torsdag 10 oktober 2013

Erdogan och Hamas har inga vänner kvar - utom Bildt och Obama.

Erdogan_Mashaal
Hamasledaren Mashaal är i Turkiet hos Erdogan. Han har inte lust eller vågar inte bo i Gaza av nån anledning, där Hamas annars styr med järnhand och gör sitt bästa för att reta båda sina grannar TGS.

 Han bodde innan i Damascus tills Assad slängde ut honom md buller och brak. Hamas har slängts ut från Libanon av Hizbullah. Mashaal funderade ett tag på att bo i Kairo, men sen slängde militären ut de islamska fundamentalisterna så där kan han inte vara. Militären gillar inte heller att Hamas avlivar egyptiska soldater i Sinai..

På sistone har han varit i Qatar men håller på att kastas ut därifrån också, helt oälskad.

 Erdogan har också sina små problem. Han försöker bli en stentuff islamist och därigenom återfå det gamla Ottomanska Riket, eller åtminstone nån kontroll över andra muslimer, men de har inte den minsta lust att få en turk över sej - de hade nog av det under lång tid.

Svenska media prisar förstås Erdogan för hans återgång till medeltiden och slöjor över alla kvinnor så männen inte ska bli pilska i byxorna vid åsynen av en vacker kvinna, ingen normal muslimsk man tål detta enligt Erdogan och DN.

Vackra kvinns får endast ses på Istanbuls vilda nattklubbar - gå till YouTube och sök efter Istanbul belly dance. Inte dåligt - det är skillnad på kvinns och kvinns, har det varit sedan medeltiden, och Sverige återgår till den drömmen med stöd av DN.

I samma DN-artikel tas det upp att Erdogan börjar ställa sej in hos kurderna, men inte varför. Dels talas det allt mer om ett Kurdistan för alla områden i Syrien, Irak, Iran, Turkiet med en majoritet kurder, DELS nåt som man märker när Erdogan uppmanar de turkiska damerna att bli pregnanta - kurderna har inte antagit den europeiska vanan att ha 1-2 barn utan har dubbelt så många, och den triviala konsekvensen är att kurderna enligt demografiska beräkningar är i majoritet i Turkiet 2038 om det inte delas. Det är till och med nämnt på Flashback.

 Turkiets ekonomi kan du läsa om TGS

Mashaal har varit tre gånger i Turkiet det senaste året, Erdogan känner inte för att åka till Gaza längre eftersom varken Israel eller Egypten välkomnar honom.

Men sätter Mashaal bo i Istanbul vore det ju en dröm för Norge (minns Utöya?), Hamas bästa vän i Europa, och Bildt (som kontinuerligt vill ha islamisterna in i EU, men börjar bli rätt ensam om den tanken) som då lätt kunde träffa honom utan näsvisa journalister. Se videos från nattlivet där, som jag nämnde nyss.

73% av turkarna är visserligen emot Hamas, men vad bryr sig Erdogan om det. Han har ju Obama vid sin sida, Erdogan sägs vara Obamas enda pålitliga vän i Mellanöstern.

 http://www.dn.se/nyheter/varlden/turkiet-slopar-forbud-mot-slojor/

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)