tisdag 16 december 2014

Det gäller för EU att veta vem man ska trakassera.

http://www.israeltoday.co.il/Newsheadlineslist.aspx?utm_source=news

Hamas-regerade Gaza förbereder för nästa krig mot Israel

Tisdag 16 december, 2014 | Aviel Schneider


I Gaza, finns ingen seriös rekonstruktion och absolut ingen nedrustning. Istället laddar den Hamas-regerade enklaven för nästa krig mot Israel.

Tre månader efter Operation Skydds-Kant, har ingenting förändrats i Gaza. De palestinska medierna har varit fulla av rapporter om hur människorna i Gaza fortsätter att lida och hur Hamas inte gör någonting för att hjälpa, utan föredrar att investera sin tid och pengar på nya raketer och terrortunnlar.

Tiotusentals palestinier vars hem förstördes i det senaste kriget lever fortfarande i tältläger som inrättats av flyktingorganet UNRWA. Väl över en miljon Gazaner fortsätter att vara fångade i mitten av en ofta våldsam tvist mellan Hamas i Gaza och Fatah-kontrollerade palestinska myndigheten i Ramallah. Hamas ser våldet mot Israel som ett sätt att stärka sin egen position.

Återuppbyggnadsmedlen, totalt USD $5.400.000.000 (ungefär 44 miljarder SKR)  som utlovades under förhandlingarna i Kairo i sommar fortsätter att existera endast på papperet. Palestinska premiärministern Rami Hamdallah turnerar för  närvarande Persiska Viken i ett försök att samla ihop utlovade pengar.

[Måste jag nämna för er kunniga läsare att detta  är totalt förbjudet av Säkerhetsrådet? http://www.un.org/en/sc/ctc/]

Men den palestinske presidenten Mahmoud Abbas säger att pengarna inte släpps eftersom Hamas vägrar att hedra sitt avtal att lämna över kontrollen av Gazas gränsövergångar.

Hamas i sin tur skyller Israel och Fatah att hålla uppe pengarna, men det har blivit tydligt för både israeler och palestinier att terrorgruppen gör allt för att förhindra återuppbyggnaden av Gaza.

Israel å sin sida, har arbetat i månader med FN för att främja återuppbyggnaden i Gaza. Men varje steg på vägen, har Hamas förhindrat några framsteg, till exempel när de plötsligt höjde skatter på importerad cement.

Tidigare i veckan marscherade  Hamas' styrkor stolt genom Gaza City med stora missiler och flygbilder av drönare, ett tydligt budskap om att gruppen har för avsikt att attackera Israel ännu svårare nästa gång, även på bekostnad av sin egen befolkning.


Detta är alltså absolut ointressant för EU-media att nämna, bara ge pengar ner i hålet, som man gjorde med Arafat av den enda anledningen att han hatade judar. Liksom EU. Kom ihåg hur EU skyfflar ner okontrollerbara summor i Abbas fickor (speciellt denna länken) utan någon som helst kontroll hur det används.

Det är säreget hur cheferna över journalisterna tänker när de slänger och accepterar nyheter. Varför detta säregna urval?

De var precis likadana på 30-talet, hur många tidningar vågade skriva nåt negativt om Herr Hitler? Ni när det är folkuppror i Tyskland mot islamiseringen (vilket svenska media sätter inom citationstecken för att förlöjliga det. Varför tänker man så ofta på Kejsarens nya Kläder.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)