fredag 28 november 2014

Bennett hjälper Kina bygga upp "vattenstad"!.

Se artikel på http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/187980#.VHeqcouG-vs
och hans senaste inlägg på Facebook - bara sök hans namn Naftali Bennett där, de senaste inläggen handlar om hans senaste vecka av resor i Kina.

Jag gratulerade honom för hans arbete i att öka Israels kontakter i Asien, först handel sedan följer politik automatiskt - i Asien inkl. Israel är personliga kontakter alltid väldigt viktiga. där har alltid varit handel mellan Israel och resten av Asien inkl. muslimska länder även om de officiellt är fiender (dvs Muhammed sade, långt innan han lärde sej läsa och skriva, vilket han aldrig gjorde, att alla muslimer skulle hata alla icke-muslimer för att han tyckte så och det var nu en del av hans uppfunna religion även om mycket hämtats från den judiska Bibeln.). det får ju inte bromsa business förstås, bara hålla det lite mer under de orientaliska mattorna.

Bennett var erfaren industriledare innan han blev industriminister.

Hm, varför tänker jag på en jemenitisk mörk mörk klubb i Jerusalem som jag besökte på den gamla goda tiden - flera lager med filtar hindrade att något ljus kom ut, en jemenitisk flickvän övertygade dem om att jag var kosher nog att komma in.

Det hela går ut på att lära känna varann personligen för att senare fortsätta med business och därefter politik.

På hans FB-spalter börjar det med denna Kinaresan. Den senaste nu är om uppsättandet av ett mönsterjordbruk i södra Kina i israelisk regi, med hjälp av israeliska företag i samband med kinesiska.

I början undrade Bennett hur mycket en regering kunde stärka privata företag men nu har han mycket erfarenhet hur det går utmärkt att kombinera.

Under resan öppnade han ett nytt affärscentrum i Shanghai, fritt för israeliska entreprenörer att utnyttja, Han är också där för att sprida kunskap om israelisk vattenteknologi, som det enda land i Mellanöstern som har löst sina vattenproblem. Israels handel med EU ligger på 32% fortfarande mer än med Asiens utvecklande ekonomier med 21% men jag ska sätta kryss i taket när Asiens andel växer högre så inte EU kan fortsätta med sin bojkott av judarna, som startade med Nazisterna. Asien har precis gått om USA.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för kommentar - jag godkänner när jag har läst den! Om den är värd att godkännas :)