torsdag 4 december 2014

Varför sparkade Netanyahu vänstern ur regeringen?

SvD SvD DN DN

 (Just nu, 01:30 am kommer jag inte in på DN)

Varför sparkade Netanyahu ut vänstertyperna i sin regering, som det inte gick att regera med?

De två som åkte ut var:

 Ekonomiministern Lapid, TV-journalist utan kunskap om ekonomi men diverse privata idéer som styr honom. Han fick tyvärr många röster i valet från de som inte hade några åsikter, de som gick på hans fantasier - och han har utseendet med sej, populist. Han trodde att han kunde ta pengar från Israels helt och hållet nödvändiga - men dyra - försvar till att ge folk billigare bostäder. Netanyahu var tvungen att ta med honom pga alla som hade röstat på honom.

Justitieministern Livni som förstört Israel sen hon var okunnig försvarsminister vid senaste Libanonkriget. Det var totalt vansinne att Netanyahu drog in henne i regeringen för att smajla åt vänster, för att få ett par röster extra. Liksom han innan gjorde med Barak, en annan total flopp som också försökte bilda eget parti och inte fick en enda röst. En sammanfattning är skriven av Caroline Glick. Livni har förhandlat med PA (Palestinian Authority, Abbas) sedan Olmerts tid med lika lite framgång för Israel. Eftersom hon inte krävt något av PA-sidan när det gäller att uppfylla löften från Osloavtalet framåt. Deras Konstitution  - den som Lövén föll pladask för Fatahs  Konstitution innehåller fortfarande

Artikel (12) Fullständig befrielse av Palestina, och utrotande av den sionistiska ekonomiska, politiska, militära och kulturella existensen.
Artikel (19) Väpnad kamp är en strategi och inte en taktik, och det palestinska arabiska folkets väpnade revolution är en avgörande faktor i befrielsekampen att utrota den sionistiska existensen, och denna kamp kommer inte att upphöra innan den sionistiska staten rivs och Palestina är helt befriat.

De är snarlika PLO:s Stadgar, som västvärlden länge försökte få Arafat att eliminera för att fredssamtalen skulle kunna gå framåt. Han sa "ja ja, jag ska göra det" och Peres bedyrade att han faktiskt menade det - det gjordes aldrig vilket media glömde berätta.

Senaste gallupundersökningen här. Lapid har gått från 19 platser till 10, Livni från 6 till 4 vilket äe precis på gränsen för att komma in. 74-46 platset höger/vänster nu (av 120).

Mitt favoritparti är Bayit Yehudi, det Judiska Hemmet, som kommit upp till andra plats efter Likud, med Bennett som ledare. Det var litet och räknades till de religiösa innan Bennett kom med buller och brak. Han är en idealisk blandning av religion och f.d. industriledare, som jag gärna skriver om, se t.ex. här. Det vore synd att ha honom som diverseminister när han gör sitt jobb som industriminister så bra. Israel har nu mer handel med Asien än USA och jobbar på att låta Asien passera EU, Så får EU stå där med lång näsa efter all sin BDS av judarna. EU har inte kommit på fördelen att hjälpa palAraberna i stället för att hata Israel och bara överskölja palAaraberna med pengar. Typiska sättet att producera socialbidragsmentalitet.Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)