måndag 11 mars 2013

Israels lyckade vattenvård kommer att spridas.

Jag lade nyss ut en översättning om hur Israel har  lyckets med sin vattenförsörjning, här en uppföljning hur det uppmärksammats.


OECD: Israelisk teknik kan lindra den globala vattenkrisen

Angel Gurría säger att OECD kommer att använda israelisk teknik och know-how i tredje världens länder i arbetet med att stoppa den globala vattenkrisen

Billie Frenkel
Publicerad: 06.07.12, 07:32



Generalsekreterare för OECD Angel Gurría meddelade på onsdagen att organisationen avser att distribuera israelisk teknik och kunskap i tredje världens länder som ett led i ansträngningarna att ta itu med den globala vattenkrisen.

Gurría gjorde sitt tillkännagivande vid ett möte på Mekorot National Water Company i Tel Aviv i närvaro av vatten- och energiminister Uzi Landau och högre tjänstemän vid Mekorot.

"Vatten kommer att bli mer värdefull än oljan"

"Den globala vattenkrisen ökar i rask takt och efterfrågan på vatten ökar i en mycket högre takt än ökningen av befolkningen," sade Gurría och tillade: "OECD söker kunskap, erfarenhet och professionalism för att lösa den globala vattenkrisen.

Under mötet presenterade Mekorot beräkningar enligt vilka de globala ekonomiska skadorna förväntas kunna nå $ 800 miljarder 2050 som en följd av vattenkrisen .

Det nationella vattenföretaget förklarade att deras beräkningar är baserade på uppgifter från OECD som säger att 40% av världens befolkning kommer att drabbas av vattenbrist 2050, främst i Afrika, Sydamerika och västra Asien.

Mekorot presenterade tekniker som hade utvecklats för att hantera vattenkriser, teknik som kunde främja hela världen. Bland de presenterade nyheterna var förmågan att producera vatten i torra områden som Arava i söder - som är bortkopplad från det nationella vattensystemet - genom borrning till djup på över 1,5 kilometer.

Dessutom presenterade företaget utvecklingen tänkt att underlätta vattenkrisen i tredje världen. Således kommer ett planerat projekt för att utveckla vatten-infrastrukturen i ett av de mest torra regionerna i världen i Uganda, att utföras på grundval av Arava-modellen. Cirka två miljoner människor lever i den mest torra regionen i Uganda.

OECD chefen fick också presenterat information om avsaltningsanläggningar i Cypern som planeras ge 40% av öns vatten och en installation har inrättats för att filtrera flodvatten i Buenos Aires.


Företaget noterade vidare: "Rätt förberedelser där man assimilerar vattenlösningar och vattenteknik  i detta skede, skulle minska omfattningen av (vatten)krisen."

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)