torsdag 31 oktober 2013

Har USA:s UD någonsin tittat på en karta över Jerusalem?

Har utrikesdepartementet någonsin tittat på en karta över Jerusalem? Torsdag, oktober 31, 2013
Från Ynet: US State Departments talesperson Jen Psaki svarade i onsdags på Israels tillkännagivande att bygga 1.500 enheter i östra Jerusalem och säger: "Vi anser inte att fortsatt bosättningsverksamhet eller konstruktion i östra Jerusalem vara ett steg som skapar en positiv miljö för förhandlingarna." Inte vid något tillfälle under loppet av fortsatta förhandlingar mot ett tvåstatslösning har vi tolererat bosättningar eller konstruktion i östra Jerusalem", tillade hon.
Två saker måste klargöras.
Jerusalemskarta
En är att tid­punk­ten för of­fent­lig­göran­det av 1500 fler bo­stä­der i Ramat Shlo­mo var dum. Det gjorde att det såg ut som om Isra­els bygg­nad i den egna hu­vud­sta­den är en mot­pres­ta­tion för att släppa mör­da­re.

Intrycket man får av kopplingen är fullständigt oacceptabel. Det andra är att Ramat Shlomo inte ens är nära kommungränsen i Jerusalem. Det är en integrerad del av staden, även om det är något över den gröna linjen. I inget möjligt universum är kvarteret eller området upp för förhandling. Tanken att Jerusalem måste bli fryst i tid i all evighet retroaktivt till 1967 är, för att tala klarspråk, dumt.
ramat shlomo
Det finns inga arabiska stadsdelar mellan Ramat Shlomo och centrum av Jerusalem. Det finns tom mark runt Ramat Shlomo att expandera på (det är en liten, tät stadsdel.) Att bygga där påverkar inte någon tänkbar "freds"-plan. (Och det är inte i "östra Jerusalem" utan i norr.) Frågan är, har utrikesdepartementet som fördömer någonsin sett hur Jerusalem investerar i arabiska kvarter i Jerusalem? Eller är fördömanden enbart för judar? Jag tror att vi vet svaret .

Tips till TT: Där existerar ingen som helst "rätt" för araber till någon del av Jerusalem! Att Jordanien illegalt med engelsk hjälp - den brittiska Glubb Pascha - hade anfallit och ockuperat den delen 1948-67, mördat eller drivit ut varenda jude, som var i majoritet, och förstört bortåt 60 synagogor, använt judiska gravstenar till vägbyggen och husbyggen, är liksom ingen anledning att låta dem fortsätta förstöra, vilket de tyvärr gör på judarnas heligaste plats, Tempelplatsen. Den enda anledningen de vill ha en tredje huvudstad där var Arafats skrik och skrän "vill ha vill ha vill ha" tills han dog på ett franskt AIDS-sjukhus. Hans enorma förmögenhet av bl.a. svenska bidrag hjälpte inte där.

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/nya-bosattningar-i-ostra-jerusalem_8670880.svd
jerusalem_8670880.svd
http://www.nsk.se/article/20131030/TTUTRIKES/310309983
http://www.skanskan.se/article/20131030/TTUTRIKES/310309983/-/nya-bosaumlttningar-i-oumlstra-jerusalem


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)