onsdag 6 augusti 2014

"Hundratusentals barn drabbade i Gaza" Traumatiska barn finns bara i Gaza enligt Hamasekande media.

DN, SvD.

En FN-organisation talar om trauma hos barn i Sderot, minst 75% av barnen där 4-18 är drabbade - okänt i svenska media. Washington Post gör sammalunda medan Time är civiliserade nog att nämna barn på båda sidorna.


Har du tänkt på skillnaden? Gazabarn riskerar trauma var gång Hamas avlossar en raket mot Israel, aldrig annars. Det är när de ser Gaza nämnas i masssmedia. Israel drabbas oupphörligen, se diagram (från http://www.idfblog.com/facts-figures/rocket-attacks-toward-israel/ )

Det första diagrammet omfattar inte det senaste kriget. Raketerna började falla i Israel 16 april 2001. Senaste kriget ser du på det andra diagrammet. 

Dessa raketer är fördelade över hela det markerade området. IDF gjorde en speciell ansträngning under förra och detta kriget att lokalisera avskjutningsramper med de senare iranska raketerna som når längst. De kommer hela eller i byggsats till Hamas, något Sisi försöker stoppa. Ramperna placeras i regel i bostadskvarter, nära skolor och UNRWA-byggnader, ibland förvaras de i sådana - tre skolor har UNRWA rapporterat fulla av raketer, en klinik hos dem var minerad med en stor mängd sprängämnen.


En orsak till trauma i Gaza är att Hamas placerar minor i barnkamrarna, se bild.

Hamas raketer kommer ofta vid den tidpunkt barnen går till skolan - helt avsiktligt. 

Och svenska media vägrar rapportera nyheter om de inte passar deras agenda. Tänk hur det förstör hela vitsen med TT, och bryter förstås helt mot Pressens Etiska Regler - dvs ingen etik finns.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)