onsdag 1 maj 2013

Israel-arabisk Knessetledamot vägrar fördöma arabiska mord på judar.

Arabisk MK vägrar fördöma arabisk terroristmördare.
Arab MK vägrar att fördöma mordet på en ung far till fem, "Bosättare har ingen rätt till självförsvar."
Av Maayana Miskin
Först Publicerat: 2013/04/30, 08:15
Jamal_ZahalkaMedlem i Knesset Jamal Zahalka har vägrat att fördöma mordet på tisdagen av en ung pappa till fem. En terrorist knivhögg skådespelaren Evyatar "Napo" Borovsky till döds medan han väntade på en åktur vid Tapuach Junction.

Zahalka, medlem av det kontroversiella Baladpartiet [som under senaste Libanonkriget leddes av den ökända Azmi Bishara, som spionerade för Hizb'allah och dömde sig själv innan han blev officiellt dömd, genom att fly Israel], vägrade att fördöma dråpet under en hetsig debatt med MK Orit Struk och andra över ett förslag om att tillåta judar i Judéen och Samarien att skjuta heminkräktare, vilket är lagligt på andra håll i Israel. Förslaget diskuterades tisdagen i Knesset:s konstitution, lag och justitieutskott.

"Du är en rasistisk fascist," sa Zahalka till Struk. "Du vill mörda folk ... Judiska nybyggare har ingen rätt till självförsvar."

När de ombads att fördöma tisdagens attack, riktade Zahalka istället sitt hat mot israeler som lever i Judéen och Samarien. "Ut därifrån. Ni är tjuvar och brottslingar. Ni kommer för att stjäla och att ta det som tillhör oss .... Lösningen är att ni lämnar ", sade han.

MK David Rotem (Likud), bosatt i staden Efrat i Judeen, svarade enkelt, "Fortsätt att drömma."

Åter till debatten om vapenanvändning förklarade IDF:s juridiska rådgivare för Judéen och Samarien, överste Doron Ben-Barak, att många av de vapen som används för att skydda israeliska samhällen i regionen gavs ut av militären. "Armén som utfärdar vapnen har rätt att bestämma policy beträffande öppnande av eld", menade han.

När det gäller möjligheten att utvidga Dromis lag, vilket gör att israeliska husägare får skjuta för att skydda sina gårdar eller annan egendom, sade han, "Inte varje skada på egendom motiverar att öppna eld." Men, sade han, i praktiken, en husägare i Judéen eller Samaria som använde en IDF-utfärdad pistol att öppna eld mot en inkräktare som han menade utgjorde ett hot skulle inte ställas inför rätta.

MK Merav Michaeli från Laborpartiet motsatte sig förlängning av Dromis lag. "Situationen är redan mycket labil," sade hon. "Det finns inget behov av att utvidga reglerna för att öppna eld."

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)