söndag 14 december 2014

Syriskt uttalande om Israels bombningar.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/188605#.VI1v4yuG--E

IAFs Syrienraid förra veckan var den "största hittills"

Bland målen ingick Dimas flygplats,  lagringsplats för SAMs, och 105: e brigaden, säger Al Monitor.

Av Arutz Sheva
Först Publicerat: 2014/12/13, 10:30

Den israeliska luftangreppet på Hizbollahs vapen i Syrien i söndags var den mest omfattande hittills, i termer av antalet mål drabbade, enligt en rapport på Al Monitor. IAFs stridsflygplan riktades mot militära platser i Dimas, 25 kilometer nordväst om Damaskus, liksom Damascus International Airport, 25 kilometer öster om huvudstaden, enligt ett uttalande från de syriska väpnade styrkorna.

IAF har genomfört minst fyra attacker på mål i Syrien sedan inbördeskriget där började, i syfte att förhindra att vapen flyttas från Syrien till Hizbollah i Libanon.

Stridsflygplanen riktades mot en syrisk militär flygplats i Dimas- området, enligt en syrisk regeringsjournalist som täcker syriska arméoperationer i huvudstaden och som talade till Al-Monitor på villkor av anonymitet.

En syrisk soldat som tjänar i Dimas bekräftade att målen var vapen till Hizbollah i Libanon.

"Den israeliska beskjutningen som riktades mot Dimasflygplatsen träffade byggnaden där dessa transporter är sammansatta, och den slog den första lastbilen som lämnade området mot gränsen," soldaten sade att notera att två av Hizbollahs soldater som eskorterade lastbilen dödades i flyganfall och en tredje skadades.

Förutom Dimasflygplatsen, var de israeliska stridsflygplanens uppgift att slå ut ett slutförvar av land-till-landmissiler i regionen, liksom den 105:e brigaden, enligt den journalist som besökte attackplatsen i Dimas.

Journalisten sade, "De skador som har förorsakats dessa militära centra är stor, och målen är mestadels depåer av vapen och missiler. Dessutom ett Sukhoi militärflygplan som hade landat några minuter innan razzian på Dimasflygplatsen har också påverkats av bombningarna. "





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)