fredag 3 juli 2015

Vad hade Failure med sej?


Drors bidrag:
Från http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2015/07/01/did-the-flotilla-to-gaza-have-humanitarian-aid-aboard-or-not/

Bidrag från läkare i Canada
http://www.thestar.com/news/world/2015/06/18/canadian-doctors-seek-to-light-gaza-hospitals-with-solar-power.html
På bilden är väl 8 solpaneler som Drors, det som behövs för att driva ett sjukhus. Vad skulle han göra med sin enda panel. Driva en lampa? Snåljåp. Hade Dror velat lämna varor den legala normala vägen i stället för att sola sej på en lyxseglats hade han haft råd att fråga om behovet och därefter leverera det. D.v.s. om han var intresserad av humanitärt bidrag i stället för att showa.

Där står mycket i de två artiklarna men jag tycker bilderna är talande. Där står inget om vad som fanns i Drors lilla låda, det skulle visst vara mediciner. Vad kan vara svåråtkomligt på Gaza - p-piller? Nä, där står att det är utrustning för astmatiker. Han har också talat om mediciner, är det i en annan kartong?

De kanadensiska läkarna ska göra samma sak på fyra sjukhus.

Hur mycket var det Hamas fick för några månader sedan för återuppbyggnad? Där har varit problem för pengarna att komma fram sägs det och under tiden har Hamas haft råd att provsända raketer mot havet i stället för att bygga ett enda hus.. Våra flitiga journalister tycks inte hitta något nytt hus som byggts för de pengarna. Finns inte ens pengar för solenergi till sjukhusen. Där finns aldrig pengar för en större solenergianläggning, som Israel har många av. Googla på Israel solar energy och jämför med Failures bidrag.
Klicka på bilder för artiklar
En anläggning för Jordanien och Israel gemensamt.

Indier är och studerar denna.
Ett problem är att EU försöker bygga illegala anläggningar i israeliskkontrollerat område, Area C, av Judéen/Samarien för att stjäla land. Varför gör de det inte i Abbaskontrollerade Area A, B eller Gaza? Länk.

Där är alltså många aspekter som du inte hittar i svenska massmedia av någon förunderlig anledning.
Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)