tisdag 29 oktober 2013

Berättelsen om den Flygande Kamelskvadronen.

"Ögat i Skyn i hjärtat av aktiviteterna".

Publicerad: Oktober 11, 2013

"Det var en populär fras som gick runt den arabiska världen 1947" berättar kapten H. "De sade: När Israel har ett flygvapen, kommer kamelerna att flyga. Onödigt att säga att när den första IAF-skvadronen grundades samma år, blev smeknamnet Flying Camel Squadron."

The Flying Camel Squadrons motto är: "Ögat i Skyn i hjärtat av aktiviteterna" Skvadronen har deltagit i varenda ett av Israels krig sedan frihetskriget 1948, och är ansvarig för att ge den visuella underrättelse som har gjort Israel Air Forces attackkapacitet legendarisk.


DSC_0214
Capt H, 24, är en pilot i skvadronen. Han föddes i New York, flyttade fram och tillbaka till Israel, och gjorde slutligen aliyah när han var 18 för att tjänstgöra i armén. "Jag tänkte gå på college i USA, men då dog min bästa vän i en bilolycka" sade Capt H. "Det fick mig att tänka om livet och om vad som är verkligt viktigt."
Noggrann underrättelseinhämtning
Under loppet av åtta dagar under Operation Pillar of Defense, riktade IDF in sig på mer än 1.500 terrorplatser över hela Gazaremsan. Dessa mål, som utgjorde höga ledningscentraler, vapenfabriker och underjordiska raketramper, förvärvades genom timmar, dagar och veckor av långsamt och mödosamt underrättelsearbete, från luften, med Flying Camel Squadron.

" Vi tar emot potentiella mål från IDF:s underrättelsetjänst, men vi är de som slutför underrättelsearbetet" säger kapten H.. "Vi verifierar målet, från något som bara finns på papper och ser till att den är korrekt och verkligen är målet som vi letar efter."

I denna film filmar Flying Camel Squadron en Hamas terrorsquad som begraver missiler under jord." Vi ser hur de gräver och detta skapar ett mål, men vi måste då få mer information" säger kapten H.." Detta innebär kontinuerlig observation under en lång tidsperiod. Vi arbetar dygnet runt och det är hur vi kan samla så många mål på en gång. "

[Videolänk]


Ett rent mål

När målet har förvärvats och uppdraget pågår, är det Flying Camel Squadrons jobb att vägleda piloterna som kommer för att utföra strejken." Vi guidar piloten till målet, men det betyder fortfarande inte att vi kan skjuta det" säger Kapten H. "Vi vill inte bara förlita oss på den information som vi samlat tidigare - vi ger realtidsinformation för att se till att målet är rent."

The Flying Camel Squadron spelar en avgörande roll i varje IAF-tillslag. "Vi kan be piloten att avbryta en attack även när en missil är i luften och snabbt på väg till målet", säger kapten H. "Detta är en viktig del av vårt arbete. Jag känner att mitt uppdrag är fortfarande komplett även när vi inte träffar målet."
Israel Air Force avbryter ett flyganfall när civilister ses nära målet [videolänk]:

Denna uppgift är desto svårare eftersom Israels omgivande fiender, nämligen Hamas i Gaza och Hizbollah i Libanon, använder civila som mänskliga sköldar, skjuter på Israel inifrån tättbefolkade civila områden, och gömmer vapen i moskéer, skolor och lekplatser. "Fienden kämpar inom civila linjer. Det gör våra jobb mycket svårare, men det är vad vi måste ta itu med" säger kapten H.
Precisionsattack på Ahmed Jabari
Under inledningen av Operation Pillar of Defense, riktade IDF sig mot Ahmed Jabari, då chef för Hamas militära gren, i Gazaremsan. Jabari var en högt uppsatt Hamas beslutsfattare som var direkt ansvarig för att utföra terrorattacker mot staten Israel.

[video]

Attacken på Jabari var en exakt träff på ett rörligt mål. " Vi väntade att slå tills det inte fanns några civila i närheten", säger kapten H. "Tack vare vår live visuella underrättelse kunde vi undvika att skada oskyldiga åskådare. Exakt information betyder exakta tillslag. Det är ganska häpnadsväckande när någon upplever det från himlen."

Ledsagning och skydd av markoperationer
DSC_0790
The Flying Camel Squadron har också till uppgift att skydda marktrupper genom att förse dem med detaljerad information om det omgivande slagfältet. " Det här är en oerhört uppfylla en del av vårt jobb, " Kapten H säger. " Vi kan berätta för dem vad som väntar runt hörnet, och minimera förluster. Vi är ögat på himlen - det känns bra att veta att ingenting förvånar oss ".

Kapten H. och hans team arbetar dygnet runt. "Vi är en integrerad del av attackcirkeln. Vi har många oplanerade flygningar - saker kan förändras här hela tiden", säger han. "Varje gång jag åker utomlands har jag min telefon på mig, och jag är redo att flyga tillbaka om flygvapnet behöver mig." The Flying Camel Squadron klockar upp tusentals flygtimmar per år, och är den största bemannade skvadronen i Air Force.
Från kikare till de bästa kamerorna i världen
DSC_0776
The Flying Camel Squadrons kamerautrustning är några av de mest avancerade i världen, men det var inte alltid så. "År 1947 började vi med kikare och gamla Cessna flygplan" berättar kapten H." Vi har kommit en lång väg sedan dess. "Idag använder skvadronen en mängd flygplan att utföra sitt uppdrag.

B200 ' Tzufit ' ( Beechcraft Super King ) är en twin-turbopropmaskin som kan användas i alla väder och på höga höjder. Dessa är de flygplan som Flying Camel Squadron använder för levande grafik. 200S Bonanza används flygscouting och stillbilder.
Skydda Israel från himlen
Deras arbete är knappast glamoröst - Flying Camel Squadron-soldater tillbringar merparten av sin tid i luften och väntar på att något ska hända. Men deras arbete är avgörande för säkerheten för staten Israel, och deras professionalism innebär att civila som annars skulle fastna i korselden bor säkert.

" Vi går inte in i ett uppdrag oxh säger vi ska ge ett 98% svar. Vi ger ett 100% svar" säger kapten H. "Om vi har några tvivel, är det tillräckligt för att förhindra en attack, även om det kostar miljontals dollar och år av arbete."
[video]

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)