torsdag 20 november 2014

"Våldet slår mot fredsprocessen."

DN:s rad  med Tusen och en Natt-artiklar fortsätter.

Frågorna Shachar tar upp.

1. Vad Netanyahu menar att vara mer hårdförd? Att göra vad som behövs för att stoppa det muslimska våldet. Han har tyvärr vanan att prata innan han gör nåt så vi får se men han vet att han på något sätt måste få stopp på bråket - som Abbas har hetsat på.

Abbas förfader, Arafat lovade dyrt och heligt ett antal saker vid Osloavtalet för 20 år sedan som Peres trodde på, inte ett enda löfte har uppfyllts. Hatpropaganda mot Israel och judar skulle stoppas, det mal på samtidigt som de får lastbilslaster av guld som officiellt skulle ske för att öka demokrati, pressfrihet, mänskliga rättigheter - står i alla donationsvillkor, från Obongo, EU, Sverige - men det kollas aldrig någonsin upp, guldet bara flyter in, se histogrammet i högerspalten här. Netanyahu får göra något så terroristerna avskräcks från vad de håller på med. Se vad jag lade ut på TGS

2. Abbas fördömer knivmorden - och vad säger de i Fatah? Från
http://palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=13081
Abbas' Fatah:

Abbas only condemned murder of 4 Jews
because of international pressure -just like Arafat

Hur vore det om DN sa det eller har de ingen aning? Eller lust? Dåligt. PA (Palestine Authority - Abbas regim) hade just innan http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=13130  hets mot rabbiner i skolor som där palAraberna mördade och massakrerade religiösa judar. Ingen aning, DN eller bara inte viktigt? Ni vet mycket väl att ni kan ta reda på vad Abbas verkligen säger och inte bara för västerländskt bruk på den siten, http://www.palwatch.org/home.aspx

Uppbyggnad av Gaza - läs länken. EU har berättat att Hamas redan börjat använda pengarna till annat - varför säger inte DN det? Hemlis? Hamas är världens näst rikaste terroristorganisation så varför börjar de inte bygga själva?

"Egyptens fientlighet" mot de som sänder en ström av terrorister och mördare från Gaza till Sinai? Då hade jag också varit fientlig. DN vill väl att Egypten ska vara lika vänlig som under Morsis islamistiska regim, http://www.bbc.com/news/world-middle-east-23464036

3. "Fredsrocessen" vars avbrott DN skyller på Israel efter det att Abbas försäkrat att han bara är med i rävspelet tillsammans med Kerry för att få ut sina terrorister från Israeliska fängelser? Försökte Kerry nån gång irritera Abbas genom att kräva något som att löften från Osloavtalet skulle uppfyllas eller Fatahs charter ändras och saker skulle elimineras som

Artikel (12) Fullständig befrielse av Palestina, och utrotande av den sionistiska ekonomiska, politiska, militära och kulturella existensen.
Artikel (19) Väpnad kamp är en strategi och inte en taktik, och det palestinska arabiska folkets väpnade revolution är en avgörande faktor i befrielsekampen att utrota den sionistiska existensen, och denna kamp kommer inte att upphöra innan den sionistiska staten rivs och Palestina är helt befriat.
(Visste du inte att Abbas anser att Israel ingår i hans "palestina" så vet du det nu. Löfvén ha ingen aning.)
Anser DN att det är  bra inledning på uppbyggnad av förtroende med Israel? SÅ dumma är de inte.

4. Sverige har "erkänt" Abbas stat - dit inga palestinska flyktingar får resa. Nästa beslut av samma dignitet är att erkänna Jultomten - han finns åtminstone, Jag har själv sett honom! Ingen har sett nått palestina, ingen vet när det skapats och det är mycket långt från vad som krävs av en stat. Som att det måste ha en befolkning - samtidigt som de förbjuder större delen av den palestinska befolkningen att flytta dit?!?!?

Sverige ska använda våra pensionspengar dels till att fylla Abbas fickor, dels mata alla palestinska flyktingar som inte får vara där. Vet du vad Sverige betalar till flyktingarna via UNRWA? Per invånare här betalar Sverige tio gånger så mycket som EU-genomsnittet! Inte konstigt att de aldrig nämner det - enbart vad de betalar per land och då ser det inte lika illa ut eftersom de flesta länder är mycket större än Sverige. Man får räkna ut det själv medelst division.

Sverige gör inte ett dyft för att hjälpa dessa flyktingar bli normala arbetande skattebetalande människor och inte flyktingar, vilket är huvuduppgiften för UNHCR, som har hand om världens alla andra flyktingar. De lyckas med våldsamt många miljoner, UNRWA försöker inte utan föder upp nya terrorister i sina skolor i Gaza med Hamas som lärare.

Tips: Vill du veta lite fakta i detta ämne hittar du mycket mer på min blogg än hos DN och TT.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)