söndag 17 augusti 2014

Turkiet, Qatar.

Palestinierna söker turkisk, Qatar-medling

Palestinska källor involverade i Kairoförhandlingarna berättar för Israel Radio, att det verkar osannolikt att sidorna kommer att gå med på en permanent vapenvila vid denna tid, och tyder på att palestinierna kan begära att Turkiet och Qatar medlar med Israel. [Två länder som hatar Israel, stöder det Muslimska Brödraskapet som Obama försöker få in överallt, som när han försökte förstöra Egypten med. Vi minns hur Kerry nyligen i Berlin samlade Qatar och Turkiet men INTE Israel, Egypten, PA för att försöka bestämma över vad som händer mellan Israel och Hamas.]

En palestinsk källa tillägger att det verkar som om premiärminister Benjamin Netanyahu står inför intensiva påtryckningar från hans regering att avsluta samtalen och störta Hamas militärt.

Samtidigt


Obama försenar vapenleveranser till Israel och samtidigt bekräftar avancerad vapenförsäljning till Turkiet och Qatar

Robert Spencer Aug 16, 2014 kl 08:34 

Tror någon fortfarande att Barack Obama har något intresse av att upprätthålla USA:s allians med Israel? Att någon trodde att han gjorde det visar i första hand kraften i de traditionella medierna i att föröka lögner. Sedan början av sin politiska karriär har Obama allierat med de giftigaste hatare i Israel. Ingen ska ha föreställt sig att han skulle bete sig annorlunda som president.

"Obamas administration försenar vapenleveranser till Israel ... samtidigt som man bekräftar avancerad vapenförsäljning till Turkiet och Qatar," via Joseph Gelman, IsraelUSA.net, 14 augusti, 2014:[se också http://www.israelusa.net/a-qatari-us-axis-of-hamas-terror/]

Obama-administrationen har nyligen utfört vapenförsäljning till två dåliga skådespelare i Mellanöstern; Turkiet och Qatar.

Administrationen godkände nyligen försäljningen av avancerade medeldistans air-to-air missiler, även kända som AMRAAM till Turkiet. Enligt tillkännagivandet kommer missilerna att användas till Turkiets F-16 flygplan - och så småningom på F-35 flygplan som administrationen kommer att leverera till Turkiet.

Turkiet har begärt 145 AMRAAMs, 10 missilstyrsystem, och 40 LAU-129 bärraketer, containrar, utrustning, reservdelar och reparationsdelar, integrationsaktiviteter , publikationer och teknisk dokumentation, testutrustning, personalutbildning och träningsredskap, USA:s regering och entreprenör logistik , teknik och teknisk support och andra relaterade element eller logistiskt och programstöd.

Administrationen uttalande sade försäljningen var "i linje med USA:s nationella intressen".

Likaså Obamas administration undertecknade nyligen ett avtal med Qatar att sälja Gulf Arabstaten Apachehelikoptrar och Patriot och Javelin luftförsvarssystem värderat till $ 11 miljarder kronor. Qatar är en stor finansiär och anhängare av både Hamas och ISIS i Irak. Ledaren för Hamas terroristorganisation bor faktiskt i Qatar, inte långt från USA Central Command högkvarter som är baserad i det landet.

Medan allt detta pågår, rapporterar Wall Street Journal att Obama-administrationen har beslutat att skärpa sin kontroll över överföringar av vapen till Israel TGS . Varje överföring kommer inte längre att gå direkt via Pentagon, men måste nu godkännas av utrikesdepartementet och Vita Huset, vilket ger sekreterare Kerry och president Obama direkt kontroll på varje överföring. Det nya förfarandet har haft effekten av fördröjning av överföringen av precisionsattack hellfire-missiler till Israel i en tid av krig. Förvaltningen avser tydligt att använda sådana överföringar som politiskt inflytande på Israel.

WSJ rapporterade att en högt uppsatt Obama-administrationens tjänsteman sade att Vita Huset inte hade för avsikt att få till en "lika för lika" med israelerna när kriget bröt ut i Gaza. "Vi har många, många vänner runt om i världen. USA är deras starkaste vän", sade tjänstemannen. "Föreställningen att de spelar med USA, eller att de kan manipulera oss offentligt, är en felberäkning som är helt ur plats i världen," sade administrationens tjänstema med hänvisning till den judiska staten.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)