onsdag 15 maj 2013

Mer om Hawkings brist på sunt förnuft.

Jag läser inte antisemitiska publikationer, men andra är fulla av förundran över Hawkings skarpsynthet och barnslighet. Se

Stephen Hawking avvisar Einsteins sionism

Ett möte med Hawking där han visar sin mycket personliga sida, och funderingar hur han är politiskt illiterat, vilket inte alls passar en akademiker som normalt kräver goda referenser innan han uttalar sig. Här verkar han ha blivit grundlurad av antisemiter.

hawking-635x357Conference boycotted by Hawking has hosted Palestinian speakers every year

Han missar alltså att möta palestinier som kanske inte hatar Israel lika mycket som hans vänner.

Toppfigrer från PA, araber i Judéen/Samarien, däribland viktiga PA-tjänstemän, deltar regelbundet i samlingen som Peres är värd för, som den brittiska forskaren har lurats att bojkotta i solidaritet med "Palestinierna".

Av Times of Israel och AARON KALMAN 12 maj 2013, 05:51

Den israeliska Presidenkonferensen som Stephen Hawking bojkottar i solidaritet med "palestinierna" har presenterat en rad prominenta palestinaarabiska talare bland sina deltagare genom åren, inklusive viktiga medlemmar i PA, den palestinska myndigheten.

Årets konferens är åter inställd på att inkludera åtminstone en framstående medlem av det palestinaarabiska lagstiftande rådet, och i samlingen har ledande palestinaarabiska personligheter deltagit i vart och ett av dess tidigare fyra år , inklusive topptjänstemän i PA, förhandlare, akademiker och mannen som styr utvecklingen av den första planerade palestinska staden.

Den brittiska vetenskapsmannen meddelade beslutet att bojkotta Jerusalemkonferensen som sponsras av Shimon Peres, bara några dagar efter den palestinska hälsoministern gjorde ett officiellt besök i Hadassahsjukhuset i Jerusalem, i spetsen för en delegation av palestinaarabiska tjänstemän. Besöket syftade till att främja ökad sysselsättning för palestinaarabisk medicinsk personal och fortsatt samarbete mellan sjukhuset och PA:s hälsoministerium.

PA:s Munib al-Masri, en miljardär och medlem av PLC som enligt uppgift ombetts flera gånger att tjäna som PA:s premiärminister, är bekräftad som talare på Presidential Conference hemsida som talare.

Förra årets konferens presenterade förre PA-ministern, PLC-medlem och fredsförhandlare Ziyad Abu Zayyad, som också deltog i alla tre föregående konferenser - under 2008, 2009 och 2011 - visar webbplatsen.

 PA: s Bashar Masri talade också i fjol, är ordförande i Massar International, utvecklare av den första palestinska planerade staden, Rawabi. Masri är också kraften bakom den första palestinska aktiefonden, Siraj, och ordföranden i Palestina Mortgage och Housing Corporation, ordförande i det palestinska distributions och logistikföretaget.

Yasser Arafats tidigare nationella säkerhetsrådgivare och förebyggande säkerhetschef Jibril Rajoub deltog i konferensen 2011. Rajoub är biträdande generalsekreterare i Fatahs centralkommitté, och chef för den palestinska olympiska kommittén. Bland talarna under 2011 var också PA:s förhandlare Hiba Husseini.

En annan 2011 talare var den palestinaarabiska akademikern Mohammed S. Dajani Daoudi, professor i statsvetenskap vid Al-Quds University i Jerusalem, som också deltog i konferensen 2009.

En annan palestinaarabisk akademiker som talade vid konferensen 2009 var Munther Suleiman Dajani Daoudi, tidigare dekanus vid Humanistiska fakulteten vid Al-Quds University i Jerusalem, som 1996-97 var generaldirektör för det palestinska ministeriet för ekonomi och handel.

Israel Maimon, ordförande för den årliga Presidential Conference, fördömde förra veckan Hawkings tillbakadragande som "upprörande och olämpligt, särskilt för ett så fundamentalt associerat med en anda av självständighet som en person och ett akademiker."

Ursprungligen citerade universitetet i Cambridge, där Hawking är forskningschef vid Centrum för teoretisk kosmologi, hälsoskäl som orsak till Hawkings avbokning. Men när han presenterades med den fullständiga texten till vetenskapsmannens skrivelse där han meddelar sin bojkott, korrigerade universitetet sin hållning och bad om ursäkt för förvirringen.

"Jag accepterade inbjudan till presidentens konferens med avsikten att detta inte bara skulle tillåta mig att uttrycka min åsikt om utsikterna för en fredsuppgörelse, men också eftersom det skulle tillåta mig att föreläsa på Västbanken," skrev Hawking i brevet , publicerad på torsdagen av The Guardian.

"Men, har jag fått ett antal e-postmeddelanden från palestinska akademiker. De är eniga om att jag bör respektera bojkotten. Mot bakgrund av detta, måste jag dra mig ur konferensen. Hade jag deltagit, skulle jag har sagt min åsikt att politiken för den nuvarande israeliska regeringen kommer sannolikt att leda till katastrof, "skrev han. [Och han var väl rädd att någon skulle bevisa hur fel han har.]

Daniel Taub, Israels ambassadör i London, kallade beslutet "en stor skam," och tillade att Hawking skulle ha främjat utveckling och fred i stället för eftergifter till extremister.

På Facebook frodas bilder som starkt kritiserar Hawking:s beslut, som vissa sa var hycklande. En man frågade Hawking - som har drabbats av en motorisk neuronsjukdom relaterad till ALS i decennier - att agera på sin tro och sluta använda den israeliska teknik han är van att prata och kommunicera vial sedan 1997, eftersom chipet skapades på Intels forsknings- och designcenter i Israel.

En israelisk fotojournalist som lider av ALS, samma sjukdom som Hawking, skrev ett brev och uppmanade professorn, som han säger var hans hjälte, att ompröva sitt beslut att bojkotta Israel. Esteban Alterman, som fotograferade Hawking innan en föreläsning han gav vid Hebreiska universitetet i Jerusalem under 2006, sade att universitetet i Cambridges forskarbeslut att avbryta sin medverkan i den femte årliga Presidential Conference i Jerusalem" i juni underminerar kampen ... att hitta botemedel ... för vår gemensamma sjukdom."

"Facing Tomorrow" - den femte israeliska presidentens konferens under Peres regi - är planerad till 18-20 juni i Jerusalem. "Liksom tidigare år kommer konferensen att titta på i morgon och engagera i de centrala frågor som kommer att påverka vår framtid: geopolitik, ekonomi, samhälle, miljö, kultur, identitet, utbildning, nya medier, och mer," säger konferensens hemsite.

Årets sessioner "kommer att ge särskild tonvikt på den mänskliga faktorn och dess roll i att forma vår morgondag. Vi kommer att fråga om kvaliteten på ledarskapet - i alla sfärer av mänsklig aktivitet - kan göra en skillnad, "hemsidans text fortsätter och frågar," Vad är det önskade dynamiken i relationerna mellan människor och ledare i ansiktet av kraftfulla förändringsprocesser ? I vilken utsträckning kan människor verkligen vara med och påverka sin framtid? "


 

Hawking har, som den israeliska fotojournalisten nämner ovan, helt förlorat sin hjälteglans i mångas ögon. Som jag skrev innan är en av övertalarna Noam Chomsky, en av de mest skränande självhatande av judar och antisemit mot Israels existens. Vem minns vad han är professor i förutom en  mikroskopisk skara av specialister? Länk1 länk2 länk3 länk4

Tänker Hawking sälla sig till den flora av hat och glömmas bort som briljant forskare inom sitt område?

 

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)