onsdag 14 september 2011

Varför gör inte palestinierna ett skvatt för att förbättra sin vatten- och elsituation?

 Palestinierna måste intensifiera sin vattenåtervinning via reningsverk
Sharon UDASIN OCH LAHAV Harkov
09/08/2011 23:17
Erdan säger att PA måste skapa avsaltningsanläggningar och behandlingsanläggningar för avlopp.
Medan den palestinska myndigheten fortsätter att förlita sig på israeliskt vatten och el för att hålla sina invånare med energi och otörstiga, sade miljöskyddsminister Gilad Erdan att PA "kunde ha en infrastruktur" om myndigheterna vidtar fler åtgärder för att genomföra grundläggande behov, som att skapa avsaltningsanläggningar och behandling av avlopp.
Palestinierna idag har mycket mer tillgång till vatten än något land i arabvärlden - exklusive Libanon, eftersom det har en stor flod - och stora framsteg har gjorts sedan 1967, sade Erdan.
Samtidigt fortsätter Israel att förse palestinierna med färskvatten varje år, 80% över vad som beslutades  i Osloavtalet, och om palestinierna skulle återvinna sitt avloppsvatten som Israel gör med de mesta av sitt eget, hade den palestinska vattenförsörjningen blivit ännu större, enligt ministern.
"Vi sa till palestinierna att vi är villiga att ge dem all nödvändig kunskap, men de envisas med att använda färskvatten och skicka oss avlopp," sade Erdan till Jerusalem Post i en intervju på onsdagen. "Vi ger dem färskt vatten och får tillbaka avlopp."
Ministern var särskilt orolig för att tillsammans med byggandet av den nya palestinska staden Rawabi [som byggs utan några som helst protester trots att byggnadsrättigheterna är exakt desamma som för israelerna i area C], kommer det inte finnas några lösningar för hushållsavfall och avloppsvatten som skapats i processen, och han sa att han inte fått något svar från myndigheterna där.
"Jag har försökt över hela världen för att få hjälp från platser som FN och Världsbanken för att pressa palestinierna att samarbeta eftersom de är här för att stanna och vi måste samarbeta för grundläggande behov - el, vatten," sa ministern. "De kan ha en infrastruktur."
När det gäller el bistår Världsbanken för närvarande PA för att utveckla sina egna resurser, enligt Erdan.......

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)