söndag 5 maj 2013

"PLO kritiserar Israel för behandling av kristna"

Och hur ska Israel skilja mellan kristna och muslimska Palestinaaraber? De har precis samma färg! Alldeles för många av muslimerna är livsfarliga.

Antalet kristna i Israel ökar stadigt, och där finns inga hinder för deras religionsutövande. Att där finns och har funnits kristna ledare i Jerusalem som varit anti-judiska och till och med levererat vapen till muslimska terrorister, är känt. 

Antalet kristna i Betlehem, pressade ut av muslimernas inflytande, var 85%  1947, 1998 var det nere på 40%. 

Kristna kyrkor och såna som Diakonias "följeslagare" håller totalt tyst om muslimernas attacker på det kristna livet, de skyller allt ont bara på judarna. 

Läs gärna denna artikeln, Om den systematiska förföljelsen av kristna i de palestinska områdena, och även hur en del prominenta kristna i området har gjort sitt bästa för att frossa i antisemitism.  Förresten, den är bra nog så jag kör den genom Googles översättare:

Bethlehems sista kristna? 

Op-ed: Världen, kyrkorna tysta i ansiktet av islamiska förföljelser av kristna palestinier 

 Giulio Meotti
Publicerad: 04.28.12, 16:27

Veteran CBS nyhetsankare Bob Simon rapporterade nyss om de palestinska kristna, anklagade endast Israels "ockupation" som orsak till deras dramatiska försvinnande. De 60 minutenas sagor orsakade Israel enorma PR-skador. 

Ändå förbigås den systematiska kampanjen för muslimsk förföljelse mot de kristna som sker i de palestinska områdena, av västerländska medier. Det är en religiös och etnisk rensningskampanj som tystas ner av de globala kyrkorna. 

Kristna har länge varit föregångare inom den arabiska nationalismen. Den mest framträdande palestinska intellektuella var en kristen, Edward Said. Propagandauttrycket "Nakba" har skrivits av en kristen, Constantin Zureiq. Terroristen George Habash var en kristen, liksom Yasser Arafats hustru. Azmi Bishara, den arabiska Knessetmedlemmen som läckte hemligheter till Hizbollah, kom från en medelklass-kristen familj från Nasaret. 

Sedan den första intifadan skapade kristna palestinier en muslimsk-kristen enhet för att beskriva Israel som angripare, kolonisatör och inkräktare. De trodde att den islamisk-kristna fronten mot sionismen skulle bidra till att säkra deras ställning i arabvärlden. I själva verket har arabiska kristna, och särskilt deras judeofoba prästerskap, gått i spetsen för kampen för att förgöra Israel. Det var en politisk operation som också tjänade till att täcka de brott som begås mot kristna av PLO och de islamiska grupperna: tvångsäktenskap, konverteringar, misshandel, markstöld, brandbombningar, kommersiell bojkott, tortyr, kidnappning, sexuella trakasserier och utpressning. 

Det senaste offret har varit Baptistkyrkan i Betlehem, som den palestinska myndigheten helt enkelt deklarerade som illegitim, eftersom den amerikanska kyrkans budskap om försoning flög i ansiktet på den hatiska propaganda som genomsyrar det palestinska samhället. Arabiska kristna var tvungna att göra ständiga kompromisser, rädda för att tala om sitt eget lidande av rädsla för att irritera de muslimska myndigheterna. Snart blev det ett tabubelagt ämne även i väst. 

När under förra månaden Ayaan Hirsi Ali skrev i Newsweeks inledande berättelse om förföljelserna av kristna under islam, nämnde hon inte de palestinska områdena, där kristna sjunkit från 15% av befolkningen år 1950 till endast 2% idag. Men PA vägrar att avslöja exakt statistik, så den verkliga omfattningen av den kristna utvandringen är okänd. 

Kristna butiker brandbombade

Som CBS rapporten visade, är palestinska kristna idag tvingade att tala ut mot den "israeliska ockupationen", för om de inte gör det, kommer deras tystnad att uppfattas som pro-israelisk av muslimerna. Kristna ledare vågar inte nämna det faktum att de har lidit mest av det maffialiknande styret under Yasser Arafats kleptokrati, att slagord som "islam kommer att vinna" och "Först lördagsfolket sedan söndagsfolket" har målats på deras kyrkor och de har fått PLO-flaggor draperade över kors. 

Efter kriget 1948 drabbades kristna samfund mest på Västbanken, inte under "Israels ockupation," utan för att muslimska flyktingar cyniskt placerades i deras mitt av den arabiska ledarskapet. Ramallah var 90% kristet före kriget, medan Betlehem var 80% kristet. Vid 1967 var mer än hälften av Betlehems invånare muslimer, medan Ramallah är en stor muslimsk stad idag. 

I en process av "Libanonisering," bytte Arafat Betlehems demografi genom att föra införa tusentals muslimer från flyktingläger. Arafat vände sedan staden till en fristad för självmordsbombare och förvandlade det grekisk-ortodoxa klostret, som ligger bredvid kyrkan Födelsekyrkan, till hans egen bostad. Kristna begravningsplatser och kloster har skändats och kristna blev PLO:s mänskliga sköldar. 

Under det första året av den andra intifadan, då Arafats terrorister härjade kristna städer med skottlossning och granatkastare, lämnade 1.640 kristna Betlehem och en annan grupp av 880 lämnade Ramallah. 

År 2007, ett år efter Hamas Gazaövertagande, mördades ägaren av Gazaremsans enda kristna bokhandel. Kristna butiker och skolor brandbombades. Ahmad El-Achwal var bara en av de många palestinier som hade konverterat till kristendomen, som dödades av militanta islamister. 

Förvånande tystnad

Tystnaden i Vatikanen och Kyrkornas Världsråd har varit häpnadsväckande. Endast ett fåtal kristna ledare har varit modiga nog att säga vad som sker på marken. Med hårda och oväntade ord, sade under 2005 Custodian of the Holy Land, Pierbattista Pizzaballa, till en italiensk tidning: "Nästan varje dag - jag upprepar, nästan varje dag - trakasseras våra samhällen  av islamiska extremister." 

När kristna palestinier närmade sig sina organisationer och klagade över att terrorister använde kristna hem till att skjuta på Gilo, gjorde internationell kristen solidaritet inte ett dugg. 

För några dagar sedan uppmanade chefen för den romersk-katolska kyrkan i England, ärkebiskop Vincent Nichols, William Hague, den brittiske utrikesministern, att ta itu med "tragiska situationen" som möter palestinierna - inte på grund av det islamistiska hotet, utan eftersom araber "fördrivits" av den israeliska barriären i Beit Jala, trots att de bygger säkerhetsbarriären men inget land har annekterats av Israel, inga hus har rivits, och ingen har varit tvungen att lämna sitt hem. 

I själva verket ignoreras den större sanningen av den västerländska pressen och kyrkorna, att Israels barriär hjälpte till att återställa lugnet och säkerheten inte bara i Israel, utan också i Betlehem. Kyrkan Födelsekyrkan, som palestinska terrorister orenade 2002 när de flydde från den israeliska armén, är nu fylld igen med turister från hela världen. 

De katolska och ortodoxa kyrkorna har ofta bett de israeliska myndigheterna att ändra rutten av stängslet. De ville helt enkelt inte att leva under det palestinska enväldet. Således, till exempel, ligger the Rosary Sisters School i Dachyat El Barid stadsdel norr om Jerusalem, på den israeliska sidan av staketet, efter framställningar från abbedissan av ordern. 

Idag riskerar palestinska kristna  samma öde som deras bröder i Libanon. Alla minns falang-grymheterna vid Sabra och Shatila. Men väldigt få vet att det första etniskt rensande samhället under inbördeskriget var en kristen stad. I november 1976 kom palestinska krafter i Damour och sprängde hem och kyrkor, massakrerade hela familjer. De grävde upp de döda från den kristna kyrkogården och spridde skeletten under rasmassorna. Ungefär 500 kristna dog den dagen. Kommer Bethlehem bli ett andra Damour? 

Giulio Meotti, en journalist med Il Foglio, är författare till boken A New Shoah: The Untold Story of Israel's Victims of Terror.

 

http://www.dn.se/nyheter/varlden/plo-kritiserar-israel-for-behandling-av-kristna

http://arbetarbladet.se/nyheter/utrikes/1.5847183-kritik-for-behandling-av-kristna

http://www.nsk.se/article/20130505/TTUTRIKES/305059993/-/kritik-foumlr-behandling-av-kristna

http://www.laholmstidning.se/article/20130505/TTUTRIKES/305059993/1395

 

 

 

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)