söndag 24 augusti 2014

Israel kunde fixa Hamas på ett par timmar.

"IDF har tekniken för att avsluta operationen timmar"
 
Presidentkandidat Dr Yehuda David säger att politikerna lamslår IDF, och hemlig teknik bör användas.

Dr Yehuda David
 
Av Benny Toker, Ari Yashar
Först Publiserat: 2014/08/22, 11:24





Arutz Sheva talade om Operation SkyddsEdge med Dr Yehuda David, en nyckelperson i att exponera förtal mot IDF över falska anklagelser som att döda 12-årige Mohammed al-Dura i Gaza under andra intifadan år 2000.

David, som nyligen ställde upp som kandidat för israelisk president, deltog i den pågående operationen i Gaza.

"Jag är fortfarande inte återhämtad och kunde inte delta i själva striderna, men jag var i GazaBältet i regementets medicinska operation", konstaterade David, som i slutet av 2012 genomgick benmärgstransplantation i Boston för att behandla sin cancer, till Arutz Sheva på fredag​​.

 

". Vi har en nation av hjältar och en armé av lejon, soldaterna och befälhavarna
kämpade helt enkelt som lejon. Vi såg en Nahal infanteribataljon bekämpa en bataljon av terrorister, tyvärr förlorade vi en soldat, men deras bataljon var helt utplånad," sade doktorn.

IDF-soldater som hindras av en ovilja att ge order om avgörande åtgärder mot Hamas, sade David till Arutz Sheva, refererade till tidigare Gazaverksamhet: Pillar of Defense under 2012 och Cast Lead 2008-2009.

"Vad har hänt här igen är att armén var redo att gå in till slutet och acceptera en förkrossande seger mot fienden, och det var återigen stoppat av den politiska gruppen", argumenterade David. "Vi kanske inte ser här vad politikerna ser där, men det finns en känsla av att arbetet inte är över En känsla av att ha missat en möjlighet"

Enligt läkaren kan Hamas helt likvideras - utan att äventyra IDF-soldater i en komplicerad markinmarsch och nära stadskrigföring.

 

"En upprepad inmarsch är å ena sidan nödvändig, men mycket problematisk. Enligt min bedömning har vi alla tekniska möjligheter att stoppa den här kampanjen på några timmar av IDF. Jag förstår inte varför de politiska ledarna inte använder dessa medel, "ifrågasätter David.

"Om de göra en annan mark-inmarsch kommer det att äventyra livet för många soldater", säger David. "Jag vill inte gå in på detaljer, men jag har kännedom om saker, och det finns extraordinära medel, tekniska åtgärder som inte skulle åtföljas av förluster."

Davids bedömning av farorna med en markinmarsh kan jämföras med vad befälhavaren för IAF:s särskilda spaningsskvadron Flying Camel Squadron sade i veckan om risken att behöva avbryta flyganfall på grund av civilas närvaro som ofta "saboterat" operationen. Det har hävdats att tveksamheten att utkämpa fullskaligt krig har orsakat många döda hos IDF.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)