torsdag 28 mars 2013

Rebellerna skjuter ner iransk vapenlast vid Damaskus.


Rappora: Syriska rebeller skjuter ner plan med  iranska vapen.

Av David Lev
Först Publicerad: 2013/03/28, 12:04

En rapport i arabiska media torsdag förmiddag sade att syriska rebeller hade skjutit ner ett plan över Damaskus flygplats, vilket fått planet att krascha och starta en stor brand. Planet, enligt rapporten, var på väg från Iran och var lastat med vapen för den syriska armén.

Enligt rapporten på al-Arabiya TV, använde den Free Syrian Armys rebeller luftvärnsrobotar för att skjuta ner planet. Planet lyckades landa, men fattade eld vid landningen. Stora delar av flygplatsen sades vara i brand, däribland den primära ankomsthallen. Källor i den syriska regeringen som nämns i rapporten bekräftade att det hade varit en brand i ankomsthallen, men att det hade orsakats av en elektrisk kortslutning.

Iran har inte kommenterat rapporten.

Tillsammans med nedtagandet av planet, rapporterade Al Arabiya om våldsamma strider mellan rebeller och Assads trupper i Damaskus. Minst 118 personer dödades på onsdagen i striderna. Al Arabiya visade många videor av rebellerna som slåss mot attacker från syriska soldater. Under de senaste dagarna har rebellerna fördubblat sina klaganden till västländer för vapen och ekonomiskt bistånd.

Se också länk.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)