onsdag 23 oktober 2013

Bittes senaste förvridande.

Bitte Hammargren har som vanligt skrivit en saga om Israel som som egentligen handlade om Wilhelm Agrells vedermödor i Öknen, hon kunde inte ens förmå sig till att säga det enda nödvändiga, att Israel faktiskt VANN kriget!

Sitt andra försvarskrig på 6 år, med alla fördelar som alla andra länder har tagit sig men som omvärlden förbjudit dem. Israel får inte göra som alla andra. De får inte ens försvara sig och inte annektera områden de erövrat från vilka de har anfallits från. Bara Israel stoppas.


Visst fick Israel problem men när gick krig helt problemfritt? Artikeln är en enda lång tirad över lilla svaga Israel och beröm över araberna för att de lyckades komma tvåa. Israel var då totalt 3.3 miljoner, Sadat lovade att han hade en miljon arabiska soldater att sätta emot. 180 israeliska tanks attackerades av 1400 syriska. Några hundra israeliska soldater attackerades av 80.000 egyptier vid Suez. Hela tiden överöstes araberna av ryska vapen, långt om länge började USA hjälpa Israel. När Israel var över Suezkanalen och på väg till Kairo. DÅ kom FN på att det var dags att stoppa Israels givna seger.......

Artikeln har blivit totalt nedgjord på Facebook, Bitte och SvD tillåter självklart inga kommentarer eftersom de redan vet bäst och inte anser att någon kan tillföra något.

Israels "bosättningspolitik" följer internationell lag, det nästan hundraåriga San Remobeslutet, accepterat av NF och FN, följer säkerhetsrådets rådgivande §242 (som säger att Israel bör lämna tillbaka EN DEL land de erövrade 1967, NÄR DE FÅTT FRED. 90% återlämnades när Egypten slöt fred. Arafat och Abbas har vägrat sluta fred, läs Fatahs Konstitution som förbjuder det. Osloavtalet, gav Arafat Nobelpris för att signera att Israel kontrollerar area C till fredsavtal. Bitte har ingen aning om någotdera.)

2008 fick SvD 65 miljarder i presstöd eftersom folk inte ville köpa nog pga vad de skrev, och andan sitter sannerligen i. Det finns ingen som helst möjlighet, via kommentarer, bloglänkar etc., att göra vad som krävs i Pressens Etiska Regler, att man ska kunna kommentera och kritisera och rätta felaktigheter. De har inga initiativ att skapa något läsvärt, en mycket stor del tas från TT, så skummar man efter ett visst ämne online får man sej iproppad 20 likadana skrönor från TT som ibland vagt liknar de utländska nyhetsmedia de säger sig ha utgått från och sovrat materialet från. (Jag talar nu om utlandsnyheter.)

Inte konstigt bloggvärlden växer både vad gäller skribenter och läsare och de trovärda vaskas ut som allting på Internet.


1 kommentar :

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)