tisdag 13 januari 2015

Netanyahu erbjuder franska judar att flytta till Israel

DN har plötsligt upptäckt att franska judar har bjudits in till Israel men tror det är ett nytt fenomen, inte ett som varit stadigt sedan israels erkännande 1948 och tidigare, och tycker att det är ett valtrick för högern i Israel. Innan 1948 fick de lura England som var mandatmakt och hade brutit mot de flesta Mandatlagarna och dragit in en massa araber - liksom Frankrike nu.

Det är omöjligt för DN att se något positivt i vad Israel gör. Att det är ren och skär antisemitism, judehat, är självklart. Frågan är vad de tror sig vinna på det. Det blir intressant att se de svenska blaskorna när Europa börjar få ont om varor från Israel. Inte  bara jaffaapelsiner om du minns dom (har du provat grapefruit i Israel stora som barnhuvuden?) Det blir värre när EU börjar sakna både mediciner och energi som de kunnat få från Israel i stället för från diktaturer. Allt hat och bojkott som utstrålat från EU kommer förhoppningsvis att påverka Israels stolthet så de lär sej säja nej. EU har redan eliminerat många arbeten för PalAraber i israeliska area C, och samtidigt slagit sej för  bröstet. Vi minns hur Frankrike i Säkerhetsrådet röstade för att muslimerna skulle få stjäla land från Israel, som om inte arabländerna har 600 gånger mer land tillgängligt.

Israels handel med Asien växer med all utveckling där, Asien har redan passerat USA som handelspartner för Israel. som stängt handelskammare i antisemitiska Sverige. De har stora mängder gas och olja, som de snart kan börja sälja. De har nästan lika mycket olja som Saudiarabien men i oljeskiffer, och håller på att ta fram miljövänliga sätt att suga upp det - värma upp skiffret långt nere och sen pumpa upp.

Gamla judar i Europa har minnen från 30-talet och DN och BBC och andra återger dem minnena pga rått judehat.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)