torsdag 31 oktober 2013

Muslimska terrorister på Tian-an Men, Peking. Räta ut hundens svans - Obamas totala vilsenhet.

Jag läste just en rapport "Strengthening suspicions it was an act of terror by Muslims from China's northwest".
Beijing: Muslim family led Tiananmen suicide attack. Video här.


Tien-an Men
Tien-an Men

Konstigt att TT helt enkelt har hoppat över det väsentliga ordet. Du kan läsa de vanliga överslätade och utjämnade skrönorna på t.ex.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/flera-gripna-for-pekingkrasch_8672304.svd
http://www.dn.se/nyheter/varlden/flera-gripna-efter-dodlig-bilkrasch/
http://www.dn.se/nyheter/varlden/tva-soks-efter-krasch-pa-himmelska-fridens-torg/

Nyheterna från Kina, Xinhuanet kan du läsa här. Reuters. AP.

Kina har problem med sina muslimer. Ryssland har stora problem med sina. England gör vad som helst för att glädja sina. De var ju också väldigt snabba att tala om ny ambassad i Teheran efter det meningslösa tomtefarsleendet.

Räta ut hundens svans

av Ali Salim
Oktober 25, 2013 klockan 5:00
Irans dubbelspel och hur de bedrar väst om dess nukleära avsikter är helt uppenbara för oss som lever i Mellanöstern . Vidare, varje ny stat i Mellanöstern som ett "Palestina" kommer att tas ned av jihadister innan dess flagga är uppe.
Detta är säsongen för pilgrimsfärder till Mecka och Offerfesten (Eid al-Adha), men den arabiska världen är i stället upptagen med inbördes mord och blodsutgjutelse. Allteftersom arabstaterna faller isär i sömmarna flockas gäng utan respekt för mänskligt liv - bland dem det Muslimska Brödraskapet, al-Nusra Front, Hamas och al-Qaida - att blåsa upp marknader och moskéer. Deras tillkomst är surrealistisk: vinkargröna och svarta flaggor de skjuter allt som rör sig, våldtäkt, slakt och plunder, allt i namn av Allah ( S.W.A.T.).

Situationen i den arabiska världen är som den shiitiska islamiska synen av Yaom al-Kiama, End of Days , med syndare efter False Messiah , Al - Masih ad - Dajjal . Det är ironiskt att de styrande och medborgare i stater som ger en fristad för terrorister - skicka deras dödsteam för att attackera oskyldiga civila i väst - under Offerfesten, men nu finner sig själva offer för samma mördare som de så gärna beväpnade.

Den arabiska och muslimska anstiftan till massakern - och tillhandahållande av vapen och ideologiskt stöd för de flesta av de islamistiska och palestinska terroristorganisationerna - har nästan helt försvunnit medan araberna nu är upptagna med att förstöra sig själva. Världen står bredvid och tittar medan miljontals arabiska och muslimska flyktingar utvisas, mördas, våldtas och rånas. Miljontals människor som flydde från sina hem bor i pappkartonger med plastfolie för att hålla ute regn och kyla, och massor av hungriga afrikanska flyktingar drunknar i havet i ett desperat försök att nå en fristad i väst.
I Afghanistan Syrien och Irak mördas eller flyr civila med ingenting medan Egypten är mitt uppe i ett inbördeskrig och miljontals hemlösa flyktingar är utspridda över hela Mellanöstern.

Trots all denna nöd och kaos insisterar FN och olika frivilligorganisationer på att ge en politisk , ekonomisk och moralisk livlina till barnbarnen och barnbarnens barn till de ursprungliga 1948 årspalestinska flyktingar, inte bara förlänger deras ärvda status utan också gör dem evigt beroende.

Statusen som "flyktingar"går i allmänhet inte från en generation till nästa, så det är ännu mer olyckligt att den upplysta västvärlden stöder dem på bekostnad av miljontals genuint behövande nya flyktingar. Genom att ge dessa ättlingar sin flyktingstatus att handla med ser FN också till att konflikten mellan Israel och palestinierna aldrig kommer att lösas.

Om en redovisning någonsin hade gett av de miljarder dollar FN har hällt i de palestinska kassakistorna genom åren skulle tillräckligt med pengar finnas att hysa dem med villor med pooler i hela Mellanöstern. Om de arabisk - muslimska länderna verkligen ville hjälpa palestinierna skulle de överlåta till dem den enorma rikedom och egendom som lämnades kvar av de judiska flyktingarna, som kastades ut i slutet av 1940 och flydde till Israel. FN har dock varit misstänkt envis på att inte ge samma - eller ens liknande, vård för någon annan grupp av flyktingar.

FN-organ (t.ex. UNRWA) drar själva nytta av de invalidiserande stödstrukturer som de infört, teoretiskt för att hjälpa människor på Västbanken, Gazaremsan och i utlandet, som har möjlighet att arbeta och har så många andra sätt att få hjälp, medan i Syrien människor dör av hunger, och muslimska präster i de kollapsande arabstaterna har utfärdat fatwas [muslimska religiösa åsikter] för Offerfesten som tillåter konsumtion av hundar, katter och åsnor.

Med tanke på att EU är bankrutt, både moraliskt och ekonomiskt, bär USA ensamt bördan av att stödja mer än 22% av det korrupta FN och dess ofta genomruttna myndigheter. I stället bör USA kräva att oljerika arabstater ger medborgarskap med åtföljande rättigheter och privilegier till sina palestinska invånare , för att göra det möjligt för FN att fokusera på att rehabilitera de miljontals nya arabiska och muslimska flyktingar som skapats av den katastrofala arabiska våren. Även när vi bevittnar hur de konstgjorda arabstaterna som skapades 1916 av Sykes-Picot-avtalet, sönderdelas, tycks USA och västvärlden insistera på att skapa en ny konstgjord arabisk stat som heter "Palestina", som snart kommer att bli en grogrund för extremism, terrorism och blodsutgjutelse, precis som de andra.

Det "palestinska folket" minns vi, är inte en grupp alls, utan snarare arabiska invandrare, många av dem som bosatte sig i slutet av 1800- och början av 1900-talet IiS3 i vad som var en del av det Ottomanska imperiet, och som flydde 1947 då Israel attackerades, sedan efter kriget uppmanades de att återvända. Araberna som inte flydde lever fortfarande i Israel och, vad man än tänker på Israel, kan åtminstone fritt kunna arbeta i alla ledande yrken, bland annat parlamentet och högsta domstolen.

Av de som kallar sig palestinier har vissa splittrats i Muslimska brödraskapet - anslutna till islamistiska grupper som terroristorganisationen Hamas, andra är på Västbanken, både inom och utanför Fatah, ytterligare andra befinner sig utomlands eller i arabländerna. Om de var integrerade i de existerande arabstaterna , skulle det tjäna strävan efter världsfred. Varje ny stat i Mellanöstern såsom ett Palestina kommer att tas ned av jihadisterna innan dess flagg är uppe.

Även om USA har ett fullständigt koger av rådgivare för islamiska och arabiska angelägenheter tycks de beslut som fattas av dess ledarskap fortsätta att upprepa samma oförklarliga misstag. Det är som det gamla arabiska ordstävet "Hunden har en krokig svans, och om du lägger den i en form i fyrtio dagar kommer det fortfarande vara krokig." Det är smärtsamt att se hur USA med sina välmenande missuppfattningar om Mellanöstern får dett att gå sönder: dess valhänta förhandlingar med Iran, dess svaghet när det gäller Syrien, dess hjälplöshet i sina mellanhavanden med Ryssland och Kina, och de fatala misstag man gör i de sanktioner som de ålägger Egypten efter Morsis och MB:s stenåldersregim som störtades.

Det mest aktuella exemplet på amerikansk oförmåga att förstå Mellanöstern uppstod när Chuck Hagel, den amerikanske försvarsministern, föreslog General Sisi att han skulle avgå eller förvandlas till en annan Mubarak (som förråddes av amerikanerna). I en akt av nedlåtenhet, förolämpning och hyckleri, gav han Sisi en bok om George Washington, och hänvisade till ett kapitel där Washington gick bort från makten. Genom att behandla Mansour-Sisis övergångsregering i Egypten på ett sådant förnedrande sätt visar Amerika dess brist på respekt, brist på beslutsamhet och brist på självförtroende, som alla kommer att allvarligt släå tillbaka.

Det skulle vara lysande om amerikanerna var medvetet oärliga när de talade mot den provisoriska regeringen i Egypten, och i hemlighet arbetade så hårt de kunde för att stödja den. Det är hur situationer ska hanteras i Mellanöstern, där hatet mot USA är endemiskg och passionerat. Om det var det som höll på att hända skulle USA segra. Vad är mycket mer troligt är dock att Amerika sitter och väntar på en chans att åter supporta det Muslimska Brödraskapet i fall det återerövrar makten.

Situationen är densamma med andra krokiga hundsvansen: Irans dubbelspel och hur det lurar väst om dess nukleära avsikter är uppenbara för oss som lever i Mellanöstern. USA är i fara av att göra så att Gulfstaterna känner sig bedragna, speciellt när de ser sin nationella säkerhet försämras. Den regionala kapprustningen ökar och spänningarna kommer att stiga - en av anledningarna Saudiarabien avböjt en plats i FN: s säkerhetsråd. Här i Mellanöstern ses Amerika som hotfulla allierade som överger vänner - vilket är precis vad de hoppades att avvärja - och sätte upp nya offer för mördarna de så villigt beväpnade.

Ali Salim är en lärd baserad i Mellanöstern.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kina-pekar-ut-uiguriska-separatister_8680200.svd

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)