onsdag 27 mars 2013

Arabledare ska inrätta en $1 miljarders fond för att stjäla den judiska huvustaden Jerusalem.


Arabiska ledare har inrättat $1.000.000.000 fond för Jerusalem.

Arabförbundet godkänner Qatars förslag om att inrätta fond för "östra Jerusalem" att "upprätthålla dess arabiska, islamiska karaktär,, Abbas välkomnar förslaget.

[Araberna vill stjäla den del av Jerusalem som Jordanien illegalt ockuperade ledda av den brittiska generalen Glubb Pascha, 1948-67. Pakistan var det ENDA land som "godkände" ockupationen. Under den tiden dödades eller deporterades varenda jude från det gamla Jerusalem där de var i majoritet, helt inom det ockuperade området och det enda Jerusalem som fanns fram till för ca 150 år sedan. Jordanien såg till att antalet kristna där halverades. De lyckades också förstöra alla ca 58 synagogorna där, de använde 35000 judiska gravstenar till vägbyggen och bl.a. att bygga hotellet Holyland. Araberna med Abbas främst vill återgå till detta och fortsätta jobbet.]


Reuters
Publicerad: 03.26.13, 22:37

Arabförbundet godkände på tisdagen ett Qatar förslag om att inrätta en 1 miljard dollars fond för arabiska östra Jerusalem, som palestinierna "vill ha" [de varken har eller låtsas ha några rättigheter till det - palestinaaraberna har redan två huvudstäder, varför en tredje?] som huvudstad i en självständig stat under fredsavtal med Israel.

Qatars emir, Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani, sade att hans land kommer att bidra med $250 miljoner till fonden, som han uppmanade till i ett öppningstal till ett arabiskt toppmöte i Doha som fokuserade på krisen i Syrien och de avstannade israelisk-palestinska fredsansträngningarna .

"Toppmötet ... kräver att inrätta en fond för att stödja Jerusalem till ett värde av 1 miljard dollar för att finansiera projekt och program som skulle upprätthålla den arabiska och islamiska karaktären hos staden och förstärka dess folks ståndaktighet," säger resolutionsförslaget.

Den islamiska utvecklingsbanken, med säte i Saudiarabiens Röda Havsstad Jeddah, kommer förvalta fonden, sas det.

Palestinske presidenten Mahmoud Abbas välkomnade fonden för att hjälpa till att skydda den arabiska karaktär av staden [som alltså till stor del åstadkoms under Jordaniens förstörelsevansinne genom att riva allt judiskt de hittade - arabgänget vill fortsätta sin framfart] och uppmanade arabstaterna att bidra till det.

"Den israeliska ockupationen arbetar på att systematiskt och brådskande judaisera sin huvudstad inkl. "östra Jerusalem", ändra dess egenskaper och utrota de palestinska invånare, angriper al-Aqsa-moskén och dess muslimska och kristna heliga platser", Abbas sade i ett tal vid toppmötet.

Israels UD talesman Yigal Palmor sade initiativet var "en uppvisning i skam" för Qatar.

"Invändningar mot" Judaiseringen av Jerusalem ", så att säga, är absurd och motsvarar en invändning mot den katolska naturen hos Vatikanen eller islamiseringen av Mecka, " sade Palmor.

På fredag lovade ​​USA 500 miljoner dollar i bistånd till den palestinska myndigheten och Israel lovade att återuppta överförandet av 100 miljoner dollar i månatliga skatteintäkter som samlas in på palestiniernas vägnar.

Qatars emir sade inte om den föreslagna arabiska fonden skulle kanaliseras till PA, som inte har någon laglig kontroll i östra Jerusalem.

Cirka 200.000 israeler lever i den delen av Jerusalem, inklusive mer än 1.000 i och kring mestadels [sen jordaniens deportation av alla judar, som var i majoritet där innan] arabiska Gamla Stan.

Palestinska tjänstemän är skeptiska till arabiska biståndslöften, så få arabländer genomfördes på löften förra året för att täcka ett palestinskt finansieringsgap förvärrat av israeliska sanktioner.

Förra årets arabiska donationer, inklusive $ 200 miljoner från Saudiarabien, utgjorde nästan hälften av PA:s bistånd, med USA och EU med runt $ 330 miljoner.

[PA anser sig kemiskt fritt från krav att arbeta och förtjäna exportinkomster. De anser sig ha rätt att för de nästa 100 åren leva på allmosor. Varken de eller den övriga världen kommer ihåg vad som beslöts i Osloavtalet - som alltså var ett AVTAL mellan två parter. Där står:


  • d. seek ways to increase Palestinian industrial output through, inter alia, the promotion of a program of industrial parks or zones in accordance with an agreed concept and in cooperation with all relevant institutions; and
  • e. dedicate special efforts to attract the international business sector and in particular multinational firms.

Det visste du inte - eftersom media aldrig nämner det.
]
"Som vi har sett många gånger förut, förverkligas tyvärr sällan beslut från arabiska toppmöten", säger Ghassan Shaka, en ledande medlem av PLO.

"Finansieringen är bara ett medel, den politiska hjälpen [att attackera Israel - trevligt att höra från en "fredspartner"] är det viktiga", sade han. "Den arabiska världen måste övertyga och pressa så världen vet vad som krävs för fred."

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)