torsdag 13 november 2014

Abbas anmäls för ICC.

Jerusalem Post.com/Arab-Israeli-Conflict/Shurat-Hadin-files-war-crimes-complaint-against-Abbas-with-ICC-381312

Se även "Abuznaid En palArabisk diplomat i Haag.

Om den israeliska rättsgruppen Shurat Hadin inte vinner det här fallet är den redo att gå efter Abbas för terroristattacker under den andra intifadan om han någonsin skulle besluta att den palestinska myndigheten går med i ICC:s Romstadga.

I så fall skulle den icke-statliga organisationen Shurat haDin sannolikt ha en mängd bevis på att Abbas godkänt finansiella betalningar till terrorister och deras familjer för att utföra terroristattacker, samt namnge platser och institutioner för att hedra terrorister.

Klagomålet mot Mashaal var inte riktat mot Hamas raketattacker mot Israel, utan påstådda krigsförbrytelser Hamas begått mot Gazas befolkning.

I klagomålet hävdades att den 22 augusti 2014 avrättade Hamas "18 sk kollaboratörer som hade dömts för något brott", inklusive "offentligt avrättande av sju av dessa kollaboratörer." Dessutom, sade klagomålen, att den 28 juli, 2014, avrättade Hamas summariskt 20 civila i Gaza för att ha deltagit i anti-krigsprotester mot dess styre i Gazaremsan.

Shurat Hadins huvudperson Nitsana Darshan-Leitner sade att organisationen "inte kommer att tillåta Fatah att utföra raketattacker mot israeliska befolkningscentra, medan de hycklande förespråkar palestinskt medlemskap i ICC. Abbas tror felaktigt att påstådda brott mot araber är de enda som ska åtalas."

Tidigare har israeliska advokaten Morde Tzivin bett ICC att åtala Abbas, men begäran avslogs med hänvisning till att den palestinska myndigheten inte har anslutit sig till ICC.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)