måndag 4 augusti 2014

Genèvekonventionen om mänskliga sköldar. DN gör totalt bort sej återigen.

Se http://www.dn.se/debatt/kollektiv-bestraffning-av-civilbefolkningen-i-gaza/ och se hur många detaljer från krigets lagar som de inte har den minsta aning om, de kallar sig "experter" eftersom nån kallat dom så utan någon som helst expertis.Många i den digra listen i slutet av artikeln är mycket ökända antisemiter, Falk som nyligen satt som främsta israelhatare i UNHRC och var portad från Israel, som hårt drev konspirationsteorier om attacken mot World Trade Center - allt var Israels fel förstås - och till och med blivit idiotförklarad av Ban ki-Moon. 
Diakonia är en av de främsta donatorerna till B'tselem,
en israelhatande NGO som får enorma summor från Sverige, övriga EU och andra, speciellt en del kyrkliga organisationer, för attackera Israel, och Diakonia använder ofta deras uttalanden för att kunna skriva "israeler säger....". Att de är betalda av dem själva och EU för att säga det, framgår inte. 

Martin Blecher svarar sunt på http://www.dn.se/debatt/som-rattsstat-har-israel-moralisk-skyldighet-ignorera-icc/

Jag har aldrig någonsin ägnat mig åt juridik men kan väl läsa innantill.

Genèvekonventionen anger tydligt i artikel 51 (7) i 1977 års tilläggsprotokoll I, se länk

"Närvaron eller rörelser av civilbefolkning eller enskilda civila får inte användas för att göra vissa punkter eller områden immuna mot stridshandlingar, i synnerhet i försök att skydda militära mål från anfall eller för att skydda, främja eller hindra militära operationer. "

Vilket säger vad som behövs angående mänskliga sköldar, som Hamas avsiktligt beblandar sig med och starkt utnyttjar. De tvingar upp kvinnor och barn på Hamasorganisationers tak eller andra byggnader där IDF konstaterat att där finns vapenförråd inkl. gömda terrorister. Dubbla krigsbrott alltså.

I svenska "experters" munnar blir det kollektiv bestraffning från Israels sida att Hamas begår dubbla brott mot krigslagarna:  placerar sig bland civila, OCH utnyttjar dem på grövsta sätt som mänskliga sköldar. Så förklara hur Israel ska uppföra sig för att tillfredsställa dessa "experter"? Enligt europeiska traditioner lägga sig ner och dö? De har tröttnat.

Som lätt inses är det tvärtemot vad DN:s amatörforskare säger. I krig är det inget alls förbud att beskjuta mänskliga sköldar som mer eller mindre ofrivilligt skyddar terrorister och deras vapen. Finns där en raketavskjutare som är riktad så den kan döda och skada några miljoner israeliska civila har Israel all rätt att se till att raketerna inte går att avlossa. Försöker "forskare" säga att judar inte får skydda sig mot sådant är de antisemiter - de har inte ens forskat på Internet.

De har mycket påtagligt inte den minsta kunskap eller intresse av att uppehålla internationell lag. 

Jag håller mycket väl med om att man inte kan likställa Israel och en organisation som av den större delen av världen har klassats som terrororganisation - liksom PLO var fram till Osloavtalet - inte för att de minskat sin terror sedan dess, den har gått i vågor. Men Fatahs Konstitution säger fortfarande bl.a.:

Artikel (12) Fullständig befrielse av Palestina, och utrotande av den sionistiska ekonomiska, politiska, militära och kulturella existensen.


Artikel (19) Väpnad kamp är en strategi och inte en taktik, och det palestinska arabiska folkets väpnade revolution är en avgörande faktor i befrielsekampen att utrota den sionistiska existensen, och denna kamp kommer inte att upphöra innan den sionistiska staten rivs och Palestina är helt befriat.

Vet våra "forskare" det? Det står på många ställen på Internet. Kolla de tjocka böckerna i biblioteket. Nähä, inte det heller. Studierna har enbart varit av vad DN anser vara sin agenda.

Att inte kunna skilja mellan ett land och två terrororganisationer, där PLO slapp beteckningen efter alla löften i Oslo som de inte höll. Får att "palestina" ska bli stat krävs ett antal saker, de måste vara "economically viable", dvs en ekonomi och inte en tiggeriindustri. Jämför med Israel, som började bygga en stat för 100 år sen, och denna existerande och fungerande stat godkändes av FN 1948.

För en stat krävs också att de har huvudstad, palestinaaraberna har två och vill sno Israels också. Det krävs att de har en regering, de har minst två. Det krävs att de har gränser, de har det ingalunda, om man inte räknar omkring area A, B av Judéen/Samarien, vilken snarast bör byggas. De måste ha ett folk - de har mycket explicit sagt att de vägrar ta emot några "palestinska flyktingar". Och de blev ingalunda "en stat" för att FN höjde deras status till samma som Vatikanen har.

Om du grovt jämför med israeliska offer som Hamas resp Fatah tagit äran från kan du se officiella listor som http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Terrorism/victims.html

Gör nu den intressanta sökningen på den sidan, lite olika hur olika browsers gör det. Söker du efter Hamas får du 127 träffar. Efter Fatah 114. De är alltså lika goda massmördare.

"Forskare" som inte kan skilja självförsvar för en sedan länge existerande stat, och en av nästan hela världen erkänd terroristorganisation, bör byta jobb.
Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)