tisdag 6 september 2011

Jag har bott vid en landsväg hela mitt liv......

Denna korrektion av totala vansinnigheter i SkD censurerades direkt, jag sände det också som mail till tidning och författare - inget svar alls. Det brytersjälvklart totalt emot Pressens Etiska Regler, både angående kontroll av fakta och vägran att reagera på korrektioner. 


Författaren till SkD-artikeln "Israels skott i foten" tycks veta lika mycket om Mellanösternkonflikten som om han suttit hela sitt liv vid en skånsk landsväg och inte sett något annat än Edward Persson.
Netanyahu har inte gjort något annat än att försöka locka Abbas till samtal ansikte mot ansikte sedan starten. Att Obama klampade in och förstörde de flesta möjligheter genom att kräva något som inte finns i Osloavtalet och som inte krävdes av Arafat eller av Abbas före inhoppet, ett stopp för judiska nybyggen, samtidigt som det är byggboom i Ramallah och en ny arabisk stad Rawabi växer fram inte långt därifrån - är också okänt för skribenten.
Libermans inledningstal som utrikesminister var, att han godtar Vägplanen – som börjar med att hatpropagandan stoppas, och slutar med palestinsk stat. Det heter VÄG eftersom båda sidor parallellt måste uppfylla villkoren. Palestinierna har alltså inte än kommit in på vägen, även om Abbas skrev under på att han skulle följa den.
Arafat och hans "regering" PA lovade i Oslo totalt stopp för terror och hatpropaganda. Årets terror, inte enligt TT:
December 2010:  74 terrorattacker. 18 i Judéen/Samarien. 38 attacker från Gaza.
Januari 2011: 83 terrorattacker. 33 i Judéen/Samarien.  20 i Jerusalem. 30 attacker från Gaza.
Februari 2011:  61 terrorattacker.  18 Gazaattacker. 20 attacker i Jerusalem. 23 i Judéen/Samarien.
Mars 2011:    128 terrorattacker. 50 Gazaattacker. 42 attacker i Jerusalem. 36 i Judéen/Samarien. 6 dödsfall.
April 2011:   101 terrorattacker.
Maj 2011:  72 terrorattacker.  3 från Gaza.
Juni 2011: 47 terrorattacker.  5 från Gaza. 19 i Judéen/Samarien.
Juli 2011: 53 terrorattacker. 20 från Gaza, 25 i Judéen/Samarien.
Från IDF: augusti: 178 terrorattacker, 134 var raket/granatattacker. 135 från Gaza. 30 i Judéen/Samarien. 6 in Jerusalem. 9 Israelis dödade, 55 skadade.
Att hatpropagandan pågår med samma intensitet ses lätt på Palestine Media Watch.
Artikelförfattaren utgår från att palestinierna aldrig någonsin behöver uppfylla några som helst löften även om de under 17  år har levt med vad de fått från Israel som svar på löftena.
Går de till FN bryter de omedelbart Osloavtalet. En märkbar påföljd blir att de inte längre får dricksvatten från Israel som det fått sedan Oslo. När IMF sa att palestinierna hade ekonomi nog för att bilda stat glömde många tidningar villkoren - de viktigaste är att de har gott förhållande med Israel.
Skulle palestinierna få 1948 års stilleståndslinje som gräns innebär det att det är serverat för nästa Förintelse. Inser man inte detta känner man mycket dåligt till Mellanöstern. Se bilder etc. på http://israelisverige.info/?p=8077 och vidare länkar. I princip innebär det att Israel får raketer, inte bara från Hamas och Hizbollah men också från öster, från bergsryggen som är utmärkt startplats för iranska raketer som täcker hela Israels hjärna och hjärta.
Artikeln hade passat i Flamman men att den släpps fram i en vanlig dagstidning med vissa krav på korrekthet, är helt oförståeligt.......

Blogg: Sapere Aude.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)