tisdag 21 juli 2015

Hamas spelar bägge sidorna med Löfvéns och Obamas pengar som god hjälp.

Jag lade nyss ut en artikel om Hamas tiggarbesök hos saudierna, Här hur deras nästa tripp tar dem till Iran med sina enorma summor av Obamapengar att användas till terrorism.

Hamas använder Obamapengar och Löfwénpengar att attackera både Israel och Abbasregimen. Abbas polis har tagit ca 250 Hamasterrorister.


Nedanstående artikel är en kopia, finns redan på
 • Hamas är bara en av flera radikala grupper på Gazaremsan som fått ekonomiskt och militärt stöd av Iran. Bland övriga grupper hittar vi Islamiska Jihad, Popular Resistance Committees och en del miliser med kopplingar till Fatah. Enligt palestinska källor i Gaza har iranierna redan återupptagit sitt stöd till Hamas militära avdelning, Ezaddin al-Qassam.

 • Hamas företrädare hoppas nu att kärnprojektavtalet och de slopade sanktionerna mot Iran ska leda till en dramatisk ökning av Teherans stöd till olika terrorgrupper i regionen. Tack vare avtalet arbetar nu Hamas och Hizbollah återigen tillsammans mot det gemensamma målet att underminera moderata araber och muslimer och utrota Israel.
 • "Det palestinska folket kommer inte att kapitulera och vi kommer att fortsätta motståndet tills hela Palestina befriats."— Mahmoud Zahar, Hamas ledare.
 • Hamas vill försäkra sig om Irans fortsatta stöd för deras planer på att förgöra Israel, medan de samtidigt låtsas ansluta sig till den sunniledda koalition som motsätter sig Irans ökade makt i Mellanöstern.
 • Avtalet har i praktiken förstört alla utsikter till en fredlig lösning av konflikten mellan israeler och palestinier.
 • Hamas, den palestinska islamiströrelsen som svurit att förgöra Israel, visar sig nu vara en av de största vinnarna av det kärnprojektavtal som slöts i förra veckan mellan Iran och världsmakterna.
  Uppmuntrade av avtalet, försöker Hamas nu skörda frukterna genom att med Irans hjälp stärka sitt grepp om Gazaremsan. Detta är självklart dåliga nyheter för Hamas rivaler på den palestinska arenan, Palestinska myndigheten (PM), och alla dem som fortfarande tror på en fredsprocess mellan israeler och palestinier.
  Kärnprojektavtalet har också fått Saudiarabien och andra sunnimuslimska länder att återuppta kontakten med Hamas. Målet är att locka Hamas och dess beskyddare i Muslimska Brödraskapet att bli en del av en anti-iransk sunnitisk koalition i arabvärlden.
  Hamas gör sitt bästa för att både ha kakan och äta upp den – återupprätta banden med de största arabländerna medan man samtidigt förbättrar sina relationer med Iran. För tillfället verkar Hamas strategi fungera, tack vare kärnprojektavtalet mellan världsmakterna och Iran.
  Vissa Hamasledare har inte brytt sig om att dölja sin djupa tillfredsställelse med avtalet; de säger att det kommer att stärka deras rörelse och andra terrorgrupper i Mellanöstern som häftigt motsätter sig alla fredsavtal med Israel.
  En av dessa ledare, Mahmoud Zahar, uttryckte hopp om att avtalet ska hjälpa Iran att öka stödet för landets utlöpare i Mellanöstern, först och främst Hamas.
  Medan han öste beröm över avtalet sa Zahar, som står Iran nära, att Hamas nu är mycket starkare än man var under det senaste kriget mot Israel. "Det palestinska folket kommer inte att kapitulera och vi kommer att fortsätta motståndet tills hela Palestina är befriat", sa han.


  De överbryggar klyftan mellan sunni och shia – med folkmord som gemensamt mål: Hamasledaren Khaled Mashaal (t v) konfererar med Irans "Suveräne ledare" Ali Khamenei 2010. (Bildkälla: Den Suveräne ledarens stab)

  Hamas är bara en av flera radikala grupper på Gazaremsan som fått ekonomiskt och militärt stöd av Iran. Bland övriga grupper hittar vi Islamiska Jihad, Popular Resistance Committees och en del miliser med kopplingar till Fatah. Enligt palestinska källor i Gaza har iranierna redan återupptagit sitt stöd till Hamas militära avdelning, Ezaddin al-Qassam.
  Relationerna mellan Iran och Hamas var ansträngda för fyra år sen, då Hamas vägrade stötta Irans allierade, den syriske presidenten Bashar Assad, i hans kamp mot rebellgrupper. Hamasföreträdare hoppas nu att kärnprojektavtalet och de slopade sanktionerna mot Iran ska leda till en dramatisk ökning av Teherans stöd till olika terrorgrupper i regionen.
  Närmandet mellan Västmakterna och Iran har också lett till närmare samarbete mellan Hamas och Teherans utlöpare i Libanon, Hizbollah. Samma kväll som kärnprojektavtalet undertecknades åkte en av Hamas högsta ledare, Musa Abu Marzouk, till Beirut för samtal med Hizbollah-ledaren Hassan Nasrallah. Hamas och Hizbollah må ha haft sina meningsskiljaktigheter, särskilt vad gäller kriget i Syrien, men de två terrorgrupperna har ett gemensamt mål: Israels förintelse.
  Hamas vet att Hizbollah också har mycket att vinna på kärnprojektavtalet, då det kommer att göra det möjligt för Iran att öka sitt stöd till den libanesiska organisationen. Hamas ledare hoppas att en del vapen också ska hamna på Gazaremsan, särskilt med tanke på de tuffa säkerhetsåtgärder som hämmar smugglingen över gränsen mellan Egypten och Gaza. Tack vare avtalet arbetar nu Hamas och Hizbollah återigen tillsammans mot det gemensamma målet att underminera moderata araber och muslimer och utrota Israel.
  Men än mer intressant är kanske att kärnprojektavtalet har fått Saudiarabien och andra arabländer att uppvakta Hamas.
  De senaste tre åren har saudierna vägrat tala med Hamas och behandlat organisationen som en fiende och ett hot. Men nu tycks avtalet ha övertygat saudierna att byta strategi gentemot Hamas.
  Kort efter att det "historiska" avtalet undertecknades av Iran och världsmakterna, bjödsHamasledaren Khaled Mashaal till Saudiarabien, i en hastig manöver som till och med överraskade en del Hamasföreträdare.
  Mashaals oväntade besök i Saudiarabien, där han träffade saudiske kungen Salman bin Abdel Aziz, hyllas av Hamasledare som en "dramatisk och viktig" utveckling. Hamas främste representant på Gazaremsan, Ismail Haniyeh, sa att besöket bereder väg för en ny era i relationerna mellan hans rörelse och Saudiarabien. "Detta var ett fruktbart, framgångsrikt och bra besök", tillade han.
  Mashaals besök i Saudi resulterade snabbt i en positiv utveckling för Hamas. I en vänlig gest gentemot Mashaal, bestämde saudierna sig för att släppa ett antal Hamasmän som satt fängslade för terrorbrott i kungadömet.
  Företrädare för Palestinska myndigheten i Ramallah har uttryckt djup oro över närmandet mellan Hamas och Saudiarabien. De förklarade att återupprättade förbindelser mellan Hamas och saudierna kommer att ge islamiströrelsen i Gaza och Västbanken än mer vind i seglen, i en tid då PM kämpar med massiva säkerhetsinsatser mot Hamassupportrar. De senaste veckorna har PMs säkerhetsstyrkor på Västbanken gripit över 250 Hamasmän i ännu ett försök att krossa Hamas växande inflytande.
  Kärnprojektavtalet har kommit som en välsignelse för Hamas och alla fiender av fred i Mellanöstern. Hamas vill nu slå två flugor i en smäll: Försäkra sig om fortsatt stöd från Iran samtidigt som man ansluter sig till sunnikoalitionen och låtsas vara emot Irans ökade inflytande I Mellanöstern.
  Kärnprojektavtalet bereder väg för Hamas att fortsätta få vapen från sina vänner i Teheran och miljoner dollar från Saudiarabien och andra oljenationer i Mellanöstern. Detta avtal har i praktiken förstört alla utsikter till en fredlig lösning av konflikten mellan israeler och palestinier. På grund av appeasement-politiken gentemot Iran kommer nu fredens fiender i regionen att ha ännu mer vapen och pengar.  Inga kommentarer :

  Skicka en kommentar

  Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)