onsdag 14 september 2011

Erdogan,har sänt tre krigsskepp mot Israel.

 Erdogan har sänt tre krigsskepp för att provocera Israel än en gång. Se A7, Ynews, Jpost. Turkiet säger att "de ska stoppa skepp från Israels flotta och neutralisera deras vapensystem". Nå, han kan ju försöka även om det tyvärr är sant att Barak har sålt alldeles för avancerade vapen till turkarna, och helst vill fortsätta.

 Turkiet har amerikanska F16 - vars system klassificerar israeliska militära enheter som "vänner" och stoppar beskjutning av dem. Turkiet har i två år hållit på att pilla med dessa identifikationssystem så de inte längre förhindrar attack mot israeler. Jpost, A7, Todays Zaman   Och vad säger Obama? Han är på semester som nästan alltid. Vad säger NATO om Turkiets uppförande? Ett problem är att turkarna just accepterat att NATO sätter upp ett radarsystem för att skydda för raketer från Iran, vilket gör Erdogans islamistiska vänner irriterade.

Erdogan sträcker på sej och säger att Turkiet är förberett på allt, att de behöver uppfostra Israel. Han hånskrattar åt FN-rapporten som gav Israel alla rättigheterna, även om den tyckte israelerna var onödigt hårdhänta. Men det hade ju aldrig hänt om inte Erdogan hade varit så korkad att han sände flottan överhuvudtaget.

Nu har vi detta lilla problemet att - om Turkiet anfaller Israel på internationellt vatten ska teoretiskt alla NATO-stater komma farande och hjälpa turkarna. Alternativt sparkar NATO ut turkarna.

Väntar Israel tills de är inom 12-milegränsen, så de inte längre är på internationellt vatten gäller helt andra regler, NATO har ingen skyldighet att komma utan det är en attack från turkarna.

 Israel vill absolut inte ha något slags krig men Erdogan mal på som om han har glömt vad som hände sist - när det Ottomanska Imperiet krympte till Turkiet. Nästa gång bör det rimligen krympa så där också blir plats för ett Kurdistan.

 Här översättning av en artikel om hur Erdogan berättar för arabledare i Kairo vad han och hans kompis Allah tycker:

Erdogan: Israel hotar dess framtid
Turkiets premiärminister Erdogan talar inför Arabförbundets möte i Kairo, säger  att Israels egna aggressiva politik, politik avlegitimerar dess ställning i regionen
Aviel Magnezi och Reuters
Publicerad: 09.13.11, 15:37


Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan varnade på tisdagen att Israels politik är "att riskera sin framtid."

När han talar inför ett möte med Arabförbundets utrikesministrar i Kairo, sade Erdogan att erkännandet av en palestinsk stat "inte var en möjlighet utan en skyldighet."

"Vi är människor vars förflutna och framtid har fastställts av Gud. En palestinsk barns smärta gör ont i hjärtat hos mödrar i Ankara." [Men inte ett kurdiskt barn.]

"Israel försöker rättfärdiga sina legitima (påståenden) i regionen samtidigt som de vidtar åtgärder för att äventyra dess legitimitet. Den aggressiva israeliska regeringen attackerar en seglats med humanitärt bistånd  och tvår sedan sina händer om det [och FN anser det rättvist och enligt internationell lag].

Israels aggressiva politik äventyrar dess framtid. De har placerat det israeliska folket under belägring ", sa han.
Syftar till att måla om bilden av arabisk enighet sade han: "I en tid som denna, när historiska förändringar pågår i vår region, är jag glad att vara tillsammans med er, våra bröder, under samma tak Trots små skillnader i våra kulturer bygger de på samma civilisation, och har lyckats överföra våra värderingar från generation till generation. "

Han tillade vidare: "Vi måste uppfylla de legala krav våra folk har när det gäller juridiska sätt." Anspelade på Syriens president Bashar Assads våldsamma ingripande mot protester, konstaterade han: "De som använder våld för att tysta folk kommer att inse att de gör ett stort misstag."

Den turkiska ledaren kallade Israel en "bortskämt barn" och om internationella makter fortsätter att blunda för dess handlande, blir det inget annat val än att konstatera att de spelar en roll i de brott den begår. [Tänker turkarna verkligen angripa FN?]

Erdogan  betonas återigen att för att återställa relationerna med Ankara, måste Jerusalem be om ursäkt för händelserna av flottiljraiden, betala skadestånd till offrens familjer och lyft Gaza blockaden. [När Erdogan bett om ursäkt för att ha startat hela idiotin med terroristarmadan.]

Han talade vidare om PA:s vädjan till FN, fördömde israelisk politik, och sade att "legitimt missnöje hos (palestinska) människor inte kan undertryckas med våld."

"Problemet mellan Israel och Palestina berör hela mänskligheten, staten Palestina måste erkännas, där finns inget alternativ. - Det är en plikt. Med Allahs hjälp ska vi se Palestina med en annan FN-status denhär månaden.."

Den turkiska premiärministern besökte Egypten i början av en nordafrikansk tur som syftar till att befästa Turkiets ställning i regionen efter upproret under den "arabiska Våren".

"Frihet, demokrati och mänskliga rättigheter måste vara en samlande paroll för framtiden för vårt folk," sade han till den pan-arabiska panelen.

"Jag uppmanar er alla att skydda folks rätt i hela regionen -. Israel också," sade han.

Erdogan anlände till Kairo på måndagskvällen för ett historiskt besök - hans första på 15 år.
Under sitt besök i Kairo förväntas han teckna strategiskt samarbetsavtal med Egyptens högre militära råd. På måndagen lovade han att ge Egypten "någon form av stöd" för att hjälpa den att komma igenom "denna kritiska och svåra tid."

Den turkiska premiärministern har inte för avsikt att besöka Gazaremsan, som han hade hoppats, som en del av sin nordafrikanska turné. Hans schema inkluderar besök till Tunisien och Libyen.

"Min önskan är att besöka Gaza, som är min familj och barn [jämför hans känsla för kurderna]. Händelserna i Gaza har en speciell plats i min värld. Till mina bröder i Gaza vill jag säga att jag redan har nått dem i anden, om inte i kroppen. Självklart skulle jag vilja vill besöka Gaza. "......

 http://www.svd.se/nyheter/utrikes/mote-i-kairo-om-palestinsk-stat_6463746.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/turkiet-tar-pa-sig-ledarroll_6466830.svd

2 kommentarer :

  1. Era dagar är räknade hur patetiskt ni än beter er!

    SvaraRadera
  2. Era? Jag är en helt vanlig skåning. Hotar du Skåne? Med vad? Äppelkrig?

    Studera gärna http://israelisverige.info/Gone.gif

    SvaraRadera

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)