fredag 23 september 2011

Att finansiera fienden.

http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?id=238631
Av Caroline B. Glick
09/19/2011 23:32
Regeringen måste ge ut nya direktiv och sluta stödja allt utländskt bistånd till palestinierna, sluta överföra skatteintäkter om status uppgraderas vid FN.

Vid FN:s givarkonferens i söndags till den palestinska myndigheten, varnade vice utrikesminister Daniel Ayalon att medan Israel stödjer ekonomiskt bistånd till PA nu, kan allt förändras inom en vecka.
Som han uttryckte det, "Framtida bistånd och samarbete kan allvarligt och ohjälpligt äventyras om det palestinska ledarskapet fortsätter på en väg som i huvudsak agerar i strid med alla tecknade avtal som också reglerar befintliga ekonomiska förbindelser mellan Israel och den palestinska myndigheten."
Ayalon ståndpunkt är i högsta grad rimligt. Tyvärr motsägs den helt av Israels officiella ståndpunkt.
Regeringens ståndpunkt överlämnades på fredagen till samma givarkonferens som Ayalon deltog i. Enligt regeringens dokument "Israel uppmanar till fortsatt internationellt stöd för den palestinska myndighetens budget och utvecklingsprojekt som kommer att bidra till framväxten av en vital privat sektor, vilket kommer att ge PA en utökad bas för att generera interna intäkter. "
Israels drag har enligt uppgift förespråkats av försvarsdepartementet och IDFs ledande höjdare, som enligt uppgift benhårt motsätter sig mot att man skär bort allt stöd till den palestinska myndigheten, inklusive stöd till den USA-utbildade och finansierade palestinska armén i Judéen och Samarien [förra året intervjuades den amerikanska general som då ledde styrkan, och han sa att den var redo att attackera judar i Israel om två år om Israel inte gjorde som Obama sade.]. Som The Jerusalem Post rapporterade på söndagen, menar höga tjänstemän inom försvarsministeriet att ett stöd för detta avbrytande riskerar att leda till PA:s kollaps och alla anställda hos PA, den palestinska myndigheten - som utgör majoriteten av alla palestinska arbetare - kan bli våldsamma.
Som en hög tjänsteman inom försvarsdepartementet sa till tidningen: "Det är viktigt att vi behåller den finansiella stabiliteten, även efter deras ensidiga åtgärder. Stopp av överföringar av pengar kan leda till en finansiell kris som kan leda till en våldsam upptrappning. "
Med andra ord, hävdar försvarsdepartementet att om givarländerna sluta betalar palestinsk milis - inklusive den USA-tränade och finansierade palestinska armén - kommer deras förment moderata krafterna att vända sig till terrorverksamhet för att försörja sig.
Bortsett från att vara strategiskt galet, vittnar denna position om en oförsvarlig ovilja hos det vänsterdominerade försvarsdepartementet att förstå den grundläggande karaktären av den palestinska saken och vad det kräver av Israel.
Eftersom IDF och UD och resten av den statliga byråkratin omfamnade PLO som Israels "fredspartner" för 18 år sedan har de varit fungerat under antagandet att PLO och dess spinoffs - Fatah och den palestinska myndigheten - är intresserade av att nå ett fredsavtal med Israel. Men detta har aldrig varit fallet.
För PLO och dess spinoffs har den palestinska konflikten har alltid varit och kommer alltid att vara ett nollsummespel. Målet för Oslo-processen, målet för PA, den palestinska miliser, och FN: s bud är ett: att stärka palestinierna och försvaga Israel.
Vad Israels "fredspartner" beträffar, kan Israel aldrig erbjuda nog. Det finns ingen uppgörelse som Israel någonsin kan erbjuda som palestinierna kommer att acceptera. [Se videolänk] Även om Israel erbjudit sig att förstöra sig själv och levera ruinerna till palestinierna, skulle palestinierna stoppa presenten i fickan och sedan förklara krig mot resterna av den nedlagda judiska staten för att "befria" landet från dess judiska "ockupanter".
Vi vet att detta är fallet eftersom detta är vad palestinierna - som leds av PLO / Fatah / PA - gjorde i Gaza efter att Israel ensidigt kapitulerat. Den sista militära fordonet hade knappt passerat gränsen förrän palestinierna brände synagogorna Israel hade lämnat kvar.
Så även efter det att Ehud Barak i princip erbjöd palestinierna Israels huvud på ett fat när han erbjöd dem Tempelberget, hånade de hans erbjudande och började slakta israeler i ett försök att "befria" Tempelberget.
De mycket prisade palestinska säkerhetsstyrkorna organiserade, finansierade och regisserade terrorkrig. Och den internationellt finansierade PA-budgeten betalade för det.
Anledningen till att palestinierna vänder sig till FN är inte för att de inte kan få självständighet inom ramen för ett fredsavtal med Israel. De kommer till FN eftersom de inte vill ha ett fredsavtal med Israel. De vill ha suveränitet och de vill vara i krig med Israel.
Under 18 år har de högsta cheferna hos IDF (Israels Försvarsstyrkor) vägrat erkänna det spel som PLO har spelat sedan början av den falska fredsprocessen. Efter påtryckingar från vänsterffalangen menar IDF:s ledande befattningshavare meningslöst att Israels enda alternativ är att stärka den palestinska myndigheten, inklusive dess USA-tränade och finansierade armé.
Denna eftergiftspolitik har paralyserat IDF:s förmåga att utveckla övergripande strategier för seger i nästan en generation. Och IDF:s ledning håller fast vid eftergiftspolitiken, trots att allmänheten helt har avvisat den på grund av dess konsekventa misslyckande.
Den grundläggande regeln om sunt förnuft inom politik är att vara god med dina vänner och dålig mot dina fiender eftersom folk då kommer att vilja vara dina vänner och de kommer inte vilja vara dina fiender. Eftergiftspolitiken ställer denna regel på huvudet.
När det gäller det undfallande beteendet måste du vara bra mot dina fiender, eftersom tanken är att dina fiender kommer att sluta hata dig om du ger dem allt de vill ha. Att på motsatt sätt förråda en vän . . .
Genom att stödja fortsatt bistånd till palestinierna i efterdyningarna av FN: s anbud har regeringen antagit en klassisk eftergiftspolitik. Det har sagt till palestinierna att de inte behöver betala något för sina angrepp. Värre, Israel säger att de kommer att belönas. Det har nu noterats att Israels ledning anser att de inte klarar sig utan det palestinska styrande organet som finns där för att förstöra det.
När det gäller Israels vänner drog regeringen precis undan mattan under deras fötter. Kongressledamot Ileana Ros-Lehtinen, ordförande för parlamentets utrikesutskott, är en sann vän till Israel. Hennes lagförslag som kräver ett slut på USA:s stöd till PA och en massiv minskning av USA:s stöd till FN i händelse FN uppgraderar palestiniernas diplomatiska status är en av de viktigaste delarna av den mest pro-israeliska lagstiftningen har införts i USA s kongress på en generation.
Genom att tillkännage att den israeliska regeringen motsätter sig ett stopp på det massiva donatorstödet undermineras Israel Ros-Lehtinen ståndpunkt. Israels regering förrådde sin goda vän.
Utan tvekan var premiärminister Benjamin Netanyahu och utrikesminister Avigdor Liberman under stor press från IDF och från Obama-administrationen att kräva fortsatt internationella finansiering av den palestinska myndigheten. Men israelerna valde inte dem med förväntningen att de skulle överge Israels nationella intressen och skada dess vänner bara för att de känner hettan från vänstern och Obama.
De undfallande hävdar att Israel vinner internationellt godkännande genom att vara bra för sina fiender. Men 18 år av konsekvent attack mot sina vänner och prisade dess fiender har fört Israel till randen av internationell isolering. Vi har givit befogenhet åt våra fiender och demoraliserat våra vänner. Och nu fortsätter vi att slösa bort det lilla diplomatiska inflytande vi har kvar i ett försök att återigen hjälpa palestinierna i deras fortsatta krig mot oss.
Om regeringen tror att Ayalons uttalande kan reparera de skador som de har orsakat landet bör man tänka om. Det enda sättet att åtgärdda vad som just hänt är för regeringen att utfärda en ny politik för att stödja avskärningen av utländskt bistånd till palestinierna och meddela att Israel kommer att sluta överföra skatteintäkter till dem om deras status vid FN:s uppgraderas på något sätt. Och Netanyahu ska plocka upp telefonen och personligen be om ursäkt till Ros-Lehtinen för hans regerings skandalösa beteende.
......

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)