fredag 9 september 2011

Turkiet fortsätter bjäbba.

Turkiet, du vet de som avlivade minst en miljon armenier för att det roade dem, som bland världens kanske 30 miljoner kurder gör sitt bästa för att anstifta folkmord i stället för att spekulera över om det kanske är dags att ge dem ett Kurdistan i områden där de är en överväldigande majoritet - som kämpar hårt nu för att göra Hamas till sina bästa vänner (till skillnad från kurderna) eftersom Erdogan känner att han har mest gemensamt med dem.
Läs tidigare artiklar här på http://israelisverige.info/?p=8265 och http://israelisverige.info/?p=7999
Dan Meridor, visseligen i Likudpartiet men på dess absolut vänstraste ytterkant, har ofta åsikter som liknar vänstern, men han fick ingen plats i Knesset hos dem, däremot hos Likud och lönen är lika astronomisk så.....   Han anser Israel ska ödmjuka sig inför turkarna förstås. Han tycker Israel ska sitta tyst som en mus och acceptera alla sparkar från Erdogan utan att kommentera ett dyft. Precis som judarna gjorde i Tyskland då det begav sej. Meridor kommenterade att "Erdogan säger att Israel inte står över lagen som de tror samtidigt som turkarna går helt emot lagen i form av FN:s utredning av armadan, som gav Israel helt rätt".  Se även Jpost.
Livni, ledare för Kadimapartyt, höll förstås med och sa att Israel måste sitta som möss och aldrig visa sin styrka. Hon vet att styrkedemonstration är det enda som får muslimerna att ta Israel på allvar, men det är liksom inte hennes stil, hon vill se ett ödmjukt Israel - liksom muslimerna vill.
Lieberman, ledare för det tredje största partiet i Israel, är ju lite aktivare, när han är i USA nästa gång ska han kontakta den armeniska lobbyn där, diskutera anti-turkiska grepp när de talar med amerikanska politiker. Där finns också ett antal möjligheter han spekulerar över, att hjälpa kurderna. Lieberman planerar också att möta och diskutera med kurder i Europa vid nästa besök. Också Ynet.
 Fortsätter turkarna sin idioti finns det inget som stoppar Israel från att hjälpa kurderna militärt.
Som Liberman säger, Turkiet har problem med både NATO och Grekland och Syrien och Iran.
Lieberman kommer också att instruera alla sina ambassader om denna inställning, att motsätta sig allt vansinne som turkarna kläcker ur sej.
Ungdomen i Israel blir allt mer höger, även om man inte kan tro det med TT:s alla artiklar om vänsterdemonstranterna i tält. De vill se Lieberman som nästa premiärminister. Man hade en undersökning bland gymnasieungdom och Lieberman fick 18% mot Netanyahus 8%. De skulle ha röstat: 26 platser för Likud, 23 för Kadima och 22 för Israel Beiteinu, Liebermans parti. Vänstern, arbetarpartiet, fick bara 5 platser (av 120). Vänstern som sitter i tält och demonstrerar, representerar inte alls ungdomens önskemål.
För ett tag sen mötte Lieberman Norges utrikesminister och sa definitivt att om palestinierna går till FN bryter Israel kontakten med dem. Det innebär ju att de bryter alla överenskommelser sen Oslo, så varför skulle Israel sitta vackert som andra hundvalpar?



http://www.svd.se/nyheter/utrikes/turkiet-tar-blockad-till-fn-domstol_6437244.svd

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)