tisdag 28 maj 2013

Obama och Kerry försöker desperat förstöra det israeliska samhället, Kerry:"Israelerna borde vara fattiga."

Muslimer gör uppror lite överallt, de måste ha väldigt ont någonstans. Eller har de läst Koranen för länge, saker som:

"Döda de otrogna var du hittar dem." Koranen 2:191
"Gör krig mot de otrogna som bor i ditt grannskap." Koranen 9:123
"När tillfälle ges, döda de otrogna var du fångar dem." Koranen 09:05
"Någon annan religion än islam är inte acceptabel." Koranen 3:85
"Judarna och de kristna är perversa, slåss mot dem." ... Koranen 9:30
"Stympa och korsfäst de otrogna om de kritiserar islam" Koranen 05:33
"Straffa de otrogna med kläder av eld, hakade järnrör, kokande vatten, smält deras hud och bukar." Koranen 22:19
"De otrogna är dumma, uppmana muslimerna att bekämpa dem." Koranen 8:65
"Muslimer får inte ta de otrogna som vänner." Koranen 03:28
"Terrorisera och halshugg dem som tror på skrifter andra än Koranen." Koranen 08:12
"Muslimer måste uppbåda alla vapen för att terrorisera de otrogna." Koranen 8:60

Netanyahu gör allt för att visa sin underdånighet under Obama och israels vänster, trots att han är vald av högern. Han vägrar acceptera internationell lag till Israels fördel, eftersom vänstern är upprörd över detta, Levys Rapport,  förklarad i vanligt talspråk här, berättar hur internationell lag helt stöder judiska nybyggen i Judéen/Samarien, vilket också en fransk domstol kom fram till nyligen, men av nån outgrundlig anledning vill han inte utnyttja lagen som är helt till Israels fördel. Han äter hellre Abbas skosvärta.  

 Israels armes överbefälhavare Ganz är lika vänstervelig, läs artikeln "Ganz berättar för Knesset varför armén inte kan rädda judiska liv" - tala om velighet. Han vägrar också att byta ut Alon, den som vänsterns totalt misslyckade galjonsfigur Barak - den alltför välkända nybyggarhataren - tillsatte för att militärt styra Judéen/Samarien, och som är helt ointresserad av att skydda judiska liv, om det på något sätt kan skada en arabisk terrorist. Vad armén vägrar förhindra ser du mycket bra här [videolänk]

Muslimer i alla länder inspirerar varann över Internet, så det är lätt att inse vad som kommer till Sverige snart. Hörde just om en bekants bekant som hade kört under en bro i Malmötrakten och blivit täckt av stenar från muslimer som stod däruppe. De följer ju bara Koranen.

Kerrys uttalande att israelerna borde ha varit fattiga, inte rika som nu, är rätt fantastiskt, här översättning från länk.

USA: Israels Välstånd ett problem

Av Shoshana Bryen
24 maj 2013 kl 10:30

Under dessa omständighete hade det varit mycket bättre om USA talade om för palestinierna att inga förhandlingar och förbättringar finns inom synhåll om de inte - både Fatah och Hamas - bevisligen inser det faktum att Israel är en legitim, permanent del av regionen. Annars är det Israels skyldighet att bestämma bästa sättet att skydda sig från dessa "utmaningar över horisonten."

Vid första anblicken kan det ha låtit som beröm, men det var det inte. Före mötet med Israels president Shimon Peres, uttalade statssekreterare John Kerry att Israels välstånd var ett hinder för "fred" med palestinierna. "Jag tror att det finns en möjlighet [för fred], menavr många anledningar är det inte på spetsen av allas tunga. Människor i Israel vaknar inte upp varje dag och undrar om det blir fred i morgon eftersom det finns en känsla av trygghet och en känsla av prestation och välstånd." [Han vill påtagligt att hela Israel ska leva som de gör som bor nära Gaza.]

Så, tycker sekreterare Kerry att det skulle vara bättre för Israel att närma sig förhandlingar från en ställning i prekär fattigdom? Tror han att Israels strävan efter legitimitet och trygghet i en instabil, over-beväpnad och fientlig region bättre skulle erhållas om Israel var behövande, osäker ödmjuk inför palestinska och arabiska intressen? Eller att palestinierna skulle ha medlidande med ett irriterat och ängsligt Israel som kämpade med en konkursmässig, stöd-beroende ekonomi?

Det finns människor - inte nödvändigt sekreterare Kerry - som föredrar att se sina judar som behövande nödställda människor, men det är inte en roll Israel är beredd att spela, tack. Hela det sionistiska företaget är utformat just för att se till att judar i staten Israel har möjlighet att vakna upp varje dag med en "trygghet" och bestämma sina egna intressen. Det faktum att israelerna också vaknra upp med en surt förvärvad och välförtjänt "känsla av prestation och välstånd" är grädden på moset.

Vad Kerry verkar ha menat var att det är på något sätt ett avgörande ögonblick för Israel eftersom dess välstånd och säkerhet kan vara försvinnande. Han fortsatte, "Över horisonten ... kan man se utmaningarna, "som gör det viktigt" att lösa detta just nu, när det finns en vilja hos människor att leta efter ett sätt [att nå en överenskommelse]."

"Just nu"  är Israel är en stabil, utbildad, mer energioberoende, demokratisk välmående land med en militär som verkar villiga och kapabla att försvara folket från hot över horisonten. De har en tydlig förståelse för konungariket Jordanien om säkerheten längs Jordanfloden som skyddar båda grannarna. De delar en nästan klar uppfattning med presidenten av Förenta staterna (och speciellt har de det med kongressen) att det största hotet mot dess säkerhet ligger i de nukleära ambitionerna hos Iran.

Detta, säger Kerry, är "ögonblicket" Israel borde känna ett trängande nödvändighet att dumpa kung Abdullah och ersätta det med en uppgörelse med en palestinsk statsbildning som är kluven mellan ett kleptokratiskt, enväldigt, öppet antisemitiskt Västbanken styrt av en man vars enda valda ställning upphörde 2009, och en korrupt, islamistisk Gaza som styrs av terrorist-dyrkande, iransk-sponsrade Hamas. Hamas och Fatah är i krig med varandra och deras enda gemensamma punkt i avtalet tycks vara att ett oberoende Israel 1948 var ett misstag som väntar på att bli "bortrensat." En affär med Mahmoud Abbas, gammal, sjuk, och hemma mycket impopulär, skulle vara en tillfällig affär i bästa fall. Om Hamas vinner sitt krig, kommer Israel ha skänkt bort avgörande område bara för att finna sin tätbefolkade kust under samma raket- och missileld som södra Israel nu absorberar. Och Jordanien skulle likaledes finna fientliga krafter i linje med Ira, medn utsikt över kungariket.

Under dessa omständigheter borde USA tala om palestinierna att det inte finns något att hämta om de inte - båda fraktionerna - bevisligen accepterar det faktum att Israel är en legitim, permanent del av regionen. Annars är det Israels uppgift att bestämma bästa sättet att skydda sig från dessa "utmaningar över horisonten."

Gränserna för Levanten bestämdes av britterna och fransmännen i början av 1900talet och de suddas ut, det är litengräns kvar mellan Libanon och Syrien där miliser på alla sidor slåss i båda länderna. Tribalism och religiös fiendskap från både radikala sunnis och radikala shiamuslimska expansionister har producerat monstruösa träsk av arabiskt blod, och grymheter som utmanar Rwanda och Kambodja. Irak har sunnitiska och shiitiska kantoner i krig med varandra. Turkiet, länge ett land tolerant mot judar och engagerat i en ömsesidigt givande relation med Israel, har blivit en ekonomisk och politisk hjälpare av Hamas, som svurit på den blodiga förstörelsen av Israel. Qatar är näst Turkiet i sin vilja att ses som Hamas välgörare, för att inte tala om Qatars löfte på $1 miljard för att "skydda det arabiska och islamiska arvet i Jerusalem" (vilket betyder att radera vad de kan hitta av det judiska arvet där). Egypten, efter en 30-årig stabil fred, styrs av ett parti som skyr förbindelser med Israel och begränsas främst genom sin militär och sina egna ekonomiska problem från att agera på dess ideologiska plattform.

Under dessa omständigheter skulle Kerry må mycket bättre om han berömde Israel utan kluven tunga.

Shoshana Bryen is Senior Director of The Jewish Policy Center.

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)