1 Länk2.

Israel och andra har lovat restaurera flygplats, bygga ordentlig import/exporthamn - det ögonblick de är övertygade om att de inte kommer att användas för import av terrorister och vapen.

Alla som vill, vet att livet för Gazaborna enbart beror på dem själva, inklusive Hamas. Det ögonblick de lämnar tillbaka den kidnappade värnpliktige Shalit öppnas gränserna mot både Egypten och Israel och blir normala internationella gränser. Hamas kräver många hundra mördare och potentiella mördare för Shalit, och det är trivialt att räkna ut hur många mördade judar det skulle innebära. En rapport har släppts som visar att åtminstone 30% av terrorister som Israel tidigare släppt, har återgått till sitt yrke, med många mord på sitt samvete.

Personligen tror jag inte ett ögonblick att Shalit fortfarande lever. Vi minns hur Hizbollah gapflinade när Olmert lurades att släppa barnamördare som Kuntar för några likkistor. Exakt samma sak med Hamas och Shalit - hade de haft honom i visbart skick hade det varit till deras fördel att låta Röda Korset träffa honom men ikke.

Så - där har du en lite mer rättvis bild av Gaza än du någonsin kommer att få om du enbart studerar materialet i svenska populärmedia. Vad har vi hört om Gaza här i Sverige på sistone? FN sa bestämt att Israel hade begått krigsförbrytelser, därefter reste de till Gaza för att fråga Hamas om det var sant. Svenska pressens berättelser om krigsförbrytelserna utförda av Hamas - huh? Mängder av snyfthistorier om privatpersoner i Gaza som har råkat illa ut eftersom Gazaborna har röstat fram Hamas, låter terroristerna sätta upp sin arme mitt i storstan och inte bygger skyddsrum för sina barn. Alla dessa stories hjälper terroristerna oerhört - de har blivit nästan rumsrena, Sverige liksom Belgien trycker på inom EU att man ska börja tala vänligt med Hamas trots deras stadgar som enbart bygger på folkmord av alla judar.

Av förklarliga skäl kommer inte Israel att upprepa misstaget Gaza, med Västbanken, vilket också Pereas klart har sagt.

Ett annat synsätt på den etiska rensningen av judar i Gaza kan du se i artikeln "Skadeglädje"

Hur såg det ur medan judarna var i Gaza?

Dessa bilder är tämligen nytagna, bara för 4 år sedan eller så. Innan Sharon plötsligt och lustigt fick för sej att förstöra hela skiten för att - ja, varför? Inget har blivit bättre för någon - utom för egotrippade Hamas som har gjort det till sin religion att förstöra livet för sej själva och alla som röstade på dom. Sharon hade kunnat få vackra ord i historieböckerna, nu gick det åt skogen i slutet. Han sa själv precis före hjärnblödningarna att han ångrade sej djupt.

9000 judar deporterades i en etnisk rensning för att Israel därefter skulle se hur tacksamma araberna blev, att sköta sig själva, och sluta med all terrorverksamhet som de sa att de ägnade sig åt pga dessa judar. Hur har det gått?

Sharon lovade jobb och bostäder åt dem. Fortfarande har de flesta inga bra jobb och bostäder.

Most Gaza evacuees won't get permanent housing for 3 years [Ha'aretz, israels Aftonblad, ibland kallat det palestinska språkröret i Israel. Västjournalisternas favorittidning.]

Gaza evacuees living in villas, but without phone and power

Gaza evacuees move into tents

25 familjer av de som lämnade Gaza frivilligt, på Sharons order, bor FORTFARANDE i tält 4 år senare!

Israel har behandlat dessa deporterade judar på ett makabert sätt. Undersökningar görs, fortfarande långt ifrån någon allmän lösning för dessa människor som hade byggt upp sitt liv under 30 år, byggt upp väl lönande jordbruk. Länk1 Länk2 Länk3 Länk4

Nu skriver svenska tidningar glädjestrålande att de har läst i vänsterblaskan Haaretz att Israels armé ska göra kål på ett stort antal judar i Judéen/Samarien över en dag. Jämför med den etniska rensningen av Gaza - Sharons hjärnblödning var långt ifrån den enda katastrofen den etniska rensningen resulterade i, och alla svenska medier vill att sammalunda ska ske, blixt haste, med judar i de gamla judiska områdena Judéen och Samarien. Ska de flytta in i samma tält som de från Gaza?

Vad har palestinaaraberna gjort för att få en sån present? Skrikit "mera mera!" De förlitar sig på att Obama fixar Israel medan de inte gör ett skvatt för att ta första steget in på Vägplanen. Vem behöver förhandla när Obama kör bulldozern och Israels vänster spelar med?

Det är rätt lätt att se att OM Israel gör en sån sak, och skapar än fler etniska flyktingar som de från Gaza, sitter inte Netanyahus regering länge till, och den som kommer blir mycket mera högerinriktad.

Några bilder från de judiska byarna i Gaza innan de lämnade 2005 kan du se på följande länkar. Där finns ingen som helst anledning varför inte araberna där inte skulle kunna åstadkomma sammalunda och bättre, med alla välvilliga givare från hela världen - ingen anledning förutom araberna själva.

Länk1 - länk2 - länk3 -

Du kan också Googla efter images under Gush Katif.

Sharon tog kritiker som ett stort skämt - synd att han inte kunde se 5 år in i framtiden.

Araberna som försökte ta över efter det att judarna hade lämnat och de själva hade förstört sitt levebröd, fattade ingenting......

Lite om vad Gush Katif producerade, och som Gaza precis lika väl kan producera nu - om de har lust och är tvungna.

Olmert vann valet för Kadima på att lova att göra samma sak för 25 gånger fler judar i Judeen/Samarien. Hela västvärlden applåderade tillsammans med vänsterextremisterna i Tel Aviv. Barak har som bekant börjat göra sammalunda emot judarna i Hebron.

.
.

...