söndag 12 juli 2015

Hur är förhållandet mellan Egypten och Israel?

Se
Israel and Egypt: The next ISIS conquests?


Egypt And Israel May Cooperate In Sinai Op Against ISIS

Five reasons why Egypt and Israel should ally
Artiklarna berättar olika detaljer om fördelarna med att Israel och Egypten kommer närmare varann, åtminstone regeringarna. Den djupa antisemitismen bland majoriteten av egyptierna får man bearbeta steg för steg.

Hamas, den "palestinska grenen" av det Muslimska Brödraskapet, är både Israels och Sisis fiender. En egyptisk historiker tyckte att Egypten skulle helt skippa stödet till "palestinier" vilket enbart hade vållat Egypten problem. Beduiner i Sinai och Negev har alltid varit nära vänner, familjer, och  kunnat vandra kors och tvärs som de velat. De i Sinai kommer allt närmare ISIS. Hamas försöker avlägsna sej från det intima samarbetet eftersom ISIS helst vill bli av med dom, de är för "veka".

Vänsteridioter överallt och speciellt i Israel förstör vad de kan.

Man undrar var länken med Obamas (och Hillarys under sin krafts dagar) konstanta support för Muslimska Brödraskapet, länk1, länk2, länk3, länk4, googla vidare på "Muslim Brotherhood" Obama och osannolikheten att han inte ger dem pengar för sin verksamhet.

Minns:
”I ett försök att förstå och blidka syriska oppositionella grupper, bjöd sekreterare Clinton dem till ett möte i Washington. De flesta av de inbjudna har dock kopplingar till Muslimska Brödraskapet. Inga inbjudningar gick till kurdiska ledare, Sunniliberaler, assyrier och kristna talesmän. Enligt olika rapporter har utrikesdepartementet gjort ett avtal med Turkiet och Muslimska Brödraskapets representanter att antingen dela makten med Assad för att stabilisera regeringen eller ersätta honom om arbetet misslyckas. En organisation, det syriska demokratirådet (SDC), en opposition bestående av olika etniska och religiösa organisationer, inklusive Alawis, arameiska kristna, druser och assyrier har tydligt – och inte av någon slump – utelämnats från inbjudningslistan ”.

Israel ser det mesta som händer i Sinai från rymden, så Egypten kan dra stor nytta av det.Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)