lördag 12 oktober 2013

"Fredssamtalen" kommer ingenstans.

Netanyahu: samtalen kommer ingenstans.

PLO: Vi får förklara samtalen misslyckade

Varför säger Netanyahu så? Araberna totalvägrar att erkänna Israel som den judiska staten eftersom det skulle vålla problem med Abbas planer på att forsla in nog med palestinska araber i Israel för att ge det en arabisk majoritet. Han själv har ju förbjudit alla "palestinska flyktingar" att komma till hans framtida "palestina". Oxo här.

Abbas fortsätter med terror och hatpropaganda trots att hans regim lovade att upphöra med det för 20 år sen i Osloavtalet, för att få kontroll över area A, B på Västbanken med 95% av araberna.

Varför säger PLO och Abbas så? Därför att inte Obama och Kerry lyckats tvinga Israel att ge upp och överlämna sig till honom, vilket är ett klart krav i Fatahs Konstitution.
Artikel (12) Fullständig befrielse av Palestina, och utrotande av den sionistiska ekonomiska, politiska, militära och kulturella existensen.
Artikel (19) Väpnad kamp är en strategi och inte en taktik, och det palestinska arabiska folkets väpnade revolution är en avgörande faktor i befrielsekampen att utrota den sionistiska existensen, och denna kamp kommer inte att upphöra innan den sionistiska staten rivs och Palestina är helt befriat.
Minns du Obamas första jobbedag? Han ringde Abbas och lovade att fixa Israel och se till att han fick full kontroll över judarnas huvudstad sedan ett par tusen år, Jerusalem. Varför? Jo, för att "Arafat ville ha ville ha ville ha" staden, ingen har någonsin sagt att araberna har nån rättighet till den, enbart för att Jordanien illegalt ockuperade hela gamla Jerusalem 1948-67, hela det Jerusalem som fanns tills för 150 år sedan, plus en massa arabbyar runtom, och förstörde alla rester av judarna de kunde - som bortåt 60 synagogor.

Judarna hade trots allt varit i absolut majoritet i Jerusalem sedan ungefär samma tid, 150 år sedan, alla deporterade eller avlivade av jordanierna med engelsmannen Glubb Pascha i spetsen. Alla de mest heliga av judarnas platser ligger i detta gamla Jerusalem, som Obama vill ge till araberna. Liksom Bernadotte ville 1948, anledningen till att han mördades.

Minns du vad Obama tjattrade om och lärde Abbas göra sammaledes? Dels om judiska bosättningar, vilket aldrig varit problem innan. Dels om att förvandla stilleståndslinjen från 1948 till nationell gräns - något som enligt avtalet, på arabstaternas begäran, är totalt förbjudet.

Något som Säkerhetsrådet i §242 sa var helt oförsvarbart. Men vad visste Obama om det.

Västbanken är legalt ingenmansland - har aldrig någonsin varit något slags "palestinskt" land förstås. I Osloavtalet gavs Israel och PA motsvarande rättigheter, PA fick bygga i Ramallah etc., och Israel i area C. Men inte hur länge som helst och speciellt inte som PA inte uppfyllt ett enda löfte avtalet var baserat på.

Säkerhetsrådets resolution §242 talar alls inte emot att Israel annekterar hela Västbanken. Den säger att Israel skulle lämna tillbaka "land", inte ALLT land, när det blivit fred. Israel lämnade 90%, hela Sinai, när det blev fred med Egypten och §242 kräver inte mer. Och varför är Israel det enda land som någonsin, efter ett vunnet försvarskrig, tvingas att återställa allt de vunnit?

90 år gamla San Remobeslutet, fortfarande mycket giltig lag befäst av FN, garanterar att Israel åtminstone fram till Jordanfloden är det JUDISKA hemlandet! Egentligen också Jordanien, men det dribblade England bort genom en vagt uttryckt paragraf 25 i mandatvillkoren IiS3.

Israel har inte läckt om förhandlingsdiskussionerna men PA har gjort det ett antal gånger. De säger att Israel lovat deportera en massa judar från area C, d.v.s. i princip skapa inbördeskrig i Israel till arabernas och Obama/Kerrys förtjusning - från resultatet av deportationen av judar från Gaza visades det att ca 2 soldater behövdes för varje person man kände för att deportera från sitt hem. I area C bor grovt räknat en halv miljon judar, d.v.s. en miljon israeliska soldater skulle krävas.

Som kommentar, där är ca 7 gånger fler judar än araber i det området, 50.000 araber hade behövts flyttas till area A, B - ca 10 gånger fler än antalet judar som deporterades i samband med flykten från Gaza, tekniskt mycket mer möjligt.
Bildt Ashton
Bildt Ashton

Det blir inget fredsavtal, det är givet, speciellt som Abbas fortsätter hatincitamentet mot Israel och judar, hyllar alla terrorister han kan, eftersom EU gärna betalar det, och speciellt om du läser Fatahs stadgar ovan. Israel får leva som nu, intensifiera sin säkerhet. Och koncentrera sina affärer mot civiliserade områden av världen, borta från EU och Obamas USA, även om det amerikanska folket i stort är Israelpositivt.
Den totalt omöjliga uppgiften att få Ashlet och Bildt att inse dessa egna fakta får någon annan ägna sig åt. Det såta paret får roa sej på nattklubb i Istanbul tillsammans, när Hamas bitit sej fast där IiS3.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)