tisdag 6 januari 2015

Är det ok att döda palestinier om du inte är israel?

Hur är det med arabiska krigsförbrytelser mot palestinierna? Svenska meda har inte berättat något om vad som hänt medborgarna i Löfvéns systerstat, palestinierna om man inte samtidigt kan attackera Israel.

av Khaled Abu Toameh
5 januari 2015 klockan 5:00
http://www.gatestoneinstitute.org/5008/war-crimes-against-palestinians

Och har någon någonsin hört talas om fallet Zaki al-Hobby, en 17-årig palestinier som sköts och dödades förra helgen av egyptiska gränsvakter ? Hade han blivit skjuten av israeliska soldater på andra sidan gränsen, skulle EU och FN har krävt en internationell undersökningskommission.

Berättelserna om palestinier som torterats till döds i ett arabiskt fängelse har också misslyckats med att vinna uppmärksamhet i västerländska medier. Inte heller har EU och FN, som krävde en utredning om Abu Eins död - som dog av en hjärtattack under en konfrontation med en israelisk soldat - ansett det nödvändigt att ta itu med den svåra situationen för palestinierna som dödas och torteras till döds i Syrien och andra arabländer.

Såvitt den palestinska myndigheten är oroad - och media, EU, FN och människorättsgrupper - de enda "krigsförbrytelser" begås av israeler, och inte av araber som dödar, torterar och förskjuter tiotusentals palestinier. Och allt detta sker medan det internationella samfundet och media fortsätter att visa en besatthet endast med allt som är förbundet med Israel.

Mer än 2500 palestinier har dödats sedan början av konflikten i Syrien för tre år sedan, enligt en rapport som publicerades i veckan av arbetsgruppen för palestinierna i Syrien. Det visade sig att 2596 palestinier har dödats sedan början av konflikten i landet under 2011.

Men detta är en nyhet som knappast har funnit sin väg in i mainstream media i väst. Även arabiska medier har nästan helt ignorerat rapporten om palestinska offer i Syrien.

Anledningen till denna apati är naturligtvis tydlig. Palestinierna i Syrien dödades av araber och inte som ett resultat av konflikten med Israel.

Journalister som täcker Mellanöstern tror inte att detta är en viktig historia på grund av avsaknad av israelisk roll i morden.
Att araber slaktar, verkställer tortyr av palestinier är inte sensationellt nog att få en rubrik i en större västerländsk eller arabisk tidning. Därför har de flesta Mellanösternkorrespondenter har valt att blunda till rapporten.

Enligt rapporten inkluderar  offren 157 kvinnor som dödades i striderna mellan Bashar Assads armé och olika oppositionsgrupper i Syrien. Det sades också att 268 palestinier dödades av krypskyttar, medan ytterligare 84 summariskt avrättats. Ytterligare 984 palestinier dödades när deras bostäder och bostadsområden  bombades av den syriska armén och oppositionsgrupper.

Rapporten påminde också det internationella samfundet att det palestinska Yarmouk flyktinglägret nära Damaskus har varit under belägring av den syriska armén under de senaste 547 dagarna.

Cirka 160 invånare i lägret har dött till följd av belägringen, sade rapporten.

Det påpekade också att lägret har varit utan el i mer än 620 dagar. Lägrets invånare har också skurits av från vatten under de senaste 117 dagarna, tillade rapporten.

Utöver dödsfallen har omkring 80.000 palestinier flytt sina hem i Syrien på grund av den pågående konflikten. Nästan 15.000 har passerat gränsen till Jordanien, medan en annan grupp om 42.000 har flytt till Libanon, avslöjas i rapporten.

Som om inte det vore nog, förra veckan avrättade  muslimska terrorister sex palestinier från Yarmuk efter att ha funnit dem skyldiga till "hädelse."

En högt uppsatt tjänsteman inom PLO i Syrien, Anwar Abdel Hadi, sade att palestinierna avrättades av al-Qaida-anslutna An-Nusra terrorgrupp.

Abdel Hadi sade att endast 15.000 palestinier fanns kvar i flyktingläger, som fram till för tre år sedan var hem till ca 175.000 personer.

En annan rapport som publicerades nyligen avslöjade att 264 palestinier har dött till följd av tortyr i syriska statliga fängelser under de senaste åren.

De senaste dödsfallen i syriska fängelser inträffade förra månaden, då ytterligare tre Palestinians dog efter att ha torterats. De tre identifierades som Bila al-Zari, Mohamed Omar och Mohamed Masriyeh.

Dessa palestinier greps av de syriska myndigheterna misstänkta för att hjälpa anti-Assad styrkor i olika delar av landet.

Berättelserna om palestinierna som torterats till döds i eyy arabisk fängelse har också misslyckats med att vinna uppmärksamhet i västerländska medier. Hade någon av dem dött i ett israeliskt fängelse eller i en konfrontation med israeliska soldater, skulle hans berättelse och foto ha dykt upp på förstasidan i många tidningar och tidskrifter i USA, Kanada och Europa.

Däremot när en topp-Fatah tjänsteman, Ziad Abu Ein, nyligen dog av en hjärtattack efter ett gräl med israeliska soldater på Västbanken, fångade hans berättelse genast uppmärksamhet av internationella medier och människorättsorganisationer. Många utländska journalister som bevakar Mellanöstern nämnde historien om Abu Ein från alla möjliga vinklar och genomförde intervjuer med hans familjemedlemmar och vänner.

Men de palestinier som dödas och torteras till döds i Syrien och andra arabländer har aldrig fått samma uppmärksamhet från samma journalister och människorättsaktivister. Inte heller har EU och FN, som krävde en utredning av Abu Eins död, ansett det nödvändigt att ta itu med den svåra situationen för palestinierna i Syrien.
Och vem har hört talas om fallet Zaki Al-Hobby, en 17-årig palestinier som sköts och dödades förra helgen genom egyptiska gränsvakter? Den palestinska tonåringen dödades för att han kom för nära gränsen mellan Gazaremsan och Egypten. Vittnen sade att han blev skjuten i ryggen och dog omedelbart.

Än en gång, har Al-Hobbys berättelse knappast fått någon täckning eftersom Israel inte var inblandat i den olyckan. Hade han blivit skjuten av israeliska soldater på andra sidan gränsen, skulle EU och FN har krävt en internationell undersökningskommission. Men tonåringen var olycklig eftersom han blev skjuten av egyptiska soldater, vilket gör hans berättelse "obetydlig" i ögonen på det internationella samfundet och media.

Att palestinierna dödas av araber verkar inte  ens den palestinska myndigheten bry sig om, vars ledare är upptagen dessa dagar med att hota att lämna "krigsförbrytelse"-anklagelser mot Israel med Internationella brottmålsdomstolen. Såvitt den palestinska myndigheten är oroad - och media, EU, FN och människorättsgrupper - kan de enbart hitta "krigsförbrytelser" begångna av israeler, och inte av araber som dödar, torterar och förskjuter tiotusentals palestinier. Och allt detta sker medan det internationella samfundet och media fortsätter att visa en besatthet endast med allt som är relaterat till Israel.

Relaterade ämnen: Khaled Abu Toameh


What about Arab War Crimes against Palestinians?






Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)