söndag 31 augusti 2014

Israels växande ekonomi.

Studie visar att enligt nästan varje ekonomisk indikator, fortsätter Israels ekonomi att växa med stormsteg.

Av Hillel Fendel Först Publicerat: 2014/08/31, 12:20

Israels högteknologiska industri bidrar till att driva en tålig ekonomi

Överallt där goda nyheter för Israel står att finna är Yoram Ettinger där för att publicera den. En lång tid regeringens konsult för USA:s politik och projekt, skriver Ettinger nu en ny ekonomisk studie som visar att "ihållande, imponerande tillväxt av Israels ekonomi under de senaste 30 åren."

Studien publicerades tidigare denna månad av Dr Adam Reuter, vd för Financial immunity Consulting och ordförande i Reuter-Maydan Investment House. Dess huvudpunkter:

* Israels BNP slungades från $30 miljarder 1984 till $300 miljarder år 2014; BNP per capita ökade från $7.000 till $38.000

* Förhållandet mellan statsskuld och BNP minskade från 280% till 66%

* Valutareserven svällde från $3 miljarder till $89 miljarder

* Export ökade från $10 miljarder till $90 miljarder, inklusive en ökning av den högteknologiska exporten från $1 miljard till $28 miljarder

* För första gången, är Israels land default spread (2,48%), vilket avspeglar riskpremien på statsobligationer, är liknande den i USA (2,38%).

Från och med nu är Israel världens största exportör av drönare; världens co-leader (tillsammans med USA) inom utveckling, tillverkning och lansering av små och medelstora satelliter; den sjätte största exportören av militära system; den 2:a största cyber-exportören, samt en växande naturgaskraft.

Ettinger, konsult till Israels kabinett och Knessetmedlemmar på US-Israels bilaterala projekt, USA:s politik och Mideastpolitik, säger: "Tiden arbetar för Israel. De ekonomiska indikatorerna från 1948 fram till i dag bekräftar att Israel har haft strålande ekonomisk integration, och aldrig tidigare skådad ekonomisk tillväxt, trots pågående krig, terrorism, bojkotter och internationella påtryckningar."

Effekterna av krig mot Israels ekonomi, mätt efter Libanonkriget 2006 och de föregående två mini-krigen i Gaza under 2009 och 2012, har varit en av en abrupt, kortvarig kris följt av en snabb återhämtning - det vill säga en "V "och inte en "U"-formad kurva.

Till exempel kriget 2006 mot Hizbollah utlöste en omedelbar nedgång av BNP från över 6% till en negativ tillväxt på 1,5% - följt av en snabb återhämtning till nästan 10% tillväxt under påföljande kvartal. Den just avslutade kriget beräknas orsaka en halv procents nedgång i Israels 2014 BNP, men förväntas ha obetydlig

Inverkan på utländska investerare, varav de flesta söker israeliska högteknologiska företag, som är minimalt sårbara för raket och missiler.

"I motsats till de som vill bojkotta Israel" avslutar Ettinger , har "2013-14 betonat Israels ökade handel och investeringar i det globala nätverket, särskilt med de svällande ekonomierna i Kina, Indien och Sydkorea."

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)