Jag lade nyss ut en översättning om hur Israel har lyckets med sin vattenförsörjning, här en uppföljning hur det uppmärksammats.
OECD: Israelisk teknik kan lindra den globala vattenkrisen
Angel Gurría säger att OECD kommer att använda israelisk teknik och know-how i tredje världens länder i arbetet med att stoppa den globala vattenkrisen
Billie Frenkel
Publicerad: 06.07.12, 07:32
Generalsekreterare för OECD Angel Gurría meddelade på onsdagen att organisationen avser att distribuera israelisk teknik och kunskap i tredje världens länder som ett led i ansträngningarna att ta itu med den globala vattenkrisen.
Gurría gjorde sitt tillkännagivande vid ett möte på Mekorot National Water Company i Tel Aviv i närvaro av vatten- och energiminister Uzi Landau och högre tjänstemän vid Mekorot.
"Vatten kommer att bli mer värdefull än oljan"
"Den globala vattenkrisen ökar i rask takt och efterfrågan på vatten ökar i en mycket högre takt än ökningen av befolkningen," sade Gurría och tillade: "OECD söker kunskap, erfarenhet och professionalism för att lösa den globala vattenkrisen.
Under mötet presenterade Mekorot beräkningar enligt vilka de globala ekonomiska skadorna förväntas kunna nå $ 800 miljarder 2050 som en följd av vattenkrisen .
Det nationella vattenföretaget förklarade att deras beräkningar är baserade på uppgifter från OECD som säger att 40% av världens befolkning kommer att drabbas av vattenbrist 2050, främst i Afrika, Sydamerika och västra Asien.
Mekorot presenterade tekniker som hade utvecklats för att hantera vattenkriser, teknik som kunde främja hela världen. Bland de presenterade nyheterna var förmågan att producera vatten i torra områden som Arava i söder - som är bortkopplad från det nationella vattensystemet - genom borrning till djup på över 1,5 kilometer.
Dessutom presenterade företaget utvecklingen tänkt att underlätta vattenkrisen i tredje världen. Således kommer ett planerat projekt för att utveckla vatten-infrastrukturen i ett av de mest torra regionerna i världen i Uganda, att utföras på grundval av Arava-modellen. Cirka två miljoner människor lever i den mest torra regionen i Uganda.
OECD chefen fick också presenterat information om avsaltningsanläggningar i Cypern som planeras ge 40% av öns vatten och en installation har inrättats för att filtrera flodvatten i Buenos Aires.
Företaget noterade vidare: "Rätt förberedelser där man assimilerar vattenlösningar och vattenteknik i detta skede, skulle minska omfattningen av (vatten)krisen."
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar
Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)