onsdag 9 oktober 2013

Och vad har "Ship to Gaza" levererat?

Mer än 155.000 ton gods in i Gaza från Israel i september


5549 lastbilar med 155.312 ton gods gick in i Gaza i september, enligt siffror från IDF.

Av Elad Benari
Först Publicerat : 2013/10/07 , 03:43


Godset togs in i Gaza via Kerem Shalom-övergången ["Fredens Vingård"] i september, enligt siffror från IDF på söndag. [Samtidigt med 133 arabiska attacker mot judar.]

Dessa inkluderade 1,519 vagnslaster med livsmedel, 1,244 vagnslaster med byggmaterial, 64 lastbilar med medicinsk utrustning, 258 vagnslaster med boskap och 2,464 vagnslaster med diverse föremål.

46.130 lastbilar med 1.285.946 ton varor har övergått till Gaza hittills i år, noterade IDF.

[Från "Shit to Gaza" ingenting. Hade de varit det minsta intresserade att verkligen hjälpa några Gazaner hade de legalt kunnat leverera varor från både Egypten och Israel, men det är det ju ingen SHOW i, så ointressant. Kolla vad de vilsna stackarna gör på http://shiptogaza.se/ - det handlar mest om en bön att folk ska betala dom för mer show, och gastande av politiska uttalanden. Varför samlar de inte in pengar och levererar varor via Israel? Eller till Syrien? Inte kul.]

Hamas, som våldsamt tog kontroll över Gaza år 2007, hävdar ständigt att regionen är under en "israelisk belägring" på grund av Israels marinblockad av regionen , som är nödvändig för att stoppa vapen och andra material som kan användas för terrorattacker in i Gaza.

Hamas däremot bortser från det faktum att Israel ständigt låter humanitärt bistånd och andra material in i Gaza och har godkänt hundratals internationellt finansierade och övervakade projekt i Gaza.

Senast gick Israel med på att tillåta begränsade mängder av byggmaterial för användning av den privata sektorn i Gaza, som en gest till den palestinska myndighetens ordförande Mahmoud Abbas.
Hamas försöker under tiden straffa invånarna i Gaza genom att försöka minska omfattningen av israeliska varor som förs in i regionen. Hamas gör detta eftersom de är arga över att Israel och den palestinska myndigheten samarbetar över vad som överfördes till Gaza och struntar i Hamas som styr regionen med järnhand.
En annan passage in i Gaza är Rafiah, gränsövergången med Egypten, som Egypten mestadels har hållit stängt under de senaste åren. Egypten har hållit ett vakande öga på Rafiahkorsningen och Hamas de senaste månaderna, ända sedan den egyptiska armén inledde ett tillslag mot terrorister i Sinaihalvön.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)