fredag 2 september 2011

Israels alla vänner

2011.08.20



Israel har många vänner, och det antisemitiska hatet mot Israel som syns i svenska och norska media är inte alls allmängiltigt – tänk på att Israel under 2010 hade ca 3.5 miljoner turister. Jag visade statistik nyligen.

Att Grekland är bland vännerna till Dror Feilers och Mankells irritation, vet vi ju. Deras skrik och ylande hörs än.

Netanyahu sade i juni att Italien är bland Israels bästa vänner.

Vänskapen med det amerikanska folket och Kongressen kunde inte vara bättre, men Obama hatar Israel intensivt, så där är problem tills han åker ut med buller och bång. Karln har ju inte lyckats med ETT dugg, araberna hatar honom lika intensivt efter all kalabalik han har ställt till med där.

Israel samövar med Rumänien, och vice chefen för Rumäniens flygvapen, General Alexander Glushka, sa nyligen om förhållandet med Israel: “Under det senaste året har vår vänskap utvecklats till ett broderskap. Detta samarbete är extremt viktigt för oss.” [videolänk]





Eftersom sättet en stor del av EU uppträder mot Israel så att det absolut inte går att lita på de flesta om någonting, söker Israel kontakter med övriga världen.

Nyligen gjorde Lieberman en rundresa till fem afrikanska länder, för att förbättra kontakterna och sluta avtal. Veckan efter var han på besök i flera länder i Balkan.

Israels export till Indien och Kina ökar dagligen. Även Sydamerika har många vänner till Israel, och exporten till dessa tre ställen har under det senaste året ökat med 20%, 33% och 40%.

Den kinesiska COS (Chief of General Staff), general Chen Bingde, var nyligen i Israel för att diskutera ytterligare försvarssamarbete. Se länk1 och länk2 och länk3.

Israel säljer droner, förarlösa plan, till Ryssland.

Det är bra att Israel sprider sig lite när de märker att de inte kan lita på gamla vänner. De slänger inte ut dem medvetet, som Obama gör.

Cypern och Israel är goda vänner och samarbetar. Nyligen gjorde Cyperns nya utrikesminister sin andra utlandsresa i tjänsten, till Israel.

Turkiet? Tveksamt om de är vänner, men Turkiet är ändå Israels tredje största handelspartner.......

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)