fredag 16 januari 2015

Pegidahysterin i våra media..

Den senaste jag såg var i DN.

ALLA artiklar har haft samma tema: oooh så hemskt att inte alla älskar att EU förvandlas till ett Kalifat. Ingen vad jag har sett, har nämnt att 61% av tyskarna är emot islam och pestens utbredning i Tyskland. Åsiksfrihet är något oerhört i vår press.


Som alltid är Julia Caesars senaste krönika Islams rätta ansikte mycket läsvärd och skarpsynt. Blaskorna skriver idag om islam som de skrev om Nazism under Herr Hitler, underdånigt till vansinne.

En artikel från en think-tank utan pro-muslimsk agenda följer:

http://www.gatestoneinstitute.org/5034/pegida-german-revolution

Pegidas oro för islamiseringen av Tyskland rör den sken intolerans och religiös fanatism som har vuxit hand i hand med ankomsten av de muslimska befolkningarna ovilliga att anpassa sig till västerländska värderingar.
Terrorattackerna i Frankrike Hade "ingenting att göra med islam." - Tysklands inrikesminister Thomas de Maizière.
Genom decrying Pegida åsikter som "främlingsfientliga" trångsynta "och även" omänsklig ", Tysklands härskande etablering visar hur djupt onåbara det är med bekymmer en stor del av befolkningen.
Kanske människorna i öst bara vill undvika situationen att den västra delen av landet är i. Efter att ha gått igenom decennier av kommunistisk diktatur, kanske de är mindre benägna att lita på att deras politiska ledare har folkets bästa i åtanke med sin politik.
Varje måndag kväll sedan oktober förra året, tusentals medborgare har marscherade genom staden Dresden liksom andra tyska städer för att protestera mot islamiseringen av deras land. De tillhör en organisation, etablerad bara tre månader sedan, som kallas Pegida, den tyska förkortningen för "Patriotiska européer Against islamiseringen av väst."

PEGIDA på en måndag "kvällspromenad" i Dresden, den 10 november 2014. (Bildkälla: Filmproduktionen video skärmdump)
Pegida är en demokratisk gräsrotsorganisation, utan ursprung i långt vänster, högerextrema eller länkar till några politiska partier, inhemska eller utländska. Den franska Front National [FN] av Marine Le Pen evenmade det klart att man vill något att göra med "spontana initiativ" som Pegida. Enligt FN, "något som Pegida inte kan vara ett substitut för en fest."
I Nederländerna är Geert Wilders i Frihetspartiet [PVV] mer positiv. Han ser Pegida som ett tecken på den växande missnöje hos vanliga människor med den politiska eliten nu styr dem. "En revolution är på väg", säger han. Ironiskt nog är själv Wilders s PVV, för närvarande den klart största partiet i den holländska omröstningar, mer av en spontan rörelse, driven av energi och utstrålning av en enda man med ett uppdrag att befria sitt land från islamisk extremism, snarare än en etablerad och strukturerat politiskt parti.
Att Pegida är en spontan och diffus organisation medborgarnas uttrycker sitt missnöje, verkar vara oroande den tyska politiska etablissemanget. Tysklands förbundskansler Angela Merkel vet hur starka dessa rörelser kan bli. År 1989, då tusentals människor skriker, "Wir sind das Volk" ["Vi är folket"] gick ut på gatorna i städer som Dresden, den kommunistiska regimen i Östtyskland störtades.
Förutom slagord som: "Against religiös fanatism" och: "För våra barns framtid," anti-islamisering demonstranter i Pegida använder exakt samma slogan - "Wir sind das Volk" --- av anti -Communist demonstranter ett kvarts sekel sedan, när de marscherar mot de öppna dörrens politik från den tyska regeringen.
Användningen av 1989 frigörelse slogan har infuriated Merkel, som förebrår Pegida för att använda den. I sitt nyår tal, Merkel angrep Pegida demonstranter. "Deras hjärtan är kalla, full av fördomar och hat", sade hon, samtidigt som försvarar hennes regeringens politik välkomna asylsökande och invandrare. Hon påpekade att Tyskland hade tagit i mer än 200.000 asylsökande under 2014, vilket gör det det land som tar emot flest flyktingar i världen.
Merkel har stöd av kyrkoledare, som racketen Pegida och kräver solidaritet med invandrare. Konfederationen av tyska Arbetsgivare har skylla Pegida för skada Tysklands internationella anseende. Under tiden, så kallad antifascistiska demonstranter och ropade "Wir sind die Mauer. Das Volk muss weg!" ["Vi är Wall. Ner med folket!"], Senast weekblocked en Pegida marsch i Berlin.
Den 10 januari fruktar att den senaste tidens islamiska terrorattackerna i Frankrike kan leda till ännu mer offentligt stöd för Pegida, Dresden borgmästare Helma Orosz, en medlem av förbundskansler Merkels kristdemokratiska CDU partiet, medsponsor i hennes stad en så kallad "stormvind "händelse. Syftet var att erövra "främlingsfientlighet" i Pegida genom "öppna sinne och mänsklighet." Inrikesminister Thomas de Maizière, en annan ledande CDU politiker hävdade att terrorattackerna i Frankrike hade "inget att göra med islam" och varnade för "politiska pyromaner" såsom Pegida som tyder på annat.
Pegida s oro islamiseringen av Tyskland rör den sken intolerans och religiös fanatism som har vuxit hand i hand med ankomsten av muslimska befolkningar ovilliga att anpassa sig till västerländska värderingar.
Men genom att decrying Pegida åsikter som "främlingsfientliga", "trångsynta" och även "omänsklig", Tysklands härskande etablering visar hur djupt onåbara det är med bekymmer en stor del av befolkningen.
En ny undersökning, med anor från före terrorattackerna i Frankrike, fann att en av tre Germanssupport de Pegida anti islamisering marscher. Vidare, en ny studie av Bertelsmann-stiftelsen fann att tyska inställning till islam är härdning, med 61% som säger 2014 att islam är "inte är anpassade till den västerländska världen" - en ökning från 52% år 2012. Dessutom, upp till 57% av tyskarna ser islam som ett hot, 40% upplever att de blir utlänningar i sitt eget land på grund av den muslimska närvaron, och 24% vill förbjuda muslimska invandringen.
Om man tittar på antalet demonstranter som ansluter de Pegida demonstrationer varje måndag i olika tyska städer, är Pegida klart en överväldigande östtysk fenomen. Ja, i provinserna som tidigare tillhörde den kommunistiska Östtyskland [DDR], många tusentals människor dras till demonstrationerna, medan i väst är siffrorna betydligt lägre. Politiska analytiker erkänna att vara förbryllad detta, med tanke på att antalet invandrare, inklusive muslimer, är långt lägre i öst än i väst. Vissa skyller de högre siffrorna i öst arbetslöshet; den "eftersläpningen" bristen på "civila samhället", bristen på "liberala öppna sinne," och att "folk i öst känner att de är förlorare."
Det kan dock vara två andra förklaringar som gör mer meningsfullt. Kanske människorna i öst bara vill undvika situationen att den västra delen av landet är i, som en följd av den stora islamiska närvaron. Medan väst kanske redan förlorat till följd av islamisering, är East fortfarande kan undvika väst öde. Dessutom att ha gått igenom decennier av kommunistisk diktatur, kanske Easterners är mindre benägna att lita på att deras politiska ledare har folkets bästa i åtanke med sin politik.
Kanske känner de att, i stället för förtroende som Frau Merkel vet vad som är bäst för det tyska folket - som hon välkomnar rekordstort antal dessa nya islamiska invandrare - det tyska folket måste visa henne tydligt att de tror att hon är fel.

Pegida: The New German Revolution







Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)