söndag 11 september 2011

Obama, Israel och världen.

Vad kan vi säga om Obama? Har ingen som helst strategi med vad han gör - det enda han är konsekvent med är att hata Israel, han är kort och gott en marxist och följer dess tankebanor. USA:s folk och militärväsen är stora vänner av Israel, han och hans närmaste medarbetare hatar israelerna av olika orsaker - vilket framgick från dag ett på hans nya jobb. Fru Clinton har under sin karriär varit en total velepotta när det gäller Israel - ibland lovordar hon dem högt, nästa månad gallskriker hon i öronen på de israeliska ledarna, eftersom Obama har bett henne.
Då och då gör han något positivt för Israel med tanke på ett ev. omval.
Han har gett arabvärlden den Islamska Vintern, där inga spår av demokrati är synliga. Däremot har han sett till att de börjar svälta till döds. Läs http://israelisverige.info/?p=8137  Egypten är bankrupt http://israelisverige.info/?p=7916  och al Qaeda sprider sig i Nordafrika http://israelisverige.info/?p=8071
Första dagen ringde Obama Abbas och lovade att ge honom Jerusalem, tvingade honom att kräva stopp på judiska nybyggen i det judiska area C i Judéen/Samarien vilket inte har något som helst stöd i Osloöverenskommelsen och gjorde förhandlingar omöjliga.
För USA har han avsevärt reducerat säkerheten, som jag nyss läste - att de stoppat några terrorister i USA är mer tur än skicklighet, och han förbjuder CIA att använda normala förhörsmetoder av muslimska terrorister eftersom han tycker mer synd om dom än om de som hotas. De hade aldrig hittat bin Laden med Obamas förhörsmetoder, enbart Bushs - då de väsentliga ledtrådarna upptäcktes.
Irak - hade jag fått bestämma hade jag först och främst stoppat alla gränser för terrorister som har runnit in från Iran och Syrien och hetsat upp folket i landet.
Afghanistan - det allra viktigaste är ju att stoppa talibaner och andra muslimska fanatiker från tillgång till Pakistans kärnvapen, som tack vare pengar från USA fördubblats på ett par år.......

Bitte Hammargrens förnöjsamma observation att "Israel är utan vänner i regionen" är en sanning med modifikation. Se http://israelisverige.blogspot.com/2011/09/israels-alla-vanner.html - freden med Egypten och Jordanien har alltid varit mycket kylslagen och inte av det slaget att Israel kunde lita på att den skulle hålla från en regim till en annan. Statspropagandan har i båda fallen fortsatt hatpropaganda mot Israel. Men kanske hon tycker att Israel ska putsa eventuella kärnvapen, vad vet jag. De tänker liksom inte tillåta en andra Förintelse, även om hundratal stater vill godkänna en "palestinsk stat" utan land, utan gränser och utan ekonomi.

Vill turkarna bråka med Israel får de skylla sej själva - deras fall var stort när de förlorade det Ottomanska Riket, och det kan ju hända igen om de försöker bita över vad de inte klarar. Turkiet må ha många krigare men de högsta militärledarna hoppade alla av nyligen, och Israels försvar är otroligt mycket vassare.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/israel-tackar-obama-for-hjalpen_6459382.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/hog-beredskap-i-usa-infor-arsdag_6459398.svd

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)