fredag 7 november 2014

"Protester mot böneförbud"

SvD DN

TT gör sitt bästa för att blanda ihop situationen i Jerusalem. Det Judiska Tempelberget med sina två Judiska Tempel, det ena efter det andra, är den heligaste platsn på jorden för alla judar, som har lite religion i kroppen, Alltså inte Netanyahu trots att han talar om Israel som det JUDISKA landet. Varenda muslim gapflabbar åt det eftersom han inte också ser till att Tempelplatsen förblir judiskt sedan Moshe Dayan återtog det efter att Jordanien illegalt hade ockuperat det 1948-67. Enbart England godkände ockupationen, efter att ha haft mandatmakten i 25 år innan, då de bröt mot de flesta Mandatreglerna till arabernas fördel.Du har exakt samma förhållande om Saudiarabien förbjöd en viss grupp muslimer att komma till Kab'aa och be.

TT har fått för sej att det bara är "judiska extremister" som vill be på centrum för deras religion sedan några tusen år, men jag har inte hört mycket om muslimska extremister som försöker döda judarna där.

Det debatteras friskt i Israel varför den israeliska polisen inte klarar av upplopp där. Netanyahu försöker stoppa riksdagsmedlemmar från att gå till deras heligaste plats "för att få lugn". Han gör väldigt mycket för att få tillfälligt lugn i stället för att vinna över fienden.

Och EU står helt på arabernas sida emot judarna. Åtminstone har EU tagit ett steg upp från Catherine Ashton som var erbarmligt ful och inte hade någon som helst utbildning förutom en fil.kand. i sociologi. Den nya, Federica Mogherini har åtminstone skrivit en akademisk avhandling om islam, och ser inte ut som en fågelskrämma.

TT anser att man är extremist om man protesterar mot den dåliga säkerheten för judar där.

Israeliska politiker är "hårdföra" om de bryr sig om sitt land och folk mer än om muslimska terrorister. Klarar inte israeliska poliser av jobbet att hålla lugnt på  Tempelplatsen får Netanyahu självklart placera en division med soldater där.

Jordanien HAR men TAR inte ansvar för de muslimska byggnaderna på Tempelplatsen. Israeliska regeringen har tillåtit stor förstörelse av allt judeokristet på Tempelplatsen, muslimserna har till och med använt bulldoozers där för att gräva bort allt judiskt medan Netanyahu har ägnat sig åt annat.

Se "Araberna gräver fortfarande illegalt på Tempelplatsen". Se också
https://www.youtube.com/watch?v=RGiEtiZVqMQ
http://www.camera.org/index.asp?x_context=7&x_issue=4&x_article=1404
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/142187#.VFyz7nW98f8

Mosken, Al Aqsa, som är en ombyggd bysantinsk kyrkoruin, ombyggd 80 år efter Muhammeds död, kan väl Jordanien ta hand om, men varför allt annat där som är judiska lämningar? Al Aqsa är bara en liten hörna.

Många judar vill självklart bli av med Netanyahu som inte bryr sig ett dugg om sådana väsentliga saker. En sak som håller honom kvar är minnet av tidigare premiärministrar som har varit avsevärt sämre, som Olmert, Barak, Sharon - som började bra men slutade med att deportera 10000 judar.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)