torsdag 8 september 2011

Palestinier får ambassad i Stockholm.

Jaha. Och vad är en palestinier?
Arafat uppfann dagens betydelse av ordet, efter 1967 så blev araberna i det palestinska mandatet under hans diktatoriska välde, plötsligt "palestinier".
UNRWA definierar en "palestinsk flykting", och nästan alla sitter i flyktingläger nu, förutom att en del åkt till Sverige och USA, en och annan har blivit miljonär men är likväl fortfarande "palestinsk flykting" eftersom det är en evig stämpel man fått nånstans som aldrig går ur, enligt UNRWAs regler. De månde vara palestinier om någon.
Så var gör en palestinier med jordanskt pass om han kommer till Stockholm? Där finns rätt många; enligt själva Wikipedian har vi alltså
  • Jordanien 1,983,733
  • Libanon 425,640
  • Syrien 472,109
  • West Bank 778,993
  • Gaza Strip 1,106,195
  • Vad hände med de kanske 600.000 palestinierna som kastades ur Kuwait 1991? Inte en enda propalestinier tycks vara intresserad eftersom de inte kan skrika på Israel om det, eller veta vad som hände med dem. Har de nu ambassad i Stockholm också?
Ett antal personer som nu får ambassad i Stockholm och kan vända sig dit vid alla problem. Observera att det område som vill bli ett land själv har en förfärlig massa "flyktingar" bak taggtråd som de håller kvar där. Tänk om Sverige hade en miljon vanliga hederliga svenskar bak taggtråd som de absolut vägrar att låta bli vanliga svenskar - exakt samma sak förstås. Hade Sverige varit moget för ett dyft då?
Går palestinajordaniern till den jordanska ambassaden? Går han till den palestinska ambassaden och säger att han vill ansöka om dubbelt pass? Eller blir han sinnesförvirrad och sätter sej ner och börjar skrika?
 Om polisen tar en palestinsk brottsling från Syrien som måste deporteras - vart deporteras han?
Om en svensk råkar ut för terrorbrott av en palestinier någonstans i världen, något alltför ofta förekommande, går han till den palestinska ambassaden i Stockholm och kräver upprättelse - palestinierna har ett antal dryga böter att betala ut efter att ha blivit dömda mycket höga summor efter terrorbrott, speciellt i USA.
 Eller är det hela ett bamseskämt: "titta så bra vi är, vi har fått en ambassad till skänks utan att ha ett land, utan att ha en gräns och utan att ha någon ekonomi - speciellt om vi inte omedelbart får de 5 miljarder dollars vi kräver av omvärlden för att visa hur bra ekonomi vi har!"
Var ligger Kurdistans ambassad i Stockholm? Palestinierna har existerat i några decennier och kontinuerligt ägnat sig åt terrordåd, kurderna i några tusen år. De lovades ett land för snart 100 år sen, men det rann ut i sanden. Är DU imponerad av svenska regeringens beslutskraft?




http://www.svd.se/nyheter/inrikes/brak-om-palestinsk-ambassador_6452780.svd
http://www.skanskan.se/article/20110908/TTINRIKES/309089974/0/-/palestinier-faringr-ambassadoumlr-i-sverige

2 kommentarer :

  1. Varför en "palestinsk" och inte en koptisk, kurdisk eller syriansk ambassadör? Det finns gott om minoriteter i Mellanöstern. Den påhittade minoriteten tycks dock ha företräde framför de verkliga. Varför?

    SvaraRadera
  2. Det är ett komplicerat sammelsurium av judehat, politik, ekonomi, Herzls framgångar, och är man religiös blandar man in Gud, är man det inte så inser man ändå att de som i San Remo 1920 beslöt att mandatet skulle bli det judiska hemlandet visste vad de gjorde, eftersom i stort sett alla kunde sin Bibel väl. Israel kom ändå trots allt till eftersom judar började bygga upp det gamla landet igen från 1880. FN:s rådgivande ja 1948 gjorde ju sitt också, men var inte det avgörande.
    Jag kan inte alla turerna, varför inte kurderna gjorde som judarna, verkligen satte sig före och byggde upp ett land, samlade sig i stället för att vara utspridda i flera länder.

    De andra grupperna, suck. Assyrierna hade Irak tills muslimerna kom och förstörde alltsammans. Kopterna hade Egypten tills muslimerna kom och förstörde alltsammans. Ah well.

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)