torsdag 28 mars 2013

Om Nordkorea släpper en EMP-laddning över USA?

Nordkorea kunde starta en EMP-attack Nu

Postat den 20 december, 2012

Washington Times publicerade en artikel  som tyder på att Nordkorea redan har uppnått förmågan att lansera ett EMP-angrepp på USA:

The threat of an EMP attack on U.S. from RDJim on Vimeo.

Nordkorea har nu en interkontinental ballistisk missil (ICBM) som kan leverera ett kärnvapen till Förenta Staterna, vilket framgår av deras framgångsrika lansering och omloppsbana av en satellit den 12 December. Vissa dåligt informerade förståsigpåare bland de pladdrande klasserna försäkrar oss om att Nordkorea fortfarande är år borta från att kunna krympa stridsspetsar för missilleverans och att utveckla tillräckligt noggranna missiler för att utgöra ett allvarligt nukleärt hot mot USA. Philip Yun, chef för San Franciscos Ploughshares Fund, en kärnvapennedrustningsgrupp, meddelade: "Det verkliga hotet från lanseringen var en överreaktion som skulle leda till mer försvarsutgifter på onödiga system. Himlen faller inte än. Vi bör inte visa panik. "

I själva verket har Nordkorea ett dödligt kärnvapenhot mot USA-just nu.

Nordkorea har redan framgångsrikt testat och utvecklat kärnvapen. Det har också redan miniatyriserade kärnvapen för ballistisk missil-leverans och har beväpnat missiler med kärnstridsspetsar. Under 2011 vittnade chefen för Försvarsintelligensbyrån, Lt General Ronald Burgess, till senatens försvarsutskott att Nordkorea har placerat sina kärnladdningar i stridsspetsar för ballistiska missiler.

Nordkorea har arbetat i flera år och svält ut dess folk så det skulle kunna utveckla en interkontinental missil som kan nå USA. Varför? Eftersom de har en speciell typ av kärnvapen som kan förstöra USA på ett enda slag.

Under sommaren 2004, varnade en delegation av ryska generaler en kommission i Kongressen om att hemligheter om ett vapen baserat på elektromagnetisk puls (EMP) hade läckt till Nordkorea för ett avgörande nytt kärnvapen - en Super-EMP stridsspets.

Varje kärnvapen som detonerar ovanför en höjd av 30 kilometer genererar en elektromagnetisk puls som kommer att förstöra elektroniken och kan kollapsa elnätet och andra viktiga infrastrukturer - kommunikation, transport, bank och finans, mat och vatten - som upprätthåller den moderna civilisationen, och livet av 300 miljoner amerikaner. Allt kunde förstöras genom att ett enda kärnvapen gör ett EMP-angrepp.

En Super-EMP attack mot USA skulle orsaka mycket mer och mycket djupare skada än ett primitivt kärnvapen, och så skulle öka övertygelsen att katastrofala konsekvenserna blir oåterkalleliga. En sådan attack skulle orsaka maximal skada och vara optimal för att realisera en värld utan USA.

Båda de nordkoreanska kärnvapenproven är misstänkt lika ett Super-EMP vapen. En Super-EMP stridsspets skulle ha en låg effekt, liksom den nordkoreanska enheten, eftersom den inte syftar till att skapa en stor explosion, utan att omvandla dess energi till gammastrålning, som genererar EMP-effekten. Enligt uppgift från den sydkoreanska militära underrättelsetjänsten som inkommit oberoende av EMP kommissionen, att ryska forskare i Nordkorea hjälpt till att utveckla en Super-EMP stridsspets. År 2012 uppgav en militär kommentator för Folkrepubliken Kina att Nordkorea har Super-EMP kärnstridsspetsar.

En Super-EMP stridsspets skulle inte väga mycket, och skulle förmodligen kunna levereras av Nordkoreas ICBM. Missilen behöver inte vara perfekt, eftersom EMP fältet är så stort att detonerande den varsomhelst över USA skulle det få katastrofala följder. Stridsspetsen behöver inte ens hantera återinträdet från rymden eftersom EMP-attacken innebär att  den detoneras vid hög höjd, ovanför atmosfären.

Så från och med 12 december, visar Nordkoreas framgångsrika uppsändande av en satellit dess förmåga att göra en EMP-attack mot USA - nu.

Kongressens EMP-Kommission bedömer att, med tanke på landet för närvarande är oförberett, inom ett år från en EMP attack skulle två tredjedelar av den amerikanska befolkningen - 200 miljoner amerikaner - förmodligen dö av svält, sjukdomar och samhällets sammanbrott.

Sålunda har Nordkorea nu en Assured Destruction-förmåga mot USA. Konsekvenserna av denna utveckling är så extremt allvarlig att USA och den globala säkerheten i själva verket har gått över den "strategiska klippan" och är i fritt fall. Var vi kommer att landa, i vad slags framtid, är ännu okänt.

Trots den mycket illavarslande utvecklingen är resultaten förutsebara. Iran kommer säkert att inspireras av Nordkoreas exempel att fortsätta att utveckla sin egen kärnvapen och ICBM-program utgör ett dödligt hot mot USA. I själva verket har Nordkorea och Iran samarbetat hela tiden.

Om Nordkorea och Iran båda förvärvar förmågan att hota Amerika med folkmord med EMP, kommer detta att förstöra grunden för den rådande världsordningen, som sedan 1945 har stoppat cykeln av världskrig och kontinuerlig global utveckling av frihet. Om Nordkorea och Iran är beväpnade med Assured Destruction-kapacitet förändrar det hela den strategiska riskkalkylen för USA att upprätthålla sin supermaktsroll och kommer att urholka förtroendet hos USA:s allierade - kanske till den punkt där de kommer att behöva utveckla egna kärnvapen .

Mest alarmerande, vi rör sig snabbt till en plats där, för första gången i historien, små stater som Nordkorea och Iran, som inte ens kan föda sin egen befolkning, kommer att ha makten i sina händer för utpressning eller att förstöra de största och mest framgångsrika samhällena på jorden. Nordkorea och Iran uppfattar sig vara i krig med USA, och är desperata, och mycket oförutsägbara. När mobben är vid grindarna till sina diktatorer, kommer de att vilja ta Amerika med sig ner i mörkret?


Förhandlingarna med Nordkorea.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/nordkorea-i-stridsberedskap_8040496.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/nordkorea-misstanks-for-bildfusk_8039482.svd
http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.1460876-nordkorea-hotar-usa-s-fastland
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5489453
http://www.skanskan.se/article/20130326/TTUTRIKES/303269886/-/nordkorea-hotar-usas-fastland
http://www.skanskan.se/article/20130329/TTUTRIKES/303299980/-/nordkorea-i-stridsberedskap


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)