fredag 21 november 2014

Angela Merkel vågar säja emot Löfvén, ha.

DN (DN har en av sina sällsynta blogglänkar dit.)

Såååå få europeiska ledare som har släppt Nazikänslarna.  En annan är Jose Aznar, tidigare premiärminister i Spanien, som är president för Friends of Israel Initiative.

Jultomten vore ett mer realistiskt objekt att erkänna - jag har sett honom! "Palestina" har aldrig någonsin existerat som stat, eller när skulle det vara? Före Ottomanska Imperiet, före Englands mandatmakt  i det Palestinska Mandatet som var en del av Ottomanernas välde? Före eller efter Jordaniens helt illegala ockupation av Västbanken? eller efter att Jordanien blev av med området i Israels försvarskrig, och vars upplösning Säkertetsrådets §242 talar tydligt om - Israel bör lämna tillbaka EN DEL land - hela Sinai t.ex., men i ett försvarskrig är det normalt att en bit land man anfölls från, byter ägare. Förutom att beslutet i SaN Remo fortfarande är en internationell lag godkänd av NF och FN. §242  är enbart rådgivande.

Dagens begrepp "Palestina" uppfanns av KGB mitt på 60-talet som propagandahjälpmedel till Arafat. Ordet uppfanns av romarna för 2000 år sen som öknamn på judarna efter deras värsta fiende, filisteerna som försvunnit spårlöst förutom vissa osäkra spekulationer. Sen har ordet används rätt mycket av kristna som synonym till "Det heliga Landet". Jag har en handbok för präster från 1842 som heter Palestina. Som bekant kan inte araber uttala p - finns inte i deras språk, däremot i persiska.

Det är alltså tekniskt omöjligt att erkänna något som inte finns. Och som inte kan finnas förrän ett antal internationellt överenskomna faktorer förefinns. Det ska finnas land - och varken Arafat eller Abbas har förhandlat fram varken land eller gränser från att temporärt ha kontrollen över area A, B av Judéen/Samarien, där 95% av områdets araber bor. Israel har minst lika mycket kontroll över area C där alla judiska nybyggen finns. Har du räknat alla nybyggen i area A, B? Det talas aldrig om.

Sverige har nu förstört alla möligheter till fredsförhandling genom att de har fått Abbas att tro att han kan fortsätta förhandla utan att ge ett dyft av alla löften som fortfarande kvarstår från Osloavalet. Hade Stockholm haft en aning tankeförmåga hade de kunnat ge dom hopp och framtid i stället för att tvinga dem till världens socialbidragsberoende. Där finns paragrafer i Osloavtalet http://tinyurl.com/chgcxc2 som beskriver precis hur man skulle göra. Och minns att det är ett avtal båda sidorna skrivit, inget påtvingat av Israel.

Folk - Abbas har sagt absolut nej till ett folk - hans ambassadör i Libanon sa det tydligast på länk. Ingen flykting får finnas i hans sagostat, inte ens de som bor där nu i läger.
En stat ska ha en regering - palAraberna har tre.
En stat ska ha en huvudstad - de har två och vill stjäla en tredje de inte har någon som helst rätt till..
PLO var deklarerad terrororganisation fram till Oslo, sen snackade Peres bort det vid Madridkonferensen men deras terrorstatistik när det gäller att mörda israeler är nästan exakt samma som Hamas'. Antalet de har tagitt på sig.

Det är synd att svenska media vägrar ta upp många grundfakta som jag nämner här och man undrar om det är avsiktligt lurendrejeri som ingen vinner på eller....

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)