tisdag 7 maj 2013

Så vad ska Israel göra om de inte får försvara sig?

SyriaSyrien må "rasa" på Israel för att de försvarar sig. Syrien och Iran är absolut förbjudna att leverera vapen till Hizbollah, ändå har denna terroristorganisation 50.000 fler raketer än när Säkerhetsrådet beslöt, enligt resolution 1707, bl.a.
Hizbollah ska avväpnas
Sker detta inte tar självklart Israel sin rätt att kontrollera vad som händer i Libanon eftersom det är nödvändigt för deras försvar och överlevnad.
Syrien och Iran har bara fortsatt leverera vapen, helt emot Säkerhetsrådets resolutioner. Ingen har sagt att Israel inte får försvara sig mot dessa hot.
Resolution 1747 förbjuder Iran att leverera vapen till andra. Det säger också att UNIFIL ska bevaka södra Libanon, vilket har skett genom att dricka kaffe med Hizb'allah. Alla rapporter sa för några år sedan att Saddam placerat sina massförstörelsevapen i Bekaa-dalen, under Hizb'allah men ingen har försökt titta efter.
Israel har världens bästa underrättelsetjänst, deras spionsatelliter har en upplösning på ca en halvmeter på marken och ser vad de behöver se.
Fateh-110-paradeBildt förstår ingenting som vanligt. Han blir helilsk och trumpetar det i svenska massmedia, de enda som lyssnar på honom, så fort Israel gör något för att försvara sig, i norr eller söder. Samtidigt som han ger oändliga mängder pengar till PA för att stjäla land från judarna.
Och vad ägnar sig Obama åt? Tja, kolla närmsta golfbana, knappast det Svarta Huset. Och tänk alltid lika noga när du hör uttrycket "syriska rebeller" (där några svenskar ingår). Hur ofta skiljer våra media på rebell och rebell? Hur Obama gör det skrev jag om redan för mer än ett år sen:
"I ett försök att förstå och blidka syriska oppositionella grupper, bjöd sekreterare Clinton dem till ett möte i Washington. De flesta av de inbjudna har dock kopplingar till Muslimska Brödraskapet. Inga inbjudningar gick till kurdiska ledare, Sunniliberaler, assyrier och kristna talesmän. Enligt olika rapporter har utrikesdepartementet gjort ett avtal med Turkiet och Muslimska Brödraskapets representanter att antingen dela makten med Assad för att stabilisera regeringen eller ersätta honom om arbetet misslyckas. En organisation, det syriska demokratirådet (SDC), en opposition bestående av olika etniska och religiösa organisationer, inklusive Alawis, arameiska kristna, druser och assyrier har tydligt - och inte av någon slump - utelämnats från inbjudningslistan ".
Debka skriver om vad USA kan få för sej att göra nu. Helst inget är det automatiska svaret hos alla kännare. Alla rebeller som inte är islamister säger att de hellre har Assad än islamister i styret.  Obamas lösning på allt är att än en gång ha ett litet snack med Putin, om han hinner i sitt täta golfschema, men artikeln säger:
Den 27 april, innan Israel inledde åtgärder mot Syrien, smidde Rysslands vice utrikesminister Michail Bogdanov en ny rysk allians med Hizbollah i Beirut. Det var Putins svar på Obamas direkta vädjan om ett partnerskap i arbetet med att avsluta den syriska konflikten.
Så - visst har Obama små problem.


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5524536
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5524673
http://www.dn.se/nyheter/varlden/rebeller-misstanks-ha-anvant-sarin
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/spridningsrisk-efter-israels-anfall_8146344.svd

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)