onsdag 23 oktober 2013

Israel har bombat en syrisk missilleverans till Hizbollah.

Arutz7, Ynet, Jpost, DebkaTundra Tabloids medan Elderofiyon undrar om man kan lita på de arabiska nyheterna. Enligt Virtualjerusalem har det bekräftats officiellt.

IAF:s (Israel Air Force) stridsflyg angrep en transport av avancerade missiler från Syrien till Hizbollah, säger en kuwaitisk tidning.

Av Gil Ronen
Först Publicerat : 2013/10/23 , 11:20


IAF:s stridsflyg angrep en transport av avancerade missiler som Syrien överlämnat till Hizbollah, enligt Kuwaittidningen Al Jareeda. Attacken ägde rum på måndagen.

En officiell källa i Jerusalem bekräftade uppgiften att attacken ägde rum men vill inte säga när. missilerNA var enligt uppgift "långdistans och med stor träffsäkerhet".

I slutet av juli bombade IAF:s jets lastbilar som transporterade syriska missiler på väg till Hizbollahs lager i Libanon, enligt syriska oppositionskällor.

Bombningen riktades enligt uppgift mot en syrisk militärbas nära staden Quneitra, inte långt från Golanhöjdernas vapenstilleståndslinje.

Det var den femte kända israeliska attacken i år på syriska vapen på väg till Hizbollah. Syriens starke man, Bashar al-Assad vill enligt uppgift skicka vapen till Hizbollah för förvaring, av rädsla att de kommer att falla i händerna på rebellstyrkor som slåss mot honom i Syrien, medan iransk- stödda terroristgrupper försöker skaffa vapen som förändrar situationen - sådana som luftvärnsrobotar - i stället för sina kostsamma ingrepp ansikte mot ansikte i det syriska inbördeskriget på uppdrag av den syriska regimen.
Obama gör alls inget mer än att försöka muta mullorna i Iran. Israel har klarat av 5 raketattacker mot Syrien i år, han 0. Under tiden dör syrierna alltmer medan han spelar golf.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)