måndag 1 december 2014

Hanas säger att samregimen med Fatah är slut.

http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Hamas-rejects-Abbas-claim-that-it-colluded-with-Israel-and-says-unity-government-is-over-383264

Hamas sade i söndags att den samlingsregering som inrättats med Fatah under sommaren är slut.

Samlingsregeringens sexmånadersperioden har löpt ut sade Hamas talesman Sami Abu Zuhri vid en presskonferens i Gaza City, och tillade att samtal skulle ske om ett framtida regering, rapporterade den palestinska Ma'an nyhetsbyrån.

Hamas "är inte intresserad av uppvigling, utan snarare att upprätthålla nationell enighet", sade han.

Gazas ledare svarade på den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, som anklagade Israel och Hamas att förhandla i hemlighet . Hamas uppmanade den palestinska presidenten att sluta sprida lögner, rapporterade Israel Radio, och anklagade Abbas styrkor att arrestera medlemmarna av politiska skäl.

Zuhri sade att Hamas "inte styr Gazaremsan alls .... Om den nationella samförståndsregeringen inte vill ta ansvar för Gaza, betyder det inte att regeringen är undantagen från detta ansvar," rapporterade Ma'an.

Abbas sade tidigare att Hamas är helt ansvarig för Gaza, och inte den gemensamma Fatah-Hamas samlingsregeringen.

Han fortsatte och sade att han inte kommer att förhandla över land med Israel, och anklagade Israel för att hålla hemliga förhandlingar med Hamas.

"Jag har bevis för att Hamas och Israel genomför förhandlingar", sade han.

Enligt en intervju Abbas gav till en egyptisk TV-station på lördagen, var Hamas och Israel i direkta hemliga förhandlingar och nådde "överenskommelser", rapporterade Kanal 10 .

Den palestinska presidenten hävdade i intervjun att Israel erbjöd Hamas kontroll över 50 procent av Västbanken och att förhandlingarna skulle hållas över 15 år för att besluta om kontroll över den andra halvan. att den samlingsregering som inrättats med Fatah under sommaren är slut.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)