fredag 22 augusti 2014

Ett tackbrev till media från Hamas.

Ett tackbrev till media från Hamas

Ingen behöver undra vilken sida media kommer att ta i konflikten mellan Israel och Hamas .

Publicerad : Söndag 27 juli, 2014 19:28 a
Noah Beck


Kära ledamöter i de traditionella medierna,

Du har varit fantastisk! Alla vet att vi  inte kan vinna krig med Israel, eftersom den verkliga segern händer när du förutsägbart väljer vår sida?? varje gång . Och du har varit så målmedveten att stödja vår strategi att vi verkligen vill bekräfta din hjälpsamhet. Framför allt tackar vi dig för:


  • Fokuserar så mycket mer på vårt lidande än någon annans. Nigerianer måste dö mycket effektivare innan du tar varsel, så vi är glada att du värdesätter våra liv så mycket mer.
  • Minimiserar Din täckning, om någon av våra attacker som ledde fram till Israels militära svar och generellt ger du så litet sammanhang så att utomstående tror att israelerna dödar palestinska araber bara för skojs skull. Vi är särskilt tacksamma för de franska medierna för detta. Deras snedvridning av konflikten är så ensidig att de hetsar muslimer över hela Frankrike så de attackerar judar och synagogor, vilket välkomnas av vår antisemitiska världsbild (även om tyvärr sådana attacker påminner alla varför judarna behöver en stat).
  • Förstärker vår civila dödssiffra utan att förklara att ( 1 ) våra olycksfallsrapporter är förhastade och uppblåsta, och ( 2 ) vi maximerar det totala antalet med palestinierna för att skydda våra vapen och genom att uppmana dem att stanna i just de områden som IDF - i sina irriterande försök att minimera våra civila dödsfall - varnar Gazaborna att evakuera.
  • -Aldrig Nämns det faktum att om vi kunde döda miljoner israeler, skulle vi (trots alla kallar vår stadga för Israels förstörelse). Precis som 9/11 gjorde kaparna det bästa av vad de hade, men skulle ha velat döda långt fler amerikaner (till exempel med hjälp av massförstörelsevapen), och vi skulle ha älskat att döda långt fler israeler. Vi har faktiskt medvetet siktat mot Israels kärnreaktor vid flera tillfällen med detta tydliga mål i åtanke. Lyckligtvis har du aldrig markerat folkmordsavsikten bakom våra attacker när du nämner Israels "oproportionerliga" svar.
  • -Aldrig kallar oss jihadister trots att vi förföljer kristna (som ISIS, som just tvingade Mosuls kristna att konvertera till islam). Den påtvingade konverteringen, utvisningen eller mord på kristna och andra religiösa minoriteter av islamister som har pågått i tusentals år, så flitigt dokumenterade i Crucified Again, men sådana historiska sammanhang är tack och lov borta från din rapportering på vår konflikt med Israel.
  • -Undertrycka hur dåliga vi är för Gazaborna genom att inte rapportera om, till exempel våra angrepp på israeliska kraftverk som ger el till 70.000 Gazabor. Tack och lov, även ignorerade hur Israel - i sin dumma visning av goodwill - utsatte sina arbetare för riskerna att träffas av våra raketer så att de kunde återställa strömmen till Gaza.
  • -Minimalt rapportera om vår korruption, orättvisa rikedom eller stora utgifter på tunnlar för att attackera Israel, medan vanliga palestinier blir allt fattigare.
  • Överser hur - för att maximera palestinska dödsfall - vi lagrar våra missiler i UNWRA-ägda skolor och hur, när UNWRA upptäcker det, de bara lämnar tillbaka våra missiler.
  • Inte talar om araber som har modet att kritisera oss - som Dr Tawfik Hamid, en anti-islamistisk reformator som skyller det palestinska lidandet helt på oss.
    Ignorerar Israelernas humanitära dårskap i att ge medicinsk hjälp till de terrorister som försöker döda dem.

  • Misslyckas med att erkänna Israels enorma återhållsamhet . Hade vi kämpat mot Syriens Assadregim hade nu Gaza varit platt - ödelagt av tunnbomber, giftgas och andra attacker som är långt mer urskillningslösa än Israels underrättelsestyrda attacker. Och naturligtvis, om Syrien dödade oss skulle du knappast bry dig. Men som tur är har vi att göra med Israel - landet som alla älskar att hata - så vi kan räkna med din hjälp att få täckning här. 

  • Låter bli att skriva om hur Israel valde att äventyra dussintals israeliska soldater när de förstörde våra tunnlar och vapen i tätbefolkade områden som Shejaiya eftersom detta med flyganfall (som inte riskerar soldater) skulle ha dödat många tusen palestinier. Din vänliga utelämnande av sådana viktiga fakta påminner oss om hur underbart du täckte Jenin 2002, då (igen) - snarare än att prisa Israels humana men kostsamma beslut att använda marktrupper i stället för flyganfall - anpassade du formgivningen och falskeligen anklagade Israel för en massaker under en annan IDF-operation för att stoppa palestinska terrorattacker mot israeliska civila. 

  • Inte dela med dina engelska läsare vad vi öppet säger på arabiska: att vi ser varje vapenvila som bara en möjlighet att rusta för vårt nästa krig mot Israel (som vår talesman, Musheer Al Masri, nyligen förklarat på TV). 

  • Inte betonar att Israel kan göra något för att sluta fred med oss (trots allt, israeler avslutade sin ockupation av Gaza 2005 och vi har exploderat raketer bland dem ända sedan dess). Det är lite nervigt av Israel att använda sina gränskontroller för att begränsa våra möjligheter att upprusta och bygga gränsöverskridande attacktunnlar, men - med din hjälp - kanske nästa vapenvila kommer att ta bort Israels blockad, så att vi lättare kan fylla våra vapenförråd och återställa våra tunnlar för vår nästa attack. Och ja, det är pinsamt att våra arabiska muslimer i Egypten också väljer att blockera oss på grund av de problem som vi har orsakat dem.
  • Inte påminna läsare, när du nämner potentiella vapenvile-arrangemang, att världsmakterna inte är mer kapable att säkerställa ett demilitariserat Gaza än de var kapabla att avväpna Hizbollah i södra Libanon.

Allvarligt, har du varit FANTASTISK. Vänligen fortsätt med det!

Love,

Hamas

P.S. Stort tack också till de oräkneliga demonstranter runt om i världen som följer din ledning, inger mod i oss och gör att vi ser legala ut! 


Skribenten är författare till The Last israelis , en apokalyptisk roman om ...
? Mer från denna författare

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)