onsdag 27 mars 2013

Muslimernas tankevärld har kommit fram till den kristna medeltiden nu.

Skrönan om judiskt ritualmord, att de måste ha kristet blod när de bakar sin matza, sitt bröd, är nu populär i den muslimska världen. De kristna uppfann idén år 1144.


Ritualmord lever och frodas i den muslimska världen

Tanken på "matzah ritualmord" lever och frodas, säger professor Moshe Sharon i Hebrew University.

Av David Lev
Först Publicerat: 2013/03/25, 01:16

Det kan tyckas hallucinatoriskt i denna dag och ålder, men tyvärr är det ett faktum att "matzah ritualmord" lever och frodas. I en diskussion sade professor Moshe Sharon på det hebreiska universitetet att det fortfarande fanns många fall av falska anklagelser mot judar för att ha använt icke-judiskt blod för att göra matzah, men att dessa anklagelser i dag görs i den muslimska världen , inte den kristna världen, där förtalet har sitt ursprung 1144 i den påhittade berättelsen om William av Norwich, England.

Anklagelsen att judar använder blodet från kristna eller muslimer är ganska vanligt i islamisk litteratur. Material tryckta av Hizbollah, Hamas och andra terrorgrupper, tillsammans med böcker som säljs i hela arabvärlden, diskuterar påstådda fall av judisk användning av blod för matzah-bakning, säger Sharon. "Historiska" utredningar av fall av blodanvändning av judar är vanligt foder för akademiska avhandlingar, till exempel, gjorde den syriska krigsministern Mustafa Talas sin avhandling på Damaskus ritualmord av 1840.

Israeliska araber påverkas också  av dessa föreställningar, säger Sharon. Han diskuterade fallet med en av hans studenter vid Hebreiska universitetet som en gång frågade honom var judar finner det kristna blod de behöver för att baka matzah. "Detta visar att fantasin om ritualmord fortfarande är djupt rotad", sade han. En bästsäljare i Kuwait har en steg för steg-guide till processen för att producera blod för matzahbakning, inklusive en elakartad beskrivning av tillverkningen av en speciell tunna med skarpa klor i vilken det kristna barnet fastspändes, och tunnan rullades längs marken så att stiften sticker in i honom och släpper ut hans blod, som samlas i en särskild behållare i tunnan.

På frågan om hur den arabiska allmänheten kunde vara så lättlurad att tro sådana mytiska berättelser, sade Sharon att det faktum att sådana berättelser var nedskrivna i böcker gjorde dem auktoritativa i ögonen på många enkla araber - män också på många mer intellektuella. "Hat mot judar är så starkt att allt som gör att de ser dåliga anammas oftast snabbt i den muslimska världen," tillade han.

En av anledningarna att araber kan komma undan med detta beror på Israel ger dem möjlighet, sade Sharon. "Om vi ​​var ett land som var känslig för frågor om heder, eftersom de muslimska staterna är det, skulle vi kräva en ursäkt för sådan propaganda" som en förutsättning för alla förhandlingar. "När palestinierna talar om att IDF dödar arabiska barn är det temat för ritualmord de har i åtanke, och det är den bilden de vill förmedla till Europa", tillade han. "Det faktum att det inte har varit några pogromer i den muslimska världen över anklagelser om ritualmord är på grund av Israels militära styrka. Om Israel inte sågs som en väldig kraft i Mellanöstern, skulle sådana pogromer sprida sig som en löpeld, "sade han.

Det ironiska i lögnen om ritualmord är att Torah uttryckligen förbjuder judar att konsumera blod i någon form, medan hedniska religioner gjorde det som en del av deras ritualer.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)