onsdag 12 november 2014

Republikanerna ska stoppa Obamas livsfarliga kärleksaffär med Iran.

Graham till Israel Hayom : senaten blockerar dålig Iranaffär

Kopia här.

Republikanske senatorn Lindsey Graham: Senaten har rätt och skyldighet att granska alla nukleära avtal som träffats med Iran

 • Graham: Majoriteten av senatorer i båda parterna motsätter sig en uppgörelse som skulle tillåta Iran att anrika uran.

Boaz Vismut, Eli Leon, Shlomo Cesana och Israel Hayom 

Den amerikanska senaten har rätt och skyldighet att granska alla kärn-överenskommelser som nåtts med Iran, sade republikanske senator Lindsey Graham, South Carolina. Graham lovade att senaten skulle blockera en "dålig affär" med Iran.

Emligt Grahams uppfattning skulle en överenskommelse som tillåter Iran att anrika uran utgöra en "dålig affär" oacceptabel för senaten.

"Idag finns det nya chefer i Washington," sa Graham, som omvaldes till en tredje mandatperiod i senaten på tisdagen, sade. "De största förlorarna, efter kongressvalet, är Hamas, Hizbollah och Irans kärnenergiprogram."

Graham sa att han avser att lägga fram en proposition i januari till den nya ledaren för senatsmajoriteten, som förväntas vara Kentucky Senator Mitch McConnell, som skulle kräva av president Barack Obama att låta senaten att se över alla avtal med Iran i kärnkraftsfrågan.

"Med Iran vill vi inte att hamna med samma resultat som vi fick med Nordkorea, som i slutändan, trots förhandlingar och avtal, blev en kärnkraft", säger Graham. "Det är mycket viktigt att senaten granskar avtalet [med Iran]. I dag motsätter sig en majoritet av senatorer från båda parter idén att Iran ska få anrika uran."

Så vilket avtalet skulle du acceptera?

"Om avtalet är bra för USA, Israel och andra amerikanska partner och om det skyddar den nationella säkerheten i USA - då kommer vi att stödja det men om avtalet är dåligt, då kommer vi att motsätta oss det, och jag kommer. personligen se till att det inte passerar."

Men New York Times avslöjade före valet till kongressen att Obama planerar att kringgå kongressen om Iran i kärnkraftsfrågan.

"Den amerikanska senaten har inte bara rätt, utan också skyldighet, att granska avtalet. Det är kongressen som röstade för sanktionerna mot Iran och det är kongressen som ska annullera dem, om det behövs. Jag tycker det är konstigt att  presidenten sade att det var nödvändigt att gå till kongressen om åtgärd i Syrien och Irak, men behöver inte kongressen i fråga om ett avtal med Iran. jag försäkrar er att senaten har för avsikt att engagera sig i en tuff kamp för att få avtalet eliminerat. regimen med ayatollorna är den stora förloraren i kongressvalet."

När det gäller de faror som skulle orsakas av ett dåligt kärnkraftsavtal med Iran, sade Graham, "Man måste förstå att en dålig affär med Iran skulle kunna förändra världen. Jag tror inte att det finns en enda Israel som kunde sova gott på natten om de visste att Iran kan utveckla en atombomb. "

Graham uttryckte också oro över att Obama-administrationen ser på ett kärnvapenavtal med Iran som en potentiell framtida prestation för Obamaeran.

Graham, ledamot av senatens utskott för anslag, sade att han nyligen berättade för FN:s generalsekreterare om att USA skulle stoppa finansieringen av FN s Råd för Mänskliga rättigheter, med tanke på att enhetens enda syfte är att isolera Israel. "Jag tror inte att amerikanska skattebetalare vill hjälpa [rådet för mänskliga rättigheter] med denna agenda", säger Graham.

Under tiden, på söndagen träffade USA:s utrikesminister John Kerry i Muscat, Oman med Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif och tidigare EU:s utrikespolitiska chef Catherine Ashton (representant för de sex världsmakterna förhandlar med Iran - inte egendomligt att det gått åt skogen, vi minns hur hon det första mötet i Istanbul, var på en privat middag på det Iranska konsulatet där det säkert inte snålades med den Iranska kaviaren) i ett försök att göra framsteg i förhandlingarna inför den 24 november, tidsfristen för ett slutligt kärnkraftsavtal.

Premiärminister Benjamin Netanyahu sade på fredagen att en "dålig affär" med Iran "skulle äventyra hela världen."

"Bättre ingen affär än ett dåligt avtal som lämnar Iran med en kapacitet att anrika uran för en atombomb", sade Netanyahu.

När det gäller den islamiska staten, meddelade Netanyahu: "Jag tror att kampen mot ISIS får inte ske på bekostnad av ansträngningarna för att hindra Iran från att skaffa kärnvapen. Båda bör eftersträvas oberoende och inte bundna till varandra." Om Obamas kärleksbrev tiill Khamenei, se länk1 länk2.

I Iran under helgen, var det anti-Israelisk vitriol som vanligt. Irans högste ledare ayatolla Ali Khamenei twittrade, "För denna barbariska, varglika & barnamördande regim Israel som begår varje brott finns inget botemedel utom att förintas."

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)